Матеус: Главите на футболистите не са на терена

"Когато имаме план е хубаво всички да го следват"
Обновена: 7 сеп 2011 09:18 | 7 сеп 2011 08:10,
88
Матеус: Главите на футболистите не са на терена
Снимка: Булфото

Германският селекционер на националния ни отбор по футбол Лотар Матеус не спести критиката на родните футболисти, които загубиха гостуването на Швейцария с 1:3 в предпоследния квалификационен мач за Евро 2012.

Специалистът откровено заяви, че не знае къде са мислите на играчите му, но със сигурност не са на терена: "Загубихме за пореден път заради индивидуални грешки на наши футболисти. Не играхме достатъчно умно и когато направиш тези грешки, нямаше как да не загубим. 

"Когато имаме план е хубаво всички да го следват. За съжаление това не се случи. Някои бяха разсеяни и мислите им бяха другаде. С такива грешки, каквито допуснахме и при трите гола, не можем да очакваме нищо добро. При втория гол Занев се подхлъзна, а при третия - Ивелин Попов им подава."

Матеус обясни, че предварителното тактическо задание е било за дефанзивна игра и контраатаки: "Говорихме през цялото време между двата мача с Англия и Швейцария, че трябва да бъдем по компактни в защита. Успявахме да го правим от време на време, но не така както ни се искаше на нас."

Германецът си отвори очите за някои футболисти, които откровено нямат място в националния отбор: "Някои от тях не са в най-добрата си кондиция, нямам идея защо е така, въпреки че сезонът започна. Липсва им страстта, която им трябва, за да играеш на международно ниво."

Колкото до развоя на мача, Матеус отново не пропусна да отбележи, че играчите му не са следвали указанията: "Сигурен съм, че футболистите, ако бяха следвали нашата тактика нямаше да получим този гол и мачът да започне от начало в края на първото полувреме."

Още по темата
6 сеп 2011 23:38
229

Матеус намекна, че проблемите ни започват доста преди националите и те са свързани с цялостната организация на футбола у нас: "Хубаво е да виждаме реално нещата. Швейцария има правилна концепция за футбола и я развива вече от 16 години. В Швейцария се работи много с младите, нещо което на нас ни липсва много."

"Мисля, че сега не е правилно да говорим за световните квалификации, камо ли за класиране на световно първенство. Може би за някои футболисти това, което искаме е прекалено много. Очевидно някои футболисти не са готови да изпълняват моите изисквания."

Селекционерът заяви още, че е бил на път да смени Миланов, който отново бе критично слаб и този път дори си изпроси глупав червен картон: "Очаквахме да се случи нещо такова. Малко преди червения картон той извърши един фаул, който си беше за чист картон. Ние с Груев знаехме и бяхме готови. Не трябваше да извършва втори фаул само няколко минути по-късно."

Накрая Матеус се обърна и към Данчо Лечков, който след всеки мач критикува националите: "Господин Лечков обича да говори за двамата Петрови. Стилиян обаче днес даде и последния си дъх за националния отбор и мога само да го поздравя. Не е коректно да говорим с конкретни имена, каквото има ще го кажа на футболистите си в съблекалнята."

"Замених Мартин защото имахме проблеми в тази зона. Като погледнем глобално на мача днес ще видим, че получихме голове в последните минути на полувремената, което означава липса на концентрация. С главата си футболистите вече са в съблекалнята, а не на терена където трябва да бъде."

Още футболни новини четете в gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
18
 
! Отговори
??? преди 12 години
Лотаре, Лотаре, ние сме затрили траките, славяните, византийците, османската империя, Хитлер и Сталин, капитализъм и комунизъм, сега готвим ЕС, та няма тебе да хлъзнем. Нашият национален идол е простакът Хитър Петър, с професионален псевдоним Бай ***. Делото ти е обречено още преди да си си го помислил.!
47
0
 
13
 
! Отговори
Дедо преди 12 години
Момчета, не виждате ли, че откакто тия двамата плешиви управляват футбола ни -той върви право и само надолу. Матеус им е виновен, Бербатов им е виновен, Стилиян и Марто да си ходят и т.н. и т.н. Аз мисля, че е ясно кой трябва да си ходи и то веднага!
46
2
 
7
 
! Отговори
ходил в казарма преди 12 години
Матеус може спокойно да звънне на Клинсман и останалите си бивши съотборници че вече са отмъстени. България, която ги направи за смяха на 2-3 пъти вече е срината много под дъното. Да си отдъхнат. И той направи каквото можа по въпроса. Но истината е, че това поколение просто не става. За абсолютно нищо. И Марто е прав че не трябва да си дава здравето за да може някой некадърник да натрупа брой мачове в националния, че дано се излъже някой седмодивизионен клуб от Румъния или Кипър да го вземе.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е хайде хайде какво се тюхкате.На момчетата им трябва практика по отборна игра и хъс на едни истински варвари на игрището.Както Шакира изпя : 'Waka Waka'..
44
19
 
2
 
! Отговори
vv преди 12 години
Матеус трябва да си ходи!!! По скапан треньор не сме имали!!! Чужденец???Излишни пари се дават...И Стойчо и Херо ще са по добри, дори Чичовото,че и Чичото!!
43
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След срещата по стар Български футболен обичай, наште гасиха мъката с тъжна чалга и разплакани манекенки!!!!
42
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че той Матеус е същия като футболистите, и той виси по кръчмите, само че дубайските кръчми, и само ходи по к***и. Прочетете Билд и ще видите за какво става дума. Търколило се гърнето и си намерило похлупака, и футболистите и треньора - от един дол дренки.
41
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато бихме франция 1993 беше случаиност , после бихме гърция и това беше случайност , размзахме Аржентина , Мексико и 2 пъти Германия класирахме се за няколко първенства - ТОВА НЕ БЕШЕ СЛУЧАЙНОСТ . НО, ТАКЪВ СРАМ И ТАКАВА МИЗЕРИЯ , ПРИЗНАВАМ СИ НИКОГА ,АМА НИКОГА НЕ Е БИЛА
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
главите са им по кръчмите Матеус са ли го разбра
39
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Матеус е измамник, това цяла Германия го знае.
38
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя и главата на треньора не е на терена. Тоя *** и некадърник Матеус цяла Германия го знае какъв измамник е и му се смее, ние тук национален треньор го направихме. Неговата специалност са точно такива изпаднали клубове, където да си развява байрака и да не му държат сметка къде ходи да цъка покерче и да чуква.
37
0
 
2
 
! Отговори
do34 преди 12 години
kolega vchera armenia vkara 4 gola... tova v1 mach...sram
36
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Немецът им го е казал типично по немски - семпло, сдържано, културно и възпитано. А сигурно и на "Ви" им е говорил. Истината е, че сега трябва як лобут, псувни на майка, скубане, дране и пр, пълно разфасоване на всички ритнитопковци и отбори, яки глоби и конфискация, 5 години без футбол в БГ и едва тогава да се види какво ще се прави
35
0
 
1
 
! Отговори
EDIN преди 12 години
PO 6 JNO6I DO 18G. ZADALGITELNO OT OTBOR NA MA4.DA SE ZABRANI KARTOTEKIRANETO NA 4UGDENCI!!!!TAM SAMO PERAT PARI.MN. AMA MN.RABOTA V DJ6.TOVA E RECEPTATA!
34
0
 
23
 
! Отговори
boomslang преди 12 години
Дори Фарьорските о-ви са вкарали 2 пъти повече голове от нас, цели 6!!! А ние едвам 3, и за капак ще играем "кърваво" дерби с Уелс за предпоследното място. СРАМОТА!!!!!
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако А група стане осем отбора, тогава съвсем няма да имаме отбор. Защото ЦСКА, Латекс, Уефски взимат само играчи от Кобакабана като новоизлюпения национал Маркиньос. За българските момечета ще остане за обиграване Б групата и тогава съвсем Малта и Андора.
32
0
 
15
 
! Отговори
apisman преди 12 години
"окато имаме връзкарчета пияндета в националния така ще е. Пълно разформироване трябва на национала и подбиране на момчета със строг спортен режим които се раздават на терена.Ако трябва 5-6 години да нямаме национален докато се обиграят и се сплотят за да играем като отбор в квалификации, а не като разграден чалгарски двор без идея, без тактика каквато представлява сега сбирщината ни пияндета- националчета."Точно така-пълна чистка и всичко отначало.А те гъзарета като Михайлов и Благо само да
31
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бил на път да смени Живко Миланов. Абе то ти иде да го претрепеш, но не смееш, че Перуката веднага ще смени теб. Бедни ми Лотар най-накрая се осмели да кажеш кой е най-слабият на терена - Зетя. Напълно те разбираме че почваш мачовете с десет души плюс зетя фигурант. Ако беше бил Англия с десет души - е това е подвиг.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе те тея гламурници повечето изобщо немат глави ... По-добре да гледаш мач м/у селски отбори отколкото вирнатите носове...
29
0
 
11
 
! Отговори
Илия преди 12 години
Кво е виновен треньора те тия палячовци имат повече *** от Матеус и са къв е тоя дето ще ни учи на футбол