Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър

Съоръжението ще се намира точно срещу новата спортна зала “Арена Армеец”
Обновена: 18 фев 2012 13:42 | 18 фев 2012 13:42, Георги Пешев
136
Новият национален стадион ще бъде на 4-и километър
Свилен Нейков съобщи, че новият Национален стадион ще бъде на 4-и километър. Снимка: Булфото

Новият национален стадион по футбол ще бъде изграден на 4-и километър в София. Процедурата по обявяване на конкурс за строител на бъдещото съоръжение ще стартира в най-скоро време. Очаква се това да се случи през лятото, съобщава "24 часа".

Новината бе съобщена лично от министъра на спорта Свилен Нейков. Работната група със софийския областен управител Данаил Кирилов начело окончателно се е спряла на терена срещу новата спортна зала “Арена Армеец” и вече изпратила доклад на премиера Бойко Борисов.

Тя избираше между мястото на 4-и километър, където тройната коалиция планираше да строи нов правителствен център, и “Герена”.

Първоначалният вариант стадионът да е в кв. Враждебна отпадна след възражения от РВД и МВР.

Два нови подхода към паркинга на “Арена Армеец” ще бъдат отворени възможно най-скоро, обеща още Нейков.

До месец той и главният архитект на София Петър Диков щели да изберат къде точно да се отворят подстъпите, за да решат проблема със задръстванията около залата преди и след всяко събитие в нея.

В момента има само един вход към паркинга, който разполага с 887 места за коли при 12 000 за зрители в залата. В бъдеще ще се мисли и за евентуално изграждане на подземни нива на паркинга.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
13
 
9
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Румънците са с чисто-нов национален стадион, даже и Макетата, дето нямат държава откриха нов и модерен. Ние за 22 години само го говорим, как никой не дойде отнякъде и да го построи. Сега, когато има надежда това да се случи, изведнъж се сетихме, че ни трябвали изтребители за армията (?!?) , болнично оборудване, което си е така, но това са от парите за спорт, и по-добре да се построи с тях , отколкото да потънат в джобовете на шепа хора, както ставаше досега.
68
1
 
30
 
! Отговори
Мдааааа.... преди 12 години
4-ти км. е с традиции . Много публика ще има .
67
0
 
11
 
! Отговори
до сид преди 12 години
А ти плюеш по българите. А за грамотността ти си личи. Новината е за нов национален стадион, хората си изказват мнението, че не му е времето, след като се твърди, че няма пари за нищо и са готови да изчакат за него, но не, ти се заяждаш. Хората заявяват, че мястото не е подходящо, но ти пак. Айде сега кой е инат-а
66
12
 
6
 
! Отговори
сид преди 12 години
не изках да го казвам ,но ще го кажа . Българите са неграмотни ,некорктни,мързеливи, клюкари, рушветчии, скандалджии. Българина е плюл по комунистите по ндсвето по седесето по герба по Фердинант по Борис по Крум че им е им изкоринил лозята, Плюхме и по Ботев и по Левски половината плюят по фк ''левски'' другата половина по ЦСКА то
65
0
 
21
 
! Отговори
до сид преди 12 години
Не се изказвай неподготвен. България е бедна, защото се краде от държавата в нечувани мащаби и свежите пари се изнасят навън. Имаме единствени в Европа плосък данък, облагодетелстващ само богатите и в ущърб на народа. Като са ни толкова ниски данъците и ниска цената на труда и сме толкова читави, защо не си строят заводите у нас, ами ни заобикалят като чумави?
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяка година 395 българки умират от рак на яйчницитеЕдва 28% от случаите се откриват в първи стадий, обикновено това става при случаен преглед, алармират специалисти Давайте,давайте за *** мегаломански проекти кинти...народа си отива.
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 71Ти си всичките тези неща 3 в 1.
62
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле колко сме си надвили на имането!!!! Ще рече човек, че вече се чудим какво да си правим парите. Ама има едни гладни архитекти, строителни фирми, които след спукването на балона вият на умряло. Помните ли строителните предприемачи братя Диневи? Яхти със "собствено" пристанище, приеми, лайф, сатенирани бели костюми като на селски ергени и перхидролените им съпруги? За такива като тях е този стадион. Пир по време на чума....
61
5
 
7
 
! Отговори
сид преди 12 години
Ако хората са бедни и държавата ще е бедна неможе никой да не си плаща данъците и осигуровките . А после всички да искат високи детцки надбавки високи заплати на учителите ,високи заплати на докторите, високи пенсии, нови линейки, нови пожарни, нови танкове и самолети нови училища,театри, киносалони, нови градини, нови ясли,всички пътища да са като в германия Всеки който е строил дом от основите до покрива знае, не може докато градиш дома и да ходиш на море и на планина и на кино и на ресторант
60
1
 
30
 
! Отговори
леле преди 12 години
Ще строят стадион щото сегашните не стигат. 1000 души приятелки и другарчета на футболистите дето чакат да свърши мача и да ходят да се напият заедно в някоя чалгатека. Съвсем скоро мачовете ще се играят в 2 сепарета едно срещу друго , не им трябва стадион изобщо.
59
1
 
21
 
! Отговори
Спонги преди 12 години
Всичко Мара втасала, стадион ще се строи. Кои куци коне ще играят на него. С тези пари могат да се спасят хиляди животи. Срам.
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отново ще окрадат източна България за да се опитват да правят от София град.
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунистите смятат, че всичко е тяхно и се мъчат да открадат каквото е останало до шушка.
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
има там още едни кинти за гепене
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не разпознавам мозъчна дейност зад това решение. може би далавера, но в никакъв случай отговорно поведение. Нито има пари, нито мястото е подходящо. Натепахме се много яко.
54
3
 
7
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Забрави себе си. И пропагандатор на герберастите...........
53
2
 
10
 
! Отговори
фен преди 12 години
нов бардак стари к..ви
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато видя магазините пълни с купувачи (не най-евтините) и пълни кошници,тогава ще повярвам ,че сме добре. Сега чиновниците ни уверяват,че сме добре, защото те са добре.
51
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само селяци , комунисти и хейтъри в тоя форум ..............
50
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България има пълна дезинформация. Лъжат ни постоянно по придворните телевизии. България е във фалит, харчат се парите от сребърния фонд, който е част от фиксалния резерв. Имат пари на чиновниците за 15 заплата, за премии и награди, а харчат от парите за пенсии в този фонд. Това правителство не знам дали ще направи още едно ненавременен строеж на 4 км, но народа ще лудне.