Виталий Кличко смаза Чисора и защити световната си титла

Украинецът победи Дерек Чисора в 12 рунда
19 фев 2012 09:19, Красимир Ангелов
123
Виталий Кличко смаза Чисора и защити световната си титла
Снимка: Reuters

Украинският исполин Виталий Кличко успя да защити за 8-и пореден път титлата си в тежка категория, след като смачка в директния мач англичанина Дерек Чисора. Победителят стигна до успеха със съдийско решение и с резултат 118-110, 118-110, 119-111.

40-годишният боксьор даде много ценен урок на своя противник, който провокативно му удари шамар, докато двамата се качваха на кантара преди два дни.

Противникът на Кличко като цяло се държа достойно в 12-те рунда, но така и не успя да отнеме короната на боксовата легенда.

Срещата между двамата боксьори се игра в Мюнхен, в зала "Порше-Арена" пред 12 500 души, които останаха много доволни от  спектакъла, който сътвориха Кличко и Чисора.

Не може да не се отбележи, че в първите няколко рунда мачът бе в равностоен, но Кличко постепенно започна да трупа точка след точка, изпробвайки защитата на противника си.

В крайна сметка украинецът успя да стигне до ценния успех в този мач и да защити титлата си.

Виталий Кличко е вторият най-възрастен световен шампион за професионалисти тежка категория след американеца Джордж Формън, който на 45 годишна възраст спечели световната титла, след като нокаутира Майкъл Мурър.

"Щастлив съм, че успях да защитя титлата си с едно добро представяне срещу Чисора, но въпреки това исках да реша нещата на ринга доста по-бързо", заяви Кличко след мача.

Самият той похвали упоритостта на своя противник, но силно разкритикува поведението му, тъй като англичанинът демонстрира голяма наглост.

Украинецът сподели също, че не е мислел много за шамара, който неговият противник му нанесе по време на притеглянето на кантара, но уточни, че тази случка го е още повече мотивирала да го смачка на ринга.

Братът на Виталий - Владимир Кличко, също определи поведението на англичанина като недостойно.

Самият Чисора демонстрира голямата си наглост и след мача, макар че поздрави украинския шампион за титлата му.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
40
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Браво на славянина!!!
7
3
 
28
 
! Отговори
Entusiast преди 12 години
И за онзи, който твърди, че чернилката го поопукал: Искам да изгледаш мача отново и да преброиш точките на печката, добре че му зачитаха удари в ръцете и тила иначе не знам откъде му намериха тея 110 точки. Единствено в последния рунд на щурма успя да отправи няколко по чисти удара, през останалото време си играеше бой със сянка... със здраве
6
2
 
43
 
! Отговори
Entusiast преди 12 години
Напротив, смаза си го, даже накрая се учудих колко точки са дали на британеца. Никакво уважение за черния! Да плюе в лицето на Владимир, колко достойно. Трябваше да го пребие като куче още преди брат му да се е заел.
5
31
 
14
 
! Отговори
екс преди 12 години
Автора изобщо не е гледал мача !!! Черния определено не беше смазан о всъщност доста поопука Кличкото, но и определено се държа НЕдостойно! Реално победителя не е Кличко, но при срещи от такава величина, шампиона трябва да е свален к.о. за да признаят претендента за победител.
4
3
 
64
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Ми бай Х.й, на 40 години е човека бе! Ти искаш да хване бастуна и тогава да го победят Кобри, мобри и тем подобни смешници като този *** Чисора? Велик Кличко! На 40 години е и не се дава на нахъсаните пишлемета все още.Браво Виталий!
3
9
 
60
 
! Отговори
ванко цоков преди 12 години
гледам бокс от 20 години,те такова шоу на бях гледал-кобрата да си седи на топло у село и да не говори глупости,защото голем бой го чака било от кличко,било от някой като чисоро
2
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кличко бе по-добър, но в никакъв случай не може да се каже, че смаза Чисора. Наближава момента в който някой ще опука украинеца.
1
13
 
60
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Един шамар да лепне Кличко на нащта кобра и ще калайдиса нашият кълките.