Волейболни фенове на протест срещу федерацията

Мартин Стоев готов да покани Казийски в отбора
Обновена: 16 юни 2012 20:27 | 16 юни 2012 17:01,
53
Волейболни фенове на протест срещу федерацията
Феновете искат оставката на Лазаров. Снимка: архив Булфото

Волейболни фенове се събраха на протест срещу уволнението на бившия треньор на националния ни отбор Радостин Стойчев.

Те се събраха пред Министерството на физическото възпитание и спорта. Протестиращите издигнаха плакати надписи „Шепата негодници е във федерацията”, „Аз съм от шепата негодници и ти искам оставката”, Внимание пожар, ЛазарOFF гори”.

Събралите се хора настояваха за ново ръководство на федерацията и за оставката на шефа й Данчо Лазаров.

Евентуалният нов национален селекционер по волейбол Мартин Стоев заяви, че е готов да извика Матей Казийски в отбора, въпреки нападките на национала към него.

"Ако стана треньор на националния, ще поканя Матей Казийски да играе на олимпиадата", заяви Мартин Стоев, смятан за фаворит за нов селекционер на волейболистите.

На общото събрание на федерацията в четвъртък Казийски заяви, че ако Стоев заеме поста, той няма да играе в тима. Националът дори нарече Стоев "слаб треньор".

"Всеки може да говори каквото си иска, но има и някои граници. Искам да припомня, че същият този отбор през 2005 година не се класира на европейско първенство за първи път от 30 години", продължи Стоев, цитиран от вестник "Труд".

"После същият този отбор през 2006 година стана трети в света, трети на Световната купа и пети на олимпиадата. Значи и аз съм дал нещо. Пак ви казвам - ако ме изберат за треньор, съм готов да загърбя егото си, защото Матей е нужен на отбора."

"Този отбор не е мой, на Казийски или на Данчо Лазаров, този отбор е на България. Аз лични конфликти в тима няма да вкарам", завърши своето изказване Мартин Стоев.

Очаква се Стоев да бъде утвърден в понеделник. Тогава вероятно и самият той ще даде пресконференция, на която да отговори на Казийски.
 

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
9
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 11 години
Я сега се напъни и напиши какви успехи постигна великия треньор с националния отбор .Или според теб да закараш отбора от трето на осмо място е голям успех.А какво е постигнал с клубния си отбор не ме интересува.Интересуваме за 120 000 евро заплата за една година(ако следиш националния отбор ще знаеш че работи с него около 2 месеца годишна) какво прави с националния отбор.Защото не съм италианец ,а българин.Навремето държавата изсипваше пари в спорта и имаше успеши-сега без пари какво очакваш
9
4
 
15
 
! Отговори
Аз лично ... преди 11 години
Аз лично съм за Марти Стоев - да се осерем на олимпиадата, за да се види, че Радо Стойчев е велик треньор. Прави са Радо и Матей - сега трябва да се изложим много, за да не може БФВ да се крие зад успехите на отбора! Като се отказват от Олимпиадата те правят голяма жертва! За съжаление някои дребни душици не разбират и не оценяват това :(
8
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Радостин Стойчев подкрепен от запалените волейболни фенове, двайсетина роми скандират "Радост, Радост"
7
2
 
17
 
! Отговори
за 4 преди 11 години
Ами направи аналогия с футбола,щангите,баскетбола/навремето учихме сърбите,гърците на баскетбол,а сега и прахта им не можем да дишаме защото са мноооого преди нас/и почти във всички спортове тотално изоставане!То от такова мислене,като твоето файда йок!А защо не! Стойчев се е доказал с трите световни и европейски клубни титли!А ти?Само плюене!
6
3
 
3
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Голям кахър.Няма що. Направо да закриват отбора.Не ни трябват слабаци да ни излагат.
5
1
 
7
 
! Отговори
Маджаров преди 11 години
*** народ за това сме на такова дередже.Не се протестира срещу ниските доходи, не се протестираше срещу пенсионната реформа ,а волейбола ще оправят ГЛУПЦИ
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еее ,радо стойчев големия треньор-добре ,че държавата се изръси половин милион евро да купи още една квалификация та сега да се пъчи. И номер 3, ти да не си мечтаеш да станем световни шампиони.Какво му е на нашия волейбол сега.А големия треньор и големия играч да бяха изчакали олимпиадата.Да вземат някакво медалче и тогава да искат това или онова.Иначе не ми е ясно как играч ще дава оценка на треньор или треньор на шефа си .Мисля ,че по цял свят е обратното.Я да поиска смяна на шефа на Тренто
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Марто,лични конфликти в отбора няма да вкарваш,а дали Радо ВКАРВА ЛИЧНИ КОНФЛИКТИ?НЕ!Неговото желание е в БФВ да повее новия вятър на промяната,защото утре,другите държави,работещи с нови методики,ще отидат напред,а Българския волейбол ще остане в глуха линия!
2
27
 
6
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 11 години
ДА СЕ МАХАТ СТОЙЧЕВ И КАЗИЙСКИ. МОЖЕМ И БЕЗ ТЯХ. ПРЕДАТЕЛИ! ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПРЕДАВАТ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА СМЕНЯТ ЛЕЗАРОВ? ИМА СИ ИЗБОРИ ИМА СИ ПРАВИЛНИК. КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ НА НЕГОВО МЯСТО....НЯКОЙ ЧОВЕК НА СТОЙЧЕВ, ТА ДА МОЖЕ ТЕ ДА ЛАПАТ!! СТОЙЧЕВ Е ПОДЪЛ ЧОВЕК!
1
9
 
8
 
! Отговори
брадваро преди 11 години
че боко е гамен е ясно де:))