Мария Гроздева остана без финал

Тя и Антоанета Бонева не успяха да намерят място във финала на 25 метра
Обновена: 1 авг 2012 17:34 | 1 авг 2012 16:27, Георги Пешев
12
Мария Гроздева остана без финал
Снимка: Булфото

Мария Гроздева и Антоанета Бонева не успяха да намерят място във финала на 25 метра спортен пистолет (жени) на олимпийския турнир по спортна стрелба на Игрите в Лондон.

Една от големите надежди на България за медал - Мария Гроздева, регистрира равен седми резултат 583 точки с още две състезателки в сериите, но след престрелка българката остана зад борда на осемте финалистки.

Както е известно, Гроздева е двукратна олимпийска шампионка в тази дисциплина. Тя не успя да влезе във финала и на 10 метра пневматичен пистолет преди дни.

Изключителен малшанс преследва и другата ни участничка на пистолет при жените Антоанета Бонева, която отново не успя да влезе във финала за една точка.

Състезателката от Търговище записа резултат 582 и остана десета в крайното класиране на 25 метра пистолет.

Същото се случи и преди три дни, когато една точка раздели Бонева от участие във финала на 10 метра пневматичен пистолет.

С първи резултат във финала влезе корейката Ким Дж, която с резултат 591 точки подобри олимпийския рекорд в сериите на дисциплината.

Световният рекорд на 25 метра пистолет все още принадлежи на българката Диана Йоргова, която през далечната 1994 година постигна недостижимите 594 точки.

Още новини от олимпиадата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
да преди 11 години
В стрелбата можеш да не тренираш с години. Даже, ако тренираш по-малко, си по-добре.
10
0
 
1
 
! Отговори
така преди 11 години
Каквото и да дрънкате двечките, присъствието на Антоанета те изнерви, както и твоето нея. Била си и кумир. Дрън, дрън. Важното е любовта да върви. Не палачи дете.
9
0
 
6
 
! Отговори
а преди 11 години
Марийче, къде са медалите?
8
0
 
1
 
! Отговори
Vittorio преди 11 години
EPIC FAIL!Марчето с малки патрони иска мечка да убива!
7
1
 
9
 
! Отговори
Обективен 3 преди 11 години
Какви спортни федерации?!?.... Какви смехотворни 4-годишни цикли на "олимпийска" подготовка?!?!.... То се вижда май за какво служат най вече СПОРТНИТЕ ФЕДЕРАЦИИ!!! За едно ГОЛЯМО КРАДЕНЕ и нищо друго!!! То се вижда ИДЕАЛНО... Футболната федерация... Волейболната... Починалият "внезапно" шеф-мафиот на баскетбола! Ами скандалите в стрелбата със Мария Гроздева и бадмингтона,където днес Петя Неделчева дори се разплака пред камерите на БНТ?! Ами скапаните ни и амортизирани спортни бази?! ТРАГЕДИЯ!!..
6
1
 
5
 
! Отговори
Обективен 2 преди 11 години
.... Ще започваме смятам да се радваме на по един бронзов медал я имаме я не на една Олимпиада!!! :( Сега все още имам надежда за 2-3-4 медала.... Говоря за борците ни най вече плюс боксьорите и художествената гимнастика!!! За Данчо Йовчев мисля че няма да го пуснат съдиите както стана в Атина 2004 а Ивет Лалова не виждам какъв шанс има срещу *** от САЩ и Ямайка :( ! И тогава за какви спортни федерации говорим Дами и Господа? За какви четиригодишни Олимпийски цикли на смешна подготовка?!?
5
1
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
Дами и Господа БЪЛГАРИ.... Гледам със интерес Олимпийските Игри и със всяка изминала Олимпиада след Атланта 1996 и донякъде Сидни 2000 виждам как със бързи крачки сме се устремили към положението в което е изпаднал и Българският клубен футбол а именно - ПЪЛЕН НОКАУТ и изобщо не се знае има ли излизане от това положение! Вече ще стане почти седмица от началото на Игрите но дори няма 4,5,6 място за наш олимпиец а какво да говорим за медал!!! Май ще започваме да се радваме на по един бронзов медал!
4
2
 
2
 
! Отговори
Мерачев преди 11 години
Аптекарски везни, куршуми, барут и гилзи с капсули. Всички куршуми на кантара, изравняват се на тегло с ножче. Дозите барут еднакви също до милиграм. Сам си сглобяваш патроните. Потопяваш ги в стопен парафин до дулцето на гилзата за херметизация. С тези патрони отиваш на състезание, а не с фабрично направени, защото те имат допуски плюс-минус. Така няма изненади. Марийка само иска да пуца, а други да и правят патроните. Еми нема медал!
3
2
 
7
 
! Отговори
ядосах се преди 11 години
Пеня ме избива като чета ква мъзга се носи из разплутите ви мозъци - шишо и анонимката.... сигурна съм, че на бира пред телевизора само десетки целите. *** и льохманите
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой ще плати разходката
1
8
 
13
 
! Отговори
шишо преди 11 години
Мария не и пука за олимпиадата, тя си мисли как с съпруга да оглави федерацията. Толкова е гнусна.

Спонсорирани публикации