Всички на крака за Йовчев на Олимпиадата!

Асът на световната гимнастика e седми на халки в Лондон
Обновена: 6 авг 2012 16:49 | 6 авг 2012 16:48,
165
Всички на крака за Йовчев на Олимпиадата!
Йордан Йовчев е нагледният учебник в спортната гимнастика. Снимка: БОК

Властелинът на халките, човекът, пренаписал историята на спортната гимнастика с безпрецедентното шесто участие на Олимпиада - Йордан Йовчев, направи шампионско сбогуване с представянето си на финала в любимия си уред в Лондон.

На 39 години четирикратният медалист от форума под петте преплетени кръга стана седми на халки и записа осми финал на Летни игри.

Йовчев, който е и играещ президент на родната федерация, и докато тренира, търси пари за спасението на любимия си спорт, регистрира 15.108 точки.

Джуги се представи на ниво и макар че при приземяването докосна с колене земята, заслужи буреносните аплодисменти в претъпканата лондонска зала.

Със златото триумфира бразилецът Артур Набарете Занети, който се класира за финала с четвърти резултат.

Това бе шеста Олимпиада за Йордан Йовчев.

От предишните си пет участия той има едно сребърно и три бронзови отличия  (сребро от Атина 2004 на халки, бронз на земя от Атина 2004, бронзови отличия на земя и халки от Сидни 2000).

Джобният великан с ръст 162 см, който застана начело на родната делегация като знаменосец на откриването на Олимпийските игри, е четирикратен световен шампион и трикратен световен вицешампион.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
17
 
! Отговори
Uspeh ! преди 11 години
Neveroyaten sportist! Istinski maj !Uspehat e i 6te bade na negova strana ! 100% ! Zaslujeno !!!
80
1
 
23
 
! Отговори
Браво преди 11 години
българи-юнаци! Вие победихте! Къде са сега злобарите при загубата на България с Аржентина? Не разбрахте ли, момчетата са ГОЛЕМИ ВОЛЕЙБОЛЕСТИ и доказаха, че могат да побеждават без Р.Стойчев, Ч.Казийски и Ав.н.Жеков!!!!!! Тези тримата имат много поздрави от Националният ни отбор по волейбол!
79
1
 
12
 
! Отговори
до боби от волейбол преди 11 години
Моя грешка от вълнение, дано вземем медал :) Наздраве българи.
78
1
 
17
 
! Отговори
до Пич преди 11 години
Таква нагла лъжа не бях чувал, твоето дете НЕ ходи активно на НИКАКЪВ спорт. Ако беше така, щеше да знаеш какво означава това да отидеш на финал (не да го спечелиш а само да отидеш). Но ти просто се изказа напълно неподготвен. Че и на 2 спорта ха, просто не разбираш какво е да тренираш и да правиш резултати, всеки път да се мъчиш да ги подобряваш, абе жалка работа си и това си е. Хай със здраве и дерзай поне сина ти да е по умен от теб!
77
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българи юнаци !!!
76
1
 
15
 
! Отговори
волейбол преди 11 години
Голям Тошко! Юнаци, браво, гордеем се. Да се готви Германия :) Смазахме Аржентина!
75
1
 
15
 
! Отговори
do ха ха ха преди 11 години
а ти начеса ли си егото, да плюеш хората които са дали толкова много на една страна, която даже и не уважаваш. както го казаха в един коментар по долу, ти си с робска психика, на такива като теб дори не трябва да се обръща внимание, ти си мижитурка
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тошко и Сокола - ТЕРМИНАТОРИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!
73
3
 
22
 
! Отговори
Упс хейт преди 11 години
Явно много плиткоумници са се опитали да прочетат статията, но не им се е получило. Човека си заслужил да е на този финал и никой не го е пратил. И да, ако има по-добре подготвени младежи, да бяха спечелили квалификации и да отидат да се повръткат на халките в Лондон. Като се *** предвид в какво състояние е всичко в БГ, 7мото място е повече от златен медал, както и участието на всичките ни спортисти. Хейтвайте си- но вашето име няма да го знае никой освен *** и тате ти...
72
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Towa si e golqm uspeh za negowata wyzrast. I kato cqlo se e predstawql winagi welikoleptno. Kato se pogledne obektiwno i se smetne s kakwi finansowi resursi razpolaga Bulgariq i s kakwi konkurenciqta, naprawo si e wyrha na6eto mom4e. 7-mi w sweta!!! Bravo
71
2
 
18
 
! Отговори
Хитлер преди 11 години
Пич що не идаш на олимпиадата стани шампион и се върни.Да видим дали е лесно
70
2
 
7
 
! Отговори
до Ники :) преди 11 години
Ходи на члага, за там не ти трябва да имаш нещои горе!
69
3
 
23
 
! Отговори
до Пич преди 11 години
7-ми в целия свят посредствен?!?!!? Добре явно за теб всичко освен 1-во място е лошо, здраве да е, има хора и като теб, но кажи ми Пич, ти какво можеш да направиш? Ще се запишеш ли да тренираш халки, ще запишеш ли децата си да тренират? Или по скоро ще пиеш едно мохите в студнтския , ще пуснеш малко Ивана , и ще плюеш тези които не са на 1-во място. По твочта логика пак казвам, хора които нямат шанс за медал не би трябвало да отидат там! Това са епични простотии!
68
4
 
22
 
! Отговори
Хитлер преди 11 години
Ей хейтъри като станете 4 кратни световни шампиони по нещо ми се обадете
67
9
 
8
 
! Отговори
Ники :) преди 11 години
Ами не мога да разбера каква е тая глупава еуфория относно спорта и т.н., чета някакви си плакати "Спортувай! Обичай родината си!", гледам реклама за някакви горди майки, чиито деца са спортисти, а майките с деца доктори, инженери и други уважавани професии вълците ги яли? Подкрепям идеята, че е добре да се спортува и т.н., но е абсурдно за някакви си спортисти, които с нищо не са полезни на родината си да се пръскат толкова пари. Колкото и да спортуваш ако нямаш нищо горе не ставаш :)
66
6
 
6
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
Не човек, тука опура до това че ти си мислиш че живееш добре а всъщност си роб по душа, това се възпитава и ти си го предал и на децата си. Радвам се че вече не миеш чинии сигурно разнасяш пици, браво. Аз със моята мизерна заплатка имам нещо много повече от теб, но човек като теб не може да го осмисли, ти си 100% роб. И си мислиш че сме равни хехе, човек аз съм светлинни години пред теб, нищо че съм в панелка и имам мизерна заплатка. Жал ми е за теб! :)
65
3
 
2
 
! Отговори
хо хо хо преди 11 години
до ха ха ха:Много си комплексиран. Не се усещаш колко ти са глупави коментарите, че и ти си един хахо.
64
5
 
9
 
! Отговори
Наивен преди 11 години
Евала Йовчев , евала !!! Ама ако ББ беше влязъл и един път в залата , всички медали щяха да са у пожарната , до портрета на премиера...майтап
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Федерациите са повече от спортистите. По мое мнение много от федерациите трябва да бъдат закрити. Например федербал, така де исках да кажа бадминтон. Ако ще се подпомагат спортове, нека бъдат спортове, в които имаме школи и традиции. Например щанги, бокс, борба и волей. На кому е притрябвал федербал и кану-каяк а за гребането толкова пари се изсипаха там и нямаме представители. Футбола е отделна тема. Тениса е спорт за богаташи. Не става семейство с 400 лв. заплата да играе тенис.
62
4
 
16
 
! Отговори
до Пича преди 11 години
какво означава посредствено представяне??? да си 7-ми в света ли? И какво е виновен Йовчев че вие чалгарите предпочитате Син сити пред спортните зали? На сила никой не може да те накара да отидеш, просто нямаш нужното вузпитание. Да на всякъде има неуредици, по всички федерации, но това ли е начина според теб? Тогава тези след Данчо трябва да се гръмнат по твоята логика. Като не ти изнася, просто не гледай спорт и това. Самич факт че се класира за финал е успех!