Стефка Костадинова: Нас просто ни нямаше никъде

Много дълга и тежка Олимпиада за българската делегация, добави шефката на БОК
13 авг 2012 17:36, Георги Пешев
86
Стефка Костадинова: Нас просто ни нямаше никъде
Снимка: Булфото

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова се прибра от олимпийските игри в Лондон и заяви, че предстои да се направи анализ на представянето на българските спортисти.

"Много дълга и много тежка Олимпиада за българската делегация. Искам да поздравя нашите си герои – Станка Златева, Тервел Пулев, Йордан Йовчев, волейболистите ни, които са уникални момчета, момичетата на Илиана Раева... Но след тези думи, в крайна сметка, трябва да си направим анализ и големи изводи", отчете шефката на БОК и продължи:

"При положение че държавата даде толкова много средства, толкова много милиони за подготовката на всички спортисти, те бяха обезпечени на 100%. Самата организация, която зависеше от БОК в Лондон, беше на много високо ниво и всички ни благодариха.

Някои имаха и малшанс, но според мен, трябва да направят анализ първо федерациите, след това треньорите, докторите, спортните специалисти, спортните педиатри, защото световният спорт се изравнява, а ние сме много назад!"

Стефка Костадинова призова за внимателен анализ на родното представяне в Лондон, който да посочи грешките, повлияли за слабото ни представяне.

"Много ми е тежко, много ми е мъчно! Знам, че Станка въобще не заслужаваше второто място, тя е уникална. Искам вече като седнем всички и с вас журналистите, да обсъдим нещата".

"Според мен, когато има Олимпийски игри, предната година за мен трябва тотална концентрация за Игрите! В предолимпийската година трябва да се махнат Световни и Европейски първенства, комерсиални турнири и купи!", изрази идеята си световната рекордьорка в скока на височина и завърши:

"Върховата спортна форма трябва да бъде на Олимпиадата! Ние бяхме уморени в Лондон в някои видове спорт! Нас просто ни нямаше никъде“.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нас ни нямаше,но теб винаги те има ,когато трябва да лапате пари с Атанас Търев за завода ви за преработка на отпадъци в Шишманци. Хайде събирай си багажа и остави мястото си на някой кадърен.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Събрали се едни лъскачи в ръководствата горе и представят само себе си.Били сте някакви, но не сте всякакви.Или нещо свършете, или си вървете.Разни федерации само скубят пари.Няма политика и масов спорт като извор на таланти.
14
0
 
18
 
! Отговори
зрител преди 11 години
Държавата направи изключително много. Невероятна е заслугата лично на министър-председателя, не пропуска да ни осведоми коментаторът на националната телевизия по време на победния волейболен четвъртфинал. С олимпиадата се справят много добре, хвали от своя страна министър-председателят телевизията. А на зрителя му идва да спре и звука, и картината. Автор: Дойче веле
13
2
 
8
 
! Отговори
9689 преди 11 години
И от тази нищо не става,защото минаха четири години без никакъв контрол на похарченото на вятъра.Браво на Станка и волейболистите.Нея я победиха психически-къде са специалистите.А въпреки интригите на Казийски и Стойчев видяхте какво стана. За това без оставка ще си останем на същото дередже.
12
0
 
20
 
! Отговори
Промяната преди 11 години
Стефче, нека аз ти кажа рецептата на големите страни. Почва се от базите - ремонт на стадиони, зали, басейни. После се прави кардинална промяна на масовия спорт - площадки, обществени басейни, велоалеи, физкултурни салони. После нормативната промяна - във френските училища всеки ден има по един час физическо възпитание! Ама не отбиване на номера, а да вкараш малолетния алкохолик в залата и като излезе от нея от фланелката му пот да тече.
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шапка й свалям за спортните постижения. Но като "управляващ" е гола вода... Ако спортистите са обезпечени, защо все се оплакват (да говори с тях, не с журналисти) - защото средствата са усвоени, но не е ясно от кого, как и за какво. И най-вече какво се прави за детския и юношеския спорт. То тези спортисти няма от къде да се пръкнат, ако не почнат от рано да спортуват.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горката!ЖИВА ДА Я ОПЛАЧЕ ЧОВЕК!"Много дълга и тежка Олимпиада за нашата делегация"?!Да бе, цели 20 дни как се издържа на това място с парите на българския данъкоплатец?И накрая едно голямо нищо!Представям си какво би станало,ако имаше поне едно злато!То щяха да са хвалби,то щяха да пъчене,то Боко цял месец нямаше суратя му да слиза от първите страници на медиите! В такива случаи достойните хора си хвърлят оставката и се оставят другите да ги съдят!
9
0
 
19
 
! Отговори
зрител преди 11 години
Ивет Лалова каза , че в Италия спортист,който не покрива нормативи отива да работи.Не може да има 120 федерации на 7 милиона българи .Спортът е непонятна категория за децата и младите хора,няма да има резултати без стратегия .Спортното министерство и БОК трябва да започнат веднага с анализите и решенията ,каква работа имат тук журналистите
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз предлагам на Костадинова да ''обсъди'' например с футболните президенти защо са милионери ,а отборите им са винаги пред фалит,нямат школи ,нямат и стотинка лични пари инвестиции?А после,ако и остане време,да пита министерството на образованието къде са часовете по физическо,къде са бъдещите шампиони,къде са парите за развитието на спорта в училище
7
1
 
33
 
! Отговори
Мара Фурламата преди 11 години
Стефке, като издокарате анализа подай оставка и повече не се меси в работи, за които нямаш достатъчно акъл. Като спортистка нямаше равна на себе си, но като ръководител не струваш нищо, доказа го! Рибата се вмирисва от главата.
6
0
 
7
 
! Отговори
chach преди 11 години
borbata be6e dokato po luchat kvoti da opanat parite i sled tova ekskurzia.bezplatna vakansia.
5
0
 
30
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
Айде вода от 9 баира. Уморени били милите. От какво? Другите, дето през тая година печелеха медали, те не са уморени. Тежко и било на мадам! Да поговорим със журналистите, да се оправдаем и после - пак същото! Отврат! Но това е положението - не чакайте нищо добро от неолиберастията. Много добре им го каза Нешка Робева - направиха и невъзможното да съсипят спорта. сега им е тежко и мъчно. И са готови всичко да правят само и само да останат на постовете. Ами ако сте на място - давайте оставки.
4
0
 
32
 
! Отговори
Ходи си,Стефке... преди 11 години
''Искам да седнем ние с вас журналистите да обсъдим''.. Я пак,Стефке????На по шише водка ще обсъждате как даа не ви плюят ли? Или със световни специалисти от ранга на любимият ни коментатор Петър Василев ще ''решавате проблемите''?? А не е ли време да седнете с треньорите или спортистите да обсъждате?То даже е време да станете и да си ходите!
3
0
 
33
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
Стефке хубаво ти седи рекорда още ,но като ръководител не струваш и петаче! Всички плюеха батето ,но той такова нещо никога нямаше да допусне! И е интересно кой е бил обезпечен, административните мишоци или състезателите!? Стефка и Михайлов трябва да бъдат заменени на момента заради постигнатото тази година!
2
12
 
0
 
! Отговори
Маша преди 11 години
Споко! И германците ги нямаше никакви в сравнение с Олимпиадите от предишни години.
1
0
 
31
 
! Отговори
един от село преди 11 години
С тая начело на БОК и Перуката начело на БФС - напред към нови спортни успехи!!!!!