Борусия подчини Реал в Дортмунд

Манчестър Сити пък остана на дъното след загуба от Аякс
Обновена: 25 окт 2012 06:56 | 24 окт 2012 23:46,
21
Борусия подчини Реал в Дортмунд
Роберт Левандовски ликува, след като е открил резултата срещу Реал Мадрид. Снимка: Ройтерс

Испанския Реал Мадрид продължи традицията да играе неуспешно на германска земя. Мадридчани загубиха с 1:2 в гостуването си на Борусия Дортмунд и предадоха лидерската позиция в Група Д на Шампионската Лига на германския си съперник.

Борусия откри резултата в 36-та минута чрез Роберт Левандовски, но почти веднага Кристиано Роналдо изравни за Реал. През второто полувреме обаче Дортмунд нанесе втори удар чрез Шмелцер, на който Реал нямаше отговор.

Така вече в 24 мача на германска земя Реал Мадрид има една единствена победа и цели 17 загуби.

Още по-тежко обаче е положението на английския шампион Манчестър Сити. В другия мач от същата група "гражданите" загубиха с 1:3 гостуването си на Аякс и остават на последно място в класирането само с една точка.

Развоят на мача е още по-изненадващ и поради факта, че именно Сити откри резултата чрез Самир Насри. Аякс обаче не се предаде и обърна мача с голове на Сийм де Йонг, Мойсандер и Кристиан Ериксен.

Също толкова мрачно бе настроението и в лагера на Милан след края на днешните мачове. "Росонерите" загубиха с 0:1 от испанския Малага. Така бъдещето на треньора Масимо Алегри става още по-несигурно.

Разочароваща бе и вечерта за другия английски представител Арсенал. "Артилеристите" изиграха много слаб мач и заслужено загубиха с 0:2 от Шалке след голове в края на мача на Хунтелаар и Афелай.

 Подробности за Борусия Дортмунд - Реал Мадрид прочетете тук.

Подробности за Аякс - Манчестър Сити прочетете тук

Подробности за Малага - Милан прочетете тук

Подробности за Арсенал - Шалке прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
7
 
! Отговори
Z преди 11 години
Кога ще има червен картон за Чаби рендето и дузпа срещу чаршафите?При опит за стрелба от упор ли?
16
1
 
13
 
! Отговори
бели котенца преди 11 години
Белите котенца май фъснаха,тази година рано рано ще си ходят,чак ме е яд че вратаря на Борусия излезе за да подари гола на Кристина,и има ли още някой да мисли че кристина трябвала да бъде футболист на годината,Фалкао,Меси са много над нежната Кристина...
15
4
 
8
 
! Отговори
доби преди 11 години
Стига с този Реал и раязни барцелони Време е за нови отбори и звезди
14
5
 
16
 
! Отговори
Кралят - Слънце преди 11 години
.... Догодина това което сториха сега Дортмунд ще бъде сторено от "БИСТРИШКИТЕ ТИГРИ" !!!!!... Като първо ще отнема лицензите на всички отбори които са над "ТИГРИТЕ" в ранглистата за "черно тото" и далавери и единствените,който ще могат да представят ГЕРБеландия в Шампионската Лига ще бъдат уникалните "БИСТРИШКИ ТИГРИ" !!!.... Оттам вече е лесно.... Мачкаме всичко по пътя си.... слагаме асфалт и правим магистрала до финала на Шампионска Лига !!!!!.....
13
2
 
16
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
Не само ги подчиниха , но ги и онодиха !
12
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до FR: Еваларкааа футболен ерудитееее...ти вече си моят герой!!! Но имам една лекинка забележка: И без "ПРЕВОДАЧА" тия двата отбора са ставали европейски шампиони, така че другия път единствената ти мозъчна клетунка да роди пак някакво уникално подобие на мисъл...седни и прочети ти малко тематика по въпроса...ПОТЕНЦИАЛ!
11
1
 
7
 
! Отговори
Пич преди 11 години
Много се кефя! Спечелих, а беше 3 към 1!!! Супер!!
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
(жест) Спокойно Кристино, спокойно...паднахте, спокойно хахахахаха
9
5
 
12
 
! Отговори
FR преди 11 години
Parvite 5 kypi na Real Madrid---- 1955 - 1961 godina , togava sa igraeli po panairite s po 2 -3 otbora ,v momenta Moyrinu razpolaga s igra4i za blizo 400 miliona evro zasto ne otide trenior v nqkoi klyb bez pari tam ste si proli4i dali stava za tazi rabota
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А и тука златка на снимката много известна бе.
7
2
 
37
 
! Отговори
и преди 11 години
Борусия Дортмунд отдавна са здрав отбор,с уникални фенове,ама въпросът тук е къде е 'единствения' с вечно печелившата си тактика? Когато играеш срещу 11,започнали буквално от нулата и с години къртовски са стигнали до най-високото ниво на европейския клубен футбол,такива манекенчета като Реал просто нямат шанс.'Специалния' още живее с идеята,че като сложи Роналдо отпред и Реал ще бие всички отбори наред.Не казвам,че Реал нямат право да загубят,но напоследък са отчйващо елементарни и предсказуеми
6
16
 
3
 
! Отговори
Обективният Лос преди 11 години
До АнонименБлагодаря ти за оценката, но не виждам защо да заслужаваме да отпаднем. Моуриньо е доказал се отдавна треньор, при това с невероятни успехи. Играчите са класни.... ако заслужаваме да отпаднем, то това би било поради слаба игра, но е не и заради играчите като играчи и треньора като такъв. Дали се сработват...това е друго вече
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Обективният ЛосМного точно име си избрал. Лос. Но си се объркал много със това "полагаща". С тези играчи и треньор, заслужавате да отпаднете!
4
33
 
10
 
! Отговори
Обективният Лос преди 11 години
Дори децата знаят, че класата на Реал(Мадрид) е милионократно по-голяма от тази на отбор с хора от типа на Гйотце и Ройс, които имат много по-скапани прически от Ц Р 7. Независимо днешният крах на кралете от столицата, ние истинските фенове продължаваме да очакваме завоюването на 10тата и полагаща ни се титла.Hala Madrid!
3
2
 
14
 
! Отговори
Пецата преди 11 години
Хубав и интересен мач стана :)
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
професионално !
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много здрав отбор, ЕВАЛА!