Сър Алекс планира да предложи нов договор на Уейн Руни

Шотландецът обвини ФА, експлотирали английския национал Фърги
10 мар 2013 16:54, Георги Пешев
2
Сър Алекс планира да предложи нов договор на Уейн Руни
Фърги подкрепи своя нападател. Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън планира да предложи нов договор на една от звездите на тима Уейн Руни, преди неговият настоящ контракт да изтече.

Към днешна дата английският национал има действащ договор с отбора до лятото на 2015 година. Около бъдещето на Руни се появиха сериозни спекулации, след като шотландецът реши да го забие на резервната скамейка за реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

Преди ден-два шотландецът обаче даде да се разбере, че напълно вярва в Руни и държи той да остане в отбора. За да подпише нов контракт обаче нападателят ще трябва да намали заплатата си на 230 хиляди паунда седмично.

"Ние не искаме да бъдем напускани от най-добрите ни футболисти", сподели шотландецът, цитиран от"Дейли меил". "Няма проблем с договора на Уейн. Когато той трябва да бъде предоговорен, тогава това ще стане", добави шотландецът.

Бъдещето на Руни в последно време е обект на сериозни спекулации, след като Робин ван Перси успя да направи страхотен старт на кариерата си в Юнайтед.

След пристигането на холандския нападател Руни вече не е първи избор в атаката на "Червените дяволи". "Руни е като Боби Чарлтън и Пол Гаскоин. Той е най-добрият английски играч", каза още сър Алекс. "Аз разговарях в четвъртък с него и му казах, че ще трябва да мине през ши*ан момент. Това обаче е в името на играта"

"Уейн имаше много проблеми през тази година по отношение на травмите, освен това беше и болен. Нямаше толкова възможности да играе, но въпреки това има 14 попадения. Мисля, че ще стигне кота 20 гола и съм сигурен в това".

Междувременно шотландецът нападна ФА и обяви, че самочувствието на нападателя е непокътнато след скандала, който се раздуха, след като Уейн остана на резервната скамейка за мача с Реал Мадрид.

"Всичко това се случва само, защото Уейн е звездата на Англия. Казах му, че е прекалено доверчив. Казах му, че трябва да спре да участва в инициативите на ФА. Всеки път го прави".

"Те обаче не са му помогнали ни най-малко. Експлотират го. Освен това когато направи грешка, те го наказват доста по-сурово, отколкото който и да е от другите футболисти", каза шотландецът.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе пускайте по еди спелчек от време на време; освен това fucking (ако действително така се е изразил съра) може да се преведе с някой сининим, вместо да слагате звездички.