Роналдо: Всяка година заслужавам Златната топка

Надявам се, че сезонът ще завърши добре за нас, споделя португалецът
28 дек 2013 19:31, Красимир Ангелов
19
Роналдо: Всяка година заслужавам Златната топка
Снимка: Reuters

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо обяви, че е заслужавал да спечели Златната топка във всяка една от последните години.

Португалецът взе отличието през 2008-а, след което обаче 4 пъти поред наградата грабна Лео Меси. Заради изпълнената с контузии година на аржентинеца обаче, сега той не е фаворит.

Франк Рибери от Байерн бе считан за сигурен победител заради требъла на баварците, докато Роналдо вкара забележителните 69 гола през годината, но проблема при него е, че не спечели нищо.

"Финалист съм през последните 6 години за отличието, а за 7-и или 8-и път съм в идеалния отбор на FIFpro. Това не е случайно и показва постоянството ми. Цифрите говорят ясно. Бих казал, че заслужавам наградата, както и през миналата година, а и през всичките тези години. Дали ще я спечеля обаче не зависи от мен. В крайна сметка веднъж ще я взема, а друг път не. Това е", заяви Роналдо в интервю за „А Бола”.

Иначе в Дубай той получи приза за играч на годината на „Глоуб Сокър”, което също е престижно отличие, макар и да не може да се сравнява със Златната топка. Кристиано се надява през май да празнува титли с Реал, като няма предпочитания.

"Моята цел винаги е била да помагам на отбора да печели мачове и трофеи и това няма да се промени. Не се притеснявам от напрежението. Засега изоставаме в първенството, тъй като Барселона и Атлетико се справят отлично и заслужават поздравления. Има обаче време да наваксаме. Всички трофеи са важни и аз се надявам, че ще имаме поводи за радост", изтъкна футболистът, който не спести похвалите си за Гарет Бейл.

"Той се адаптира много добре. Имаше трудности в началото, тъй като не направи нормална подготовка, а и сега дойде в страна, в която не знае езика. Определено обаче е много качествен играч, който ще ни бъде страшно полезен”.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато някой от мишоците изцвъкали се,така за Роналдо,класират САМИ България за световно да коментират.Няма да забравя как "скромния" Меси се изплю в публиката на Реал,нито пък жестовете му към скамейката и влизането с двата крака напред!Роналдо може да е всякакъв,но не играе ролята на жертва,като оня хобит!
11
3
 
8
 
! Отговори
Амфистофел преди 10 години
Скромносста краси човека! Самоизтъкването е признак на ниска култура и е присъщо на некадърните ***...
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не една,а две топки с мазна бухалка между тях.
9
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
CR7!!!!!!!!!!!!!!FOREVER!!!!!!!!!!!!!
8
4
 
18
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Като видя "чаршави" и ритни топковци ми се драйфа
7
7
 
31
 
! Отговори
jo преди 10 години
Ще спечелиш двете топки на бай Ташо.
6
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
лигльо....
5
4
 
28
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 5Само дето нищо не съм споменавал нищо за футболните качества на Роналдо за да ме набеждаваш за пишман разбирач по футбол. Просто говорех за характера му, ***!)))))))))
4
24
 
6
 
! Отговори
валреал преди 10 години
АТАКИСТ,и от футбол разбираш колкото от политика,цьрвул.
3
18
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Пълен ***!Да кажеш това, въпреки и да го мислиш...това само показва *** ти природа.Искрен откровен *** в случая!Това показва колко го е боляло докато ГЕНИЯТ МЕСИ е грабвал под носа му златните топки!Ей Роналдо, сега имаш шанс да я вземеш, докато Меси половината година изкара в контузии!Само да не се разревеш, ако Рибери я прегърне пред теб на церемонията!
2
16
 
18
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
ще я спечелиш ама златната топка ще носи името на Меси
1
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рибери я заслужава,повече от тоя ***