Шави: Надявам се да вземем реванш от Бразилия

"Вече знаем какво да очакваме от тях", сподели халфът на Ла Фурия
4 фев 2014 12:02, Друми Георгиев
0
Шави: Надявам се да вземем реванш от Бразилия
Шави жадува за реванш. Снимка: Ройтерс

Полузащитникът на Барселона и на испанския национален отбор по футбол Шави не крие желанието си Ла Фурия да вземе реванш от Бразилия на Мондиал 2014.

През лятото испанците бяха разбити изненадващо с 3:0 от Селесао на финала в турнира за Конфедерациите, който се проведе в страната на кафето. Двата отбора могат да се изправят един срещу друг още на 1/8-финалите на тазгодишното световно първенство.

"Ние се надяваме, че можем да вземем реванш. Защо не на финала на световното първенство. Очевидно всичко може да се случи, защото това все пак е световно първенство", сподели Шави пред официалния сайт на ФИФА.

"Както нашата, така и тяхната група не е много лесна. Футболът винаги ти дава възможността да вземеш реванш. В Испания се надяваме, че това може да стане още на световното първенство, по възможност на по-късен етап от турнира. На финала за купата на Конфедерациите всичко се разви в наш ущърб, а те вкараха три гола."

"Но трябва да си признаем, че в онзи ден Бразилия игра по-добре от нас. Въпреки това на наша страна е натрупаният опит. Сега вече сме наясно какво можем да очакваме, ако излезем отново срещу Бразилия. Според мен те се справиха с напрежението от това да бъдат домакини. "

"Ние се паднахме в наистина много трудна група, една от най-трудните на Мондиала. Макар да се надяваме да защитим трофея, ние оставаме здраво стъпили на земята. Наясно сме колко трудно се играе на световно първенство, особено в толкова тежка група като нашата. Това е една от двете най-тежки групи, ако не и най-трудната."

"Финалът от последното световно първенство сега ще бъде двубой от груповата фаза. Това отреди жребият. Паднаха ни се холандците и много силният отбор на Чили, с който сме се срещали няколко пъти напоследък."

"В групата ни е също така Австралия - един непознат за нас съперник. На хартия групата ни е наистина много трудна", добави Шави.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Шави
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари