Ливърпул се изгаври с Арсенал

"Мърсисайдци" разгромиха "артилеристите" с 5:1
8 фев 2014 16:50,
7
Ливърпул се изгаври с Арсенал
Мартин Шкъртел ликува след гола си срещу Арсенал. Снимка: Ройтерс

Ливърпул направо унищожи Арсенал и спечели впечатляваща победа с 5:1 в дербито от 25-я кръг на английската Висша Лига, играно на стадион "Анфийлд".

"Мърсисайдци" изиграха може би най-силния си мач под ръководството на Брендън Роджърс и можеха да победят с дори още по-голям резултат.

Всичко приключи още до 20-та минута, когато резултатът бе вече 4:0. Мартин Шкъртел, който през седмицата се закани на Арсенал, откри още в първата минута, засичайки центриране от фаул. В 10-та минута отново той вкара, след като засече с глава центриране от корнер.

Последваха две скоростни контраатаки, които завършиха с голове на Даниел Стъридж и Рахим Стърлинг в 17-та и 20-та минута. И за двата гола асистира Фелипе Коутиньо. Между тези два гола Луис Суарес удари греда със страхотен удар.

Пет минути след почивката Рахим Стърлинг вкара втори гол, след като бе изведен срещу вратаря и от втория опит го преодоля. В средата на полувремето Арсенал вкара почетен гол от дузпа, изработена от Алекс Окслейд-Чембърлейн и вкарана от Микел Артета. Това обаче бе единственото смислено нещо, което направиха "Артилеристите".

Така след това поражение те могат да бъдат свалени от първото място, ако Челси или Манчестър Сити спечелят своите мачове. Ливърпул пък се добра на пет точки от Артилеристите и даде сериозна заявка за място в Топ 4, а може би и за нещо повече.

Прочетете подробности за Ливърпул - Арсенал

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
LFC преди 10 години
YNWA
3
13
 
6
 
! Отговори
Лузърфул преди 10 години
Голяма работа, накрая пак са с калъфката, а може и в ЛЕ. Такава е съдбата на лузърите.
2
4
 
19
 
! Отговори
Y.N.W.A. преди 10 години
НАПРАВО ГИ СМАЗАХМЕЕЕ ЗА 20 МИН.МОЖЕХМЕ ДА ВКАРАМЕ ОЩЕ 5 НО И ТОВА Е СТИГА.ЛОЩОТО Е ЧЕ БИЕМЕ СИЛНИТЕ А СЕ ДЪНИМ СЪС СЛАБАЦИ НО ТОВА Е ПУУЛ
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I v pobedi i v zagubi zavinagi s ARSENAL