Венгер: Шчесни не искаше да извърши нарушение

"Червеният картон не просто развали мача, а направо го уби"
20 фев 2014 11:18, Друми Георгиев
0
Венгер: Шчесни не искаше да извърши нарушение
Според Венгер реферът е развалил мача. Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не оспори дузпата на Байерн Мюнхен, но не бе така сигурен, че е трябвало да бъде показан червен картон на Войчех Шчесни.

Вратарят бе изгонен в 37-та минута за нарушение срещу Ариен Робен, при което съдията отсъди дузпа и му показа червен картон. Макар Байерн да пропусна дузпата, с човек повече баварците наложиха своя стил и вкараха два гола след почивката.

"Не мога да споря цяла нощ, не съм достатъчно добър съдия, за да кажа. Войчех не прецени добре ситуацията. Но нямаше желание да извърши нарушение, просто не прецени топката", коментира след мача Венгер.

"Мисля, че правилата са различни във всяка държава. Например в Италия показват червен картон за такава ситуация. Нашият вратар имаше истинско намерение да играе с топката, той докосна Робен, който определено преувеличи реакцията си. И аз му го казах. Той има достатъчно опит и знае как да реагира. Байерн преувеличаваше при всеки контакт, в Англия не сме свикнали на това".

"За съжаление червеният картон промени мача напълно и не просто това, а направо уби мача. До този момент мачът бе от топ класа. А през второто полувреме бе скучен за неутралните зрители. Беше еднопосочен трафик. Съдията направи решение, което уби мача".

"Освен това загубихме и Гибс, загубихме и вратаря и трябваше да направя две смени. Останахме с 10 човека и без повече възможности за смени, защото никога не знаеш дали трети играч няма да се контузи. Така че седиш и не можеш да промениш нищо, не можеш да пуснеш никого. Тичаш след топката, а те могат да пуснат свежи играчи".

"Относно пропуснатата дузпа на Йозил - какво мога да кажа. И те пропуснаха една. Съжаляваме, че пропуснахме нашата дузпа. Имахме нужда от нея, защото се виждаше, че в началото Байерн е притиснат. Ние имахме три добри положения през първите 15 минути. Започнахме добре. За да ги накараме да са още по-несигурни, трябваше да вкараме дузпата. Но я пропуснахме".

"Да, пропускът повлия на Йозил. Той толкова много искаше да се представи добре тази вечер, че това му повлия. Дори 5-10 минути по-късно на терена той още клатеше глава. Имаше голямо въздействие върху представянето му. Обичайните изпълнители на дузпи не бяха на терена, затова трябваше да решим. Редът бе Йозил, Касорла и Саня. Касорла също е пропускал, Йозил е пропускал.  Понякога мислиш "Добре, преди пропусна, този път няма да пропусне". Но може да се случи на всеки, не може да критикуваш за това".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Арсеналарсен венгер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари