Мартин Петров слага край на кариерата си през лятото

Предстоящото "Вечно дерби" вероятно ще бъде последно за него
Обновена: 18 апр 2014 10:44 | 18 апр 2014 10:44,
15
Мартин Петров слага край на кариерата си през лятото
Снимка: Булфото

Една от звездите на ЦСКА Мартин Петров призна пред TV7 и NEWS7, че предстоящото "Вечно дерби" срещу Левски вероятно ще бъде последно в кариерата му. Да, опасенията се потвърдиха и една от съвременните легенди на футбола ни планира да сложи край на кариерата си през лятото.

"Радвам се, че с тези мачове в края на кариерата ми успях да бия Левски. Това ми беше една от мечтите. Сбъдна се. Надявам се и в последния си мач срещу "сините" да съм победител", заяви Марто Петров.

 "Нека да не избързваме, но това сигурно ще е последното ми дерби. Ще обявя моето решение. Каквото и да става, "червеният" отбор ще остане завинаги в моето сърце.

 "Дано ЦСКА да се спаси, да се стабилизира финансово и да радва нас, феновете, защото и аз съм такъв, с постигнатото на терена", добави 35-годишният футболист.

Мартин Петров започна кариерата си в Ботев Враца, но стана известен като футболист на "армейците", към които се присъедини през 1996 г. След два отлични сезона на "Българска армия" 19-годишният Марто подписа с швейцарския Сервет. Пробивът при него дойде с трансфер в Бундеслигата във Волфсбург.

От там българинът премина в Атлетико Мадрид, за да стигне след това и до най-силното първенство в света - Висшата лига на Англия, където той направи име с екипите на Манчестър Сити и Болтън. Преди година крилото се завърна за кратко в Примера дивисион, за да помогне на Еспаньол да се спаси от изпадане. В крайна сметка преди няколко месеца той се завърна в ЦСКА.

Още спортни новини вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Мартин Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
redordeadа преди 10 години
да, ия изпълниха много футболисти като тези на иртиш, тампере, тукпере, жилина, дебърцин, батко, боратко, люцерна, аалст, слован и отще десетки знайни и незнайни да порят лецка - 100 годишната ***...
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, не е от калибъра на Бербатов, но е един от най-големите ни играчи последните 10 години, безспорно в топ 3, свръхзвуковият му казваха. Нямаше особен усет към гола, но беше зрелищен и много олезен футболист. Желая му нови успехи! Левскар съм.
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цитат Мартин Петров: "Радвам се, че с тези мачове в края на кариерата ми успях да бия Левски. Това ми беше една от мечтите. Сбъдна се."Така е, Марто. Да се победи ФК Левски е мечта на много футболисти, поздравявам те, че ти успя да си я сбъднеш!
6
1
 
2
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
45 годишния футболист според снимката!!!!!!!сърцето на колибрито бие със 600 удара в минута то живее 6 месеца!!баба костенурка сърцето и бие със 2 ударва в минута и живее стотици години!
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
следващия отказал се ще е Божинов -Николетов
4
1
 
7
 
! Отговори
10010 преди 10 години
До GheroАнонимник си ти. По немските ТВ знаеш ли колко пъти споменаваха имато му и колко говориха за него?И ние тук си имаме медийна звезда, че даже заради нея гледаме френското първенство. Все едно не съществуват други добри български футболисти.И Георги Христов, къде игра в Ботев и Левски постига успехи в САЩ, но целенасочено никой нищо не казва затова!
3
6
 
1
 
! Отговори
Ghero преди 10 години
Анонимник.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И това поколение футболисти си отиват като овца без история
1
8
 
2
 
! Отговори
д преди 10 години
сектант

Спонсорирани публикации