Джерард остава поне до 2016 година

Брендън Роджърс потвърди, че капитанът ще получи предложение за нов договор
3 май 2014 13:03, Друми Георгиев
0
Джерард остава поне до 2016 година
Роджърс иска да задържи Стиви Джи. Снимка: Ройтерс

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард със сигурност ще подпише нов договор с тима през лятото, потвърди мениджърът Брендън Роджърс.

Халфът, който ще навърши 34 години в края на този месец, има контракт с Червените и за следващата кампания, но сега ще го удължи до с една година и ще остане на „Анфийлд” поне до лятото на 2016-а.

„Без съмнение през лятото ще обсъдим ситуацията на Стивън, но за мен няма съмнение, че той ще остане при нас и след 2015-а, защото през настоящата кампания показа качествата си. Сега ще навърши 34, но за мен той ще остане ключов футболист и в следващите сезони” заяви Роджърс.

„Той се справя прекрасно на новата си позиция, върнат по-близо до защитата и с по-дефанзивни функции, а интелигентността му като цяло е изключителна. Представянето му е наистина брилянтно, а по отношение на лидерската си роля е незаменим, така че аз искам това да продължи” добави босът.

Джерард е в основата на сериозното подобрение на Ливърпул, който бе фаворит за титлата до миналия кръг, когато падна от Челси, а подхлъзване на полузащитника доведе до един от головете на Сините.

„Всички му съчувстваме. Случилото се промени мача, но той просто нямаше късмет. Вярвам, че ще се справи с разочарованието, както винаги е правил. Няма как да бъде винен, защото приносът му да бъде тази позиция е наистина огромен” каза още Роджърс. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Стивън Джерард
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации