Мария Шарапова е новата кралица на Франция

Рускинята победи Симона Халеп и спечели "Ролан Гарос" за втори път
Обновена: 7 юни 2014 19:37 | 7 юни 2014 19:25, Друми Георгиев
36
Мария Шарапова е новата кралица на Франция
Шарапова покори Париж. Снимка: Ройтерс

Мария Шарапова спечели "Ролан Гарос" за втори път в кариерата си, след като победи на тазгодишния финал Симона Халеп с 6:4, 6:7 (5), 6:4.

Първият сет започна с преимущество на Халеп, която се откъсна напред, но Шарапова отговори с мощна и прецизна игра, стигайки до пет поредни гейма.

Румънката отново взе две поредни партии, но сервирайки за оставането си в сета, допусна нов пробив и Шарапова спечели частта с 6:4. Това бе първият загубен сет за Симона в тазгодишното издание на турнира.

Маша дръпна с два гейма във втория сет, но нейната съперничка набързо възстанови равенството. В деветия гейм Халеп проби, но се пропука, сервирайки за сета.

Румънката постигна нов пробив, но в решителния момент не взе нито една точка при свой сервис и сетът трябваше да се реши от тайбрек. В него Шарапова поведе с 5:3 точки, но изпрати четири поредни топки в аут и загуби сета.

В третия сет Шарапова поведе с 4:2 гейма, но не успя да удържи аванса си. Рускинята все пак показа характер и постигна нов пробив и получи шанс да сервира за титлата. В последния гейм Маша беше безкомпромисна и не загуби точка.

Шарапова спечели 1 650 000 евро от наградния фонд и 2000 точки за ранглистата. За румънката останаха 825 000 евро и 1200 точки за ранглистата.

Как се разви мачът, може да видите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
иво преди 9 години
ох, с какви глупости се занимавате! голям праз!
28
1
 
8
 
! Отговори
fly преди 9 години
Абсоютно недопустимо е да се дават такива пари на тези спортисти. 1.6 млн само от един турнир? Не знам накъде върви този свят..
27
0
 
7
 
! Отговори
де преди 9 години
До НепознатаВ тениса няма такова нещо - по-добрият да загуби. В тениса печели този, който е в по-доброто моментно състояние. Това не е колективен спорт и не зависи от съдийски решения.
26
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
адски противна е тая квичалка,ще си остане боксовата круша на Серин завинаги
25
18
 
13
 
! Отговори
Питър Пан баща му преди 9 години
Група инженери проектират тунел под морето с което помагат на милиони хора .Хиляди работници с риск на живота си го изграждат за 5 години .И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАК СЕ КАЗВАТ ТЕЗИ ХОРА .Една лигла, напоена с качествен стероид печели играта "удари топка" и всички паметник ще и правят .(Нека почнат да валят ръчички долу......СЕГА .)
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала!
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НепознатаВ тениса, драга непозната, печели който е по-добър в момента. Иначе ти си мрази Маша
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво БГ снахо
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Григорчо,добра работа!
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
S baveneto na servisa Maria vadeche ot konzentrazia Simona Haleb.Tova zabelqzahte li go.Dori publikata protestira, a sadiata edin put napravi zabelejka na Maria.
19
0
 
21
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Браво на Машенцето!
18
18
 
7
 
! Отговори
рамбо преди 9 години
да вземе да даде някой урок по дух и борбеност на нашиь лузър ***, щото той някои мачове ги губи още преди да е почнал.
17
1
 
24
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
До НепознатаМи... що се потиха двете вички на корта, що има точки?Че що да извикат едно десет членно жури да решават коя играе по-добре?Футболистите се извиняват така - "Ние играхме по-добре, но планетите от системата на звездата Епсилон 659HJKN23 от съзвездието Рогач се бяха подредили в оверлог и затова паднахме..."
16
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
14А "според мен" ти не разбираш нищо от тенис след като твърдиш че румънката била по-добра.И аз бях за Халеп но от началото се видя че няма шанс.Резултата можеше да е много по убедителен за Дебелогъзата рускиня.Прочети цялата статия тук: dnes.bg/sport/2014/06/07/mariia-sharapova-e-novata-kralica-na-franciia.228207
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя е кралица и на Русия и на Франция.
14
1
 
3
 
! Отговори
пундю преди 9 години
къде е нашуту
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Йово, ти да не си от македонския край, че ги бръщолевиш такива глупости...И господ е българин нали..
12
27
 
11
 
! Отговори
Непозната преди 9 години
Според мен Симона Халеп беше по-добрата от двете тенисистки днес на корта и заслужаваше повече победата, за съжаление последната не винаги отива при най-добрата. Успех, Симонка, на предстоящия Уимбълдън, считам, че ти си най-силната тенисистка в света в момента!
11
3
 
1
 
! Отговори
Бушмена преди 9 години
що ни пропускаш и нас бе йово
10
4
 
20
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Шарапова си е супер, само не мога да разбера от какъв криво разбран патриотизъм едва ли не се приписва на Григор Димитров заслугата, че е спечелила, че й се радват все едно и тя е един вид българка.