Барселона щяла да пусне и Шави

Халфът имал подписан предварителен договор с катарски клуб
18 юни 2014 15:12, Георги Пешев
1
Барселона щяла да пусне и Шави
Снимка: Ройтерс

Барселона нямало да стои на пътя на Шави и ще му позволи да напусне клуба, ако той пожелае. Това твърди днес електронното издание "Goal.com".

В основата на тези спекулации стоят твърденията, които направи малко по-рано Дан Петреску, че халфът има предварително споразумение с водения от него катарски Ал-Араби.

"Шави подписа предварителен договор с Ал-Араби. Вероятно има оферти и от други клубове", коментира Петреску пред румънския Дигиспорт.

"Казах му, че ако е готов да тича и да дава всичко от себе си за отбора, той трябва да дойде тук. Ние сме в директен контакт с играча. В момента той е в Бразилия и е фокусиран върху работата си с националния отбор".

"Говорих с него по телефона и оценявам, че той е изключителен човек. Ако той дойде тук, ще успеем да привлечем по-големи имена. Но не съм готов да ги разкрия. Ал-Араби може да предложи на Шави 8 милиона евро годишна заплата".

По-рано през месеца новият треньор на Барселона Луис Енрике заяви, че лично ще говори с Шави за бъдещето му.

"Шави ми е бивш съотборник и мой голям приятел. Когато той пожелае, ще седнем и ще говорим за каквото поиска", каза тогава Луис Енрике.

Ако Шави наистина напусне клуба, той ще стане четвъртото голямо име, което си тръгва от Барса това лято. Още преди края на сезона Виктор Валдес обяви, че няма да подновява договора си, а Карлес Пуйол прекрати кариерата си. Миналата седмица пък Сеск Фабрегас премина в Челси и впоследствие се разбра, че самият той е пожелал да напусне.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: БарселонаШави
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Само Станишев е един и незаменим.