Германия пак излъга Франция

Бундестимът победи с 1:0 и е на четвърти пореден полуфинал
Обновена: 5 юли 2014 08:16 | 4 юли 2014 21:04, Анисия Иванова
74
Германия пак излъга Франция
Снимка БТА

С ранен гол на Матс Хумелс Германия постигна трудна победа с 1:0 над Франция на четвъртфиналите на световното първенство.

Централният защитник на Бундестима се завърна в състава след изкаран грип и се оказа с решителен принос за победата. В 12-та минута той засече с глава центриране от фаул, вкарвайки втория си гол в турнира.

При гола останаха съмнения за нарушение в атака на Хумелс срещу Рафаел Варан, но малко по-късно съдията не отсъди дузпа в полза на Германия.

До края на мача Бундестимът имаше контрол върху действията на терена и не позволи на Франция да покаже нищо от това, което направи в предишните мачове на турнира. Едва в последните петнайсетина минути на мача "Петлите" наложиха някакъв натиск, но така и не можаха да стигнат до чисто голово положение.

Влезлият като резерва за Германия Андре Шюрле пък направи два уникални пропуска в края на мача и така не успя да сложи точка на спора. Това обаче не се оказа фатално и Бундестимът се класира на полуфиналите на турнира за четвърти пореден път, което е и рекорд. Франция пък не можа да продължи серията от 5 поредни случая, в които се класира на полуфинал, след като излезе от групите.

Съперник на Германия в полуфиналния мач ще бъде победителят от Бразилия и Колумбия.

Подробности за мача четете в Gol.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дузпата в мача с Хърватия не е ли подпиране! Шнур за бразилците, да отпадат и да ходят да се оплакват на арменския поп на Копа Кабана
26
1
 
4
 
! Отговори
циника преди 9 години
Иначе бразилците могат да отварят шампанското. Избягнаха сблъсък с най-неудобния си съперник на световни първенства - Франция. Който се интересува от футбол знае за какво говоря - 1986, 1998 и 2006 г.
25
1
 
4
 
! Отговори
do 31 преди 9 години
Преди 4г пак я нямаше красотата, като отупаха ингилистите и отборчето на Меси с по 4 парцала, нали?
24
11
 
0
 
! Отговори
циника преди 9 години
А "световният икономически колос" два пъти се изживя като европейски лидер и два пъти доведе Европа до катастрофа. Сега пробва за трети път да обязди Континента и както личи за трети път ще го докара до просешка тояга. Айде малко по-скромно, а!
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да пием по една крушова лимонада преди другия мач
22
7
 
19
 
! Отговори
Естет преди 9 години
Бразилците играят най-красивия футбол?! На какви наркотици си, приятелю?! Това е най-слабия бразилски отбор от десетилетия насам. Всъщност това е мач ФИФА - Колумбия, изключително грозно се подкрепят бразилците от първия мач насам. А доколко дисциплината е важна - Германия е световен икономически колос въпреки двете загубени войни, а бразилците си фалираха държавата, за да построят 5-6 стадиона...
21
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много са смешни бразилците,затова играят най-красивия футбол в света,а германците ходят катоп войници.Това не е футбол.Няма я красотата на футбола при германците,приличат на роботи без фантазия и импровизация.
20
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бразилските маймуни са кралете на футболната игра,а германците крале по калъфки дисциплинирано.
19
4
 
12
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Гърция как стана европейски шампион, умнико?! И какво значи силни отбори?! Франция слаби ли са?! Само холандците могат да съперничат на Германия, бразилците само с Неймар са просто смешни като сравнение.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не,просто германския отбор е същата мешавица като Франция.
17
8
 
8
 
! Отговори
il_cho преди 9 години
Общо взето като гледам съставите на отбори като Франция, Белгия, Германия и Швейцария, то явно Европа се е преместила до баноновите републики от една страна и ония "републики" с минарета и *** на изток... Направо лицето на съвременна Европа радва! Честита победа на Германия, не се и съмнявам, че ще изядат бразилските маймуни, въпреки, че тая надежда за Колумбия :)))
16
0
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 9 години
По твоята логика Англия и Франция не трябва въобще да участват, защото черните са потомци на роби и са пренесени като стока от Африка. За САЩ да не говорим, държава-хотел с гости от цял свят.
15
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само с желязна дисциплина Световен шампион не се става, за това германците ги разкриват добрите отбори,играещи футбол накрая,защото тази игра се нарича Футбол, а не военен парад.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако ще и Афганистанци да са. Тесла като е бил хърватин та какво - благодарение на него САЩ става световен лидер. Тесла си е от бялата раса, а в германския отбор са все от други раси и националности. Все едно да кажеме Маркинъос си е чист българин,щото игра за национала.
13
5
 
14
 
! Отговори
Браво... преди 9 години
на Германия!!!!-Желязна дисциплина липсваща при МУТРИ-КОМУНИСТИ-ГЕРБ.Франция е и ще си остане комунистическа ***!!!!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Батериите Анесман и Варта са Германски е наистина издържат повече!!!!------------------------------- недей да говориш за батерии,защото Duracell наистина издържат повече от Варта, но това не прави САЩ по-силен отбор. А германското качество е мит от 80-те.
11
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много полуфинали,малко титли. Това е германския футбол.А вече не е и германски с турци и чернокожи.
10
3
 
17
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Германците победиха заслужено. Направи ми впечатление колко остро играят и колко нахални са френските негърчета. Във всеки случай, Франция напуска мондиала с вдигната глава. Не е срамота да загубиш срещу такъв мотивиран и борбен отбор, какъвто е този на Германия. Все пак ми се струва, че германците бяха дотук. Не ми се иска да нервирам някого с това мое предвиждане, аз самият съм фен на германците.
9
4
 
12
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Ако Бразилия бие!!!!! То тогава Германия ще има големи проблеми!!!!
8
4
 
15
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
Германско качество не се шегувам!!!!!!Батериите Анесман и Варта са Германски е наистина издържат повече!!!!играят прецизен футбол ако сте гледали виждате колко точно подават!!Вярно накрая стават и гадни в последните минути !!!