Сколари хвърли оставка

Вече се спрягат имена за поста на бразилския селекционер
Обновена: 14 юли 2014 12:01 | 14 юли 2014 12:01,
12
Сколари хвърли оставка
Снимка: Reuters

Селекционерът на националния отбор на Бразилия по футбол Луис Фелипе Сколари напусна поста, съобщава БТА.

65-годишният специалист имаше договор със Селесао до края на Мондиал 2014, въпреки това подаде оставка, която е приета с незабавен ефект от ръководството на федерацията на страната, допълва информационната агенция.

Сколари изведе Бразилия до петата световна титла през 2002 година в Япония и Република Корея, но на домашния турнир кариоките се представиха под очакванията.

Те стигнаха с големи трудности до полуфиналите, където бяха пребити брутално с 1:7 от Германия. Впоследствие в мача за третото място глътнаха тройка от Холандия.

Първоначално президентът на бразилската футболна федерация Марко Поло Дел Неро имаше намерение да продължи договора на Фелипао, но след сериозния натиск от футболната общественост в страната промени решението си.

Основни претенденти за овакантения пост са селекционерът на националния отбор до 20 години Алешандре Гало и Аденор Леонардо Баки-Тите, който изведе Коринтианс до трофеите в копа "Либертадорес" и на световното клубно първенство през 2012 година.

От федерацията нямат много време за решение. На 5 септември Бразилия среща Колумбия в контрола в Маями. През следващата година е Копа Америка, а през 2016 е Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Още новини от Световното първенство по футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отдавна трябваше да си даде оставката тоя, от 2002 когато ги изведе шампиони, до сега той нищо съществено не направи за 12 години! И 2006, и 2010 и сега, отдавна трябваше да го сменят тоя.
9
0
 
9
 
! Отговори
Марс преди 9 години
До Tulskieffective immediately....някои хора превеждат твърде буквално!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"65-годишният специалист имаше договор със Селесао до края на Мондиал 2014, въпреки това подаде оставка"Оттук се разбира, че е имал договор до края на световното, а то свърши, така че си му е време - какво означава "въпреки това"??? Той няма вече договор бе!!!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ***, навсякъде казват, че е уволнен, вие си знаете вашето "подал оставка". Подал си е нещо друго и е уволнен.Чукундури селски!!!!
6
8
 
11
 
! Отговори
СЪБИТИЯ И ФАКТИ преди 9 години
СКОЛАРИ ПОДАЛ ОСТАВКА ОТ СРАМ, ЧЕ БРАЗИЛИЯ СЕ КЛАСИРАЛА 4-ТА! А ПЪК ПЕНЮВАТА ЧЕТА И ДОСЕГА СЕ ПРАЯТ НА ГЕРОЙ ЗА СЪЩОТО , А САМИЯ ЛЬОХМАН ПЕНЕВ ГО БРОЯТ ЗА ТРЕНЕР 1 НА БГ-ТО!
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Luiz Felipe Scolari and Brazil coaching staff axed after disastrous World Cup exit" - уволнен барабар с помошниците си! Ей стига сте писали глупости.
4
8
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 9 години
Вече се спрягат имена за поста на бразилския селекционер. И всяко спрягано име казва: "Не, благодаря. С такива лигльовци не работя".
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е хвърлил оставка а е уволнен!
2
0
 
33
 
! Отговори
Smile преди 9 години
Едно време много исках България да може да играе като Бразилия, а сега се оказа, че Бразилия играе като България.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бре тоз да не е комунист, че чака да го линчуват за да подаде оставка?

Спонсорирани публикации