Гуардиола: Байерн е назад с един месец

"Не можем да побеждаваме без Чаби, той е много важен за нас", каза Пеп
Обновена: 29 сеп 2014 14:19 | 29 сеп 2014 14:15, Друми Георгиев
3
Гуардиола: Байерн е назад с един месец
Гуардиола вярва в своите футболисти, въпреки кадровите проблеми. Снимка: Ройтерс

Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола заяви, че баварците са назад с близо един месец по отношение на подготовката си за новия сезон. Специалистът за пореден път даде да се разбере колко много разчита на новата покупка Чаби Алонсо, като дори заяви, че отборът е неспособен да побеждава без доскорошния испански национал.

"В момента всички налични играчи са в добро физическо състояние, но тази вечер ще говоря с медицинския екип. Последната информация, която имам, е че всички играчи, които пристигнаха в Москва, са здрави", сподели Гуардиола на пресконференцията преди утрешния мач с ЦСКА Москва в Шампионската лига.

"Джердан Шакири е наш футболист. Той е млад и притежава голям талант. Още от самото начало ние решихме, че ще бъде най-добре, ако Шакири остане при нас и ни помогне през този сезон."

"Във футбола миналото е минало. По време на мач не можем да мислим за трофеите, които сме спечелили. Това не е достатъчно, за да победим. Във футбола постоянно трябва да продължаваш напред."

"Досега не ми се е случвало да имам мач пред празни трибуни. Това е първият ми път и се надявам да бъде последният. Футболът се играе за зрителите, но ние трябва да свикнем с тази промяна."

"ЦСКА Москва има същият треньор от миналия сезон и почти същия състав. Този тим притежава опит в лицето на Акинфеев, също и Игнашевич. В предни позиции са много бързи с Муса Думбиа и Тошич. Навярно допускат доста голове, но и вкарват много. ЦСКА Москва е може би най-добрият отбор в Русия."

"Ние не можем да побеждаваме без Чаби Алонсо. Той е много важен за нас с ролята си. Не само аз, но Матиас Замер, Кале Румениге и Михаел Решке бяха наясно колко е добър. Поради тази причина го привлякохме в Байерн."

"Смятам, че в момента сме по-добри, в сравнение с последните месеци, но все още се намираме в процес на развитие. Трябва да играем по-добре. Имаме нужда от повече време. По мое мнение ние сме назад с един месец в подготовката си. Но от мач на мач ставаме по-добри."

"В Шампионската лига винаги е сложно , без значение срещу кой се изправяш. Нашата група е много трудна и опасна, тук са още Манчестър Сити и Рома. Нищо няма да е решено до мача ни срещу ЦСКА Москва в Мюнхен. Утре имаме голям шанс. Ако спечелим, можем да направим една малка крачка напред."

"Противопожарната аларма? Не се е случило кой знае какво. Ситуацията беше под контрол и след като излязохме от хотела, отидохме в ресторант. Не беше толкова зле."

"Валерий Карпин е легенда тук. Той беше и в Мюнхен. Дойде, за да ни наблюдава. Разбира се, че му желая много успехи в неговата треньорска кариера. Много съм доволен от моите футболисти. В ШЛ всички отбори са качествени. Тук няма слаби отбори", допълни Пеп Гуардиола.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Байерн е назад,откакто тоя взе да се прави на треньор в Германия.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подуяне е век назад и не се притесняват. Не се косете в Байерн.