Шарапова е полуфиналистка в Пекин

Маша победи сънародничката си Светлана Кузнецова в два сета
3 окт 2014 13:50, Друми Георгиев
0
Шарапова е полуфиналистка в Пекин
Маша е на крачка от финала в Пекин. Снимка: Ройтерс

Вицешампионката от 2012 година Мария Шарапова се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в китайската столица Пекин с награден фонд 5,43 милиона долара.

Поставената под номер 4 рускиня победи сънародничката си и двукратна победителка в надпреварата през 2006 и 2009 година Светлана Кузнецова с 6:0, 6:4 за 84 минути.

Тя взе първите седем гейма в срещата, а в последствие направи обрат във втория сет, след като допусна единствения пробив на подаването си за 3:4, информира БТА.

За място на финала Шарапова ще се изправи срещу номер 9 Ана Иванович (Сърбия), която елиминира поставената под номер 2 Симона Халеп след отказване на румънката заради травма на бедрото.

Отпадането на Халеп дава шанс на шампионката от "Уимбълдън" Петра Квитова (Чехия) да я измести от второто място в световната ранглиста при титла в Пекин.

Третата в схемата Квитова достигна до полуфиналите в китайската столица след успех над Роберта Винчи (Италия) със 7:6(2), 6:4. Чехкинята преодоля ранен пробив пасив във втория сет, за да триумфира.

За място на финала тя ще се изправи срещу бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ Саманта Стоусър (Австралия), която продължи без игра срещу водачката в хемата и миналогодишна победителка Серина Уилямс (САЩ).

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Мария Шарапова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари