Федерер спаси пет мачбола и оцеля срещу Майер

"Имах невероятен късмет, той заслужаваше победата", призна швейцарецът
9 окт 2014 12:10, Друми Георгиев
1
Федерер спаси пет мачбола и оцеля срещу Майер
Федерер изтръгна победата срещу Майер. Снимка: Ройтерс

17-кратният победител в турнирите от Големия Шлем Роджър Федерер постигна драматична победа над аржентинеца Леонардо Майер със 7:5,3:6 и 7:6 (9:7) във втория кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Шанхай с награден фонд 6,5 милиона долара.

Роджър Федерер, поставен под номер 3 в основната турнирна схема, спаси пет мачбола в третия сет и се класира за следващия кръг на турнира в милионния китайски град.

В тайбрека на решителния трети сет Маестрото също не стартира по най-добрия начин и в един момент изоставаше с 1:4 точки. Въпреки това той показа характер и успя да изтръгне успеха.

"Фед Експрес" допусна цели 57 непредизвикани грешки и спечели само половината от разиграните точки край мрежата. При първия мачбол за Майер аржентинецът опита пасинг шот със своя бекхенд, а топката се закачи във филето на мрежата и падна в неговата половина.

"Мисля, че имах невероятен късмет, нека бъдем честни. Смятам, че той заслужаваше да победи. Опитах се да поставя рекорд по пропуснати волета. Това може да е най-голямото ми измъкване изобщо", призна Федерер след мача.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Роджър Федерер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Страхотен е Федерер дори на тия ветерански години, и според мен е най-големия джентълмен на корта. И при победа и при загуба.