Легендарен президент на Барса ще лежи над 2 години в затвора

Хосе Луис Нунес се опитвал да подкупва данъчни служители
22 окт 2014 09:45, Красимир Ангелов
1
Легендарен президент на Барса ще лежи над 2 години в затвора
Снимка за историята. Нунес (вторият прав) в компанията на сър Боби Робсън, Христо Стоичков, Лоран Блан, Хуан Пици, Витор Баия, Джовани и Луис Енрика. Снимка: Reuters

Дългогодишният президент на Барселона Хосе Луис Нунес и неговият син Хосеп Нунес ще лежат в затвора заради подкуп на данъчни служители.

Двамата бяха осъдени на две години и два месеца зад решетките от Окръжния съд в Барселона. Според информацията в испанските медии жалбата срещу решението на съда е отхвърлена.

През 2011 година баща и син Нунес дори бяха осъдени на шест години, но проточилото се дело доведе да намаляване на тяхната присъда.

83-годишният Нунес и неговият син все пак се надяват, че присъдата им може да бъде намалена от по-висока инстанция. Те са се опитали да подкупят данъчните служители, за да укрият данъци от държавата покрай дейността на тяхна обща строителна фирма.

Хосе Луис Нунес е един от най-успешните президенти на Барселона, заемайки поста от 1978 до 2000 година. Именно при неговото управление клубът покори европейския клубен върх за първи път. Нунес е човекът, който привлече Христо Стоичков на стадион "Ноу Камп".

Президентите на Барса пък постепенно започват да се превръщат в синоним на финансови измамници. Вчера друг успешен президент на Барсeлона Жоан Лапорта бе осъден да плати близо 3 милиона евро за финансови злоупотреби.

Наследникът на Лапорта Сандро Росел си подаде оставката, след като се оказа, че при сделката по привличането на Неймар са давани пари под масата.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
Е,тая зверска пара, която се троши за играчи, трябва да дойде от някъде.

Спонсорирани публикации