Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига

"Орлите" удариха с 1:0 Базел пред 30 000 зрители на стадион "Васил Левски"
Обновена: 23 окт 2014 07:01 | 22 окт 2014 23:40,
280
Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига
Снимка: Булфото

Лудогорец удари с 1:0 Базел на стадион "Васил Левски" и донесе историческа победа за България от групите на Шампионската лига.

Така разградчани станаха първият роден отбор с подобно постижение, след като през 2006 година Левски записа само загуби в лигата на богатите и не успя да запише дори равенство.

Единственото попадение в мача заби Йордан Минев със страхотна тупалка в 92-ата минута.

Разградчани не изиграха запомняш се мач, но с много постоянство, битка и себераздаване си взеха победата и така бленуваните три точки.

Трябва да отбележим, че "орлите" играха повече от 70 минути с футболист повече, тъй като още в 19-ата минута червен картон получи Серей Дие от състава на Базел.

Българите за пореден път заслужават суперлативи за представянето си в Европа и продължават да пишат история.
"Орлите" от Разград донесоха огромно щастие на милиони българи пред екраните и на около 30 000 наши сънародници на трибуните на "Васил Левски".

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Mnogo ZAWIST IMA TUKA !
114
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 171Да си гледаме БГ футбола който ни предоставят Левски и ЦСКА понеже били с традиции, а да не се кефим на играта на Лудогорец в ШЛ тази година? Викаш Няма за к'во да се кефиме, като едвам Реал ни биха със съдийска помощ? Като в пшоследната минута Ливърпул ни удари на митичния им стадион с най-великата публика в Европа за да ни победи измъчено и че сега имаме равни точки с Ливърпул и Базел след 3 -те мача в групата и имаме реалните шансове да се класираме втори в групата след оставащите 3 м
113
1
 
23
 
! Отговори
тт преди 9 години
стига сте злобели бе хора, стига с вашите Левски и ЦСКА, приличат ми на управляващите преди 10-15 години сини и червени партии които всяка година избирахте. макар че за нищо не ставаха. Два полу-фалирали клубове събиращи пари и от фенове и от банки да покрият заплатите. Лудогорец има реалния шанс да продължи напред дори в квалификациите, малък повод за радост на фона на живота ни изпълнен само със негативи.
112
13
 
8
 
! Отговори
Футбол БГ преди 9 години
Разбира се, че има значение, отбори като Барса и Реал са велики, защото имат история. ЦСКА и Левски също! Лудогорец няма история! Ако мога да ги сравня с някой отбор, това няма да е ПСЖ, Челси или Манчестър Сити, а Анжи Махачкала! Отбор, създаден през 1991 година, отбор с пари, но без традиции, фенове и дори харизма! Анжи купиха играчи за над 200 млн. долара, но без традиции футбол не се прави, всичко е временно и дотогава, когато свършат парите!
111
20
 
10
 
! Отговори
Футбол БГ преди 9 години
Нямам нищо против Разград - чудесни хора, гостоприемни, приятни! Не е въпроса в града, самото явление Лудогорец е срамно за футбола! Идва някакъв с изкарани Бог знае по какъв начин пари, взема мястото на друг отбор в Б група, след като вече е загубил баража от Доростол Силистра, след година влиза в А група, ЦСКА води до предпоследния мач в първенството, където "изненадващо" губи от Миньор с 3:0, за да може зализаният господин да стане шампион безпроблемно! Срамно е всичко да става само с пари!
110
2
 
0
 
! Отговори
gift shop преди 9 години
bravo za snimkite, dnes bg!
109
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Домуза е бил и част от надзорния съвет на ЦСКА, имал е дялове в Левски.Ерго, пак той е виновен, че въпросните два отбора са пълна гола вода през последните години.Абе, българската злоба граници няма ли?
108
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 165Абе цяла вечер вие дето се опитвате да плюете по Домуса( не че съм му фен) как като разбива заводи печели милиард лева? Как става тоя номер?
107
9
 
12
 
! Отговори
Кандидат-депутат преди 9 години
Домуза разсипа завод "Балкан" Ловеч и "Плевенско пиво", благодарение на майка си - дърта комунистка! Хиляди хора останаха без работа, това е лошото за България!
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 162В този ред на мисли що не питахте отъкъде са парите на Чорни или на Гриша Ганчев или на Сашо АПАШО?
105
1
 
6
 
! Отговори
, преди 9 години
Dammmmm Domuschiev , koito suzdade edinstveniq uspeshen bulgarski otbor e prestupnik i kakuv li ne a Batkov , Chorni , Tomov i tn.i tn. za svetci , poneje ne durjat Ludogorets :) bulgarska logika da si ea ba obshtestvoto. Macha nqma kakvo da go komentiram , dancho minev ..strahoten gol , nai posle se razpisa , pri tova bulgarski nacional za da ne kvichite che vsichki bili chujdenci.
104
2
 
18
 
! Отговори
до 157 преди 9 години
Всеки голям бизнесмен с милиарди пере пари, бе ***. Говорим за друго, че Домусчиев съсипвал БЧФ, което е нелепо. Абрамовчи натрупа 20 милиарда заради това че е приятел на Путин. Неговите пари не се ли перат в различни проектикато футболен клуб Челси например? Ама никой фен на Челси не е казал- откъде са ти парите бе, Абрамовчи, нали? Напротив- кефят му се. Няма голям клуб без да е подпомаган с мръсни пари! Няма!
103
9
 
11
 
! Отговори
Петров преди 9 години
Домуза колко предприятия загроби чрез фонд "Напредък", бедна ви е фантазията! Нека децата ви мият испански *** в Толедо, вместо да работят в България, а вие пляскайте на Киро колко голям пич е! *** народ!
102
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на лудогорци. Доживяхме да видим БГ отбор да се радва в ШЛ.
101
1
 
3
 
! Отговори
Есесовец до 151 преди 9 години
По твоите думи излиза, че Домусчиев е престъпник, след като казваш, че пере пари! Ами Моряка си е прав, ти потвърждаваш думите му!
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 147..Що в Лондон англичаните не го търсят Абрамович заради Челси как е придобил тия пари за да купи отбора им? Що бе? Що не питат Силвио Берлускони как поддържаше Милан? Що бе?
99
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това беше най слабият мач на ЛУДОГОРЕЦ в ШАМПИОНСКАТА ПЛЮНКА !Обаче биха на магия ...Най силният беше с Ливерпул но ПАДНАХА !Затова ви пожелавам слаби мачове но с ПОБЕДА и Късмет !
98
19
 
2
 
! Отговори
ЛЛ88 преди 9 години
Доростол Силистра имат повече фенове от Лудогорец, какъв е този отбор, който не може да напълни стадион при мач от Шампионската лига! Това не е театър, това е футбол, къде са феновете???
97
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цска и левски са абсолютни ***
96
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Разград останаха само пенсионери и турци, тия ми се радват на някакви маймуни, гонещи топка! *** народ, футболът ви е радостта!