Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига

"Орлите" удариха с 1:0 Базел пред 30 000 зрители на стадион "Васил Левски"
Обновена: 23 окт 2014 07:01 | 22 окт 2014 23:40,
280
Лудогорец с историческа победа в Шампионската лига
Снимка: Булфото

Лудогорец удари с 1:0 Базел на стадион "Васил Левски" и донесе историческа победа за България от групите на Шампионската лига.

Така разградчани станаха първият роден отбор с подобно постижение, след като през 2006 година Левски записа само загуби в лигата на богатите и не успя да запише дори равенство.

Единственото попадение в мача заби Йордан Минев със страхотна тупалка в 92-ата минута.

Разградчани не изиграха запомняш се мач, но с много постоянство, битка и себераздаване си взеха победата и така бленуваните три точки.

Трябва да отбележим, че "орлите" играха повече от 70 минути с футболист повече, тъй като още в 19-ата минута червен картон получи Серей Дие от състава на Базел.

Българите за пореден път заслужават суперлативи за представянето си в Европа и продължават да пишат история.
"Орлите" от Разград донесоха огромно щастие на милиони българи пред екраните и на около 30 000 наши сънародници на трибуните на "Васил Левски".

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Цесекарг-н ***, БАТЕ игрят тази година за четвърти път последните шест години в групите на ШЛ, другите две играха в групите на ЛЕ... големи разбирачи, които не са гледали и пет мача на кръст, пишат под тази статия наистина, така е- националната кауза победи и изплуваха от дупките си...
34
21
 
6
 
! Отговори
циника преди 9 години
40, глупости, ти не гледаш никакъв футбол. Гледаш Лудогорец, защото е "модерно". Признай си и ще ти олекне!
33
4
 
35
 
! Отговори
СЕФТЕТО преди 9 години
Браво момчета сефтето за ШАМПИОНСКА ЛИГА първите 3 точки пожелавам ви поне 100 точкив ШАМИОНСКА ЛИГА !!!
32
2
 
23
 
! Отговори
Митьо преди 9 години
Бравооооо!
31
4
 
25
 
! Отговори
до циничето преди 9 години
Кат' не ти дреме за отбора, що си писал десетки коментари във ВСЯКА статия за зелените? Не ти пукало... пука ти, ама защото си злобно и ужасно тъпо парче.
30
2
 
28
 
! Отговори
razgradski pop преди 9 години
в БГ, рушвети и пари може да вършат работа, но в Европа трябва да си наистина добър за да победиш..така че това не са само пари..това е добър мениджмънт + дисциплина + спортен дух...
29
28
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
30, и естествено, че ще присъствам във всяка статия за Лудогорец, докато този тумор на футбола не бъде унищожен! А с него и всички "фенове", които гледат мач, въоръжени с кренвирш в ръка и които учат правилата на играта на стадиона. Но пък искат да са "модерни"!
28
3
 
31
 
! Отговори
И аз нямам телевизор преди 9 години
О, велики фараоне! О, Боже Господи, не е истина! Забравих, че има мач! Изпил съм 5 бири и отивам да си взема следващата и се чува някакъв вой в кв.Лозенец,София. Сетих се за мача и викам на жената "НЕЩО СТАВА!!!". Нямам бтв Екшън, отивам, пускам радиото и ... чувам 1:0, Данчо Минев вкарал гол в 92минута, на 34-години и лудите победили. Ша се пие още тази вечер! Честито на всички българи по света! Радвайте се! Как го изтървах мача, яд ме е. Честито на БЪЛГАРИЯ! И само Берое, да се знае, де!
27
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поздравления,негативният си е винаги негативен като хубавите новини на родината ни .успех и в другите срещи.
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво честита победа !Тея имат отбранителна тактика и са ва разучили!Затова се пазете като гости и там мача ще много важен !Тея са силен отбор и не ги подценявайте изобщо успех там !
25
8
 
49
 
! Отговори
до циничето 27 преди 9 години
Ако футболът в БГ се крепи на шепа олигофренясали ултраси и сбирщина от некадърници, влезли в нац. отбора с връзкарство, то тогава е по-добре направо да се закрива БФС и футболът в БГ въобще.Ако не бяха Лудогорец, нямаше да гледам БГ футбол, ама въобще. :)
24
4
 
25
 
! Отговори
Репсола преди 9 години
Направо щях да получа коМОЦИо ;)
23
27
 
10
 
! Отговори
Барак Оганджа преди 9 години
Сега не виждам да се оплаквате от съдията, макар и да буташе Лудогорец...
22
6
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
заслужена победа, пожелавам им още успехи и да ни радват с добра игра !... ииии само ЦСКА ;)
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
честито, предвид второто полувреме напълно заслужено
20
9
 
9
 
! Отговори
Иди Амин преди 9 години
Тихо ! Чакайте да чуем дали тази вечер ЦСКАто пак ще излезе с някой забравен експонат от музея или с обвиненията за кренвиршите.
19
19
 
7
 
! Отговори
циника преди 9 години
12, ***, хората които гледат "останалите отбори от А група" са всъщност хората, на които се крепи тази игра. Такива, които наистина си обичат отборите. А такива като теб са ***, които се чудят на кой "модерен" медиен отбор да станат привърженици, че да се "гордеят"! Щото е лесно, нали бе?!
18
4
 
36
 
! Отговори
Бургас е зелен преди 9 години
Честита победа на Лудогорец и хилядите, които избраха да го подкрепят вместо да се хванат за футболната си принадлежност, както органзираната престъпност се е хванала за БФС. Дано накрая всички да се поздравим с един феноменален успех за Българския футбол поне на клубно ниво.
17
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво Лудогорец!! Левскар съм, но това е най-силния отбор в България. Трябва да съм много глупав и ще изглеждам смешно ако не го призная.Радващо е, че повечето коментари не са на *** комплексари, които злобеят!
16
4
 
49
 
! Отговори
CrazyForest преди 9 години
Браво Лудогорец! Успех Шампиони!