Карагър: Ливърпул с огромен проблем, прекалено е зависим от Суарес

"Проблемите в атака са по-големи от тези отзад", смята анализаторът
4 ное 2014 13:54, Друми Георгиев
0
Карагър: Ливърпул с огромен проблем, прекалено е зависим от Суарес
Ливърпул не е същият отбор без Суарес, смята Карагър. Снимка: Ройтерс

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър е на мнение, че воденият от Брендън Роджърс тим има сериозен проблем заради невъзможността да замести подобаващо напусналия в посока Барселона Луис Суарес.

"Очевидно Ливърпул има огромен проблем", започна Карагър пред "Скай спортс", визирайки нападателното трио Фабио Борини, Марио Балотели и Рики Ламбърт. Тримата са изиграли 888 минути този сезон във Висшата лига, без да успеят да се разпишат нито веднъж.

"Серхио Агуеро има 90 докосвания в наказателното поле на съперника и това казва всичко", продължи анализаторът по адрес на тримата стрелци на "мърсисайдци", постигнали общо 45 докосвания в пеналта.

"Опитвам се да спра да говоря за Суарес. Той вече не е тук и няма да се върне. Забравете го, сега трябва да се гледа това, с което разполага отборът. А те трябва да извлекат повече от атакуващите футболисти. Също така трябва да има повече креативност в средата на терена."

"Но колкото повече време минава се вижда, колко важен е бил Суарес. Той се оказа по-важен за Ливърпул отколкото си мислехме по онова време. През миналия сезон Брендън Роджърс повтаряше, че неговият тим не зависи от един човек, че с такива коментира не се проявява уважение към другите футболисти."

"Но седмица след седмица се доказва, че Ливърпул е бил отбор, зависим от един човек през миналия сезон. Статистиката е изключително вярна. Добре, те имат проблеми в защита и търпят критики, но проблемът в атака е навярно още по-голям."

"През миналия сезон обсъждахме защитата и получените голове. През настоящата кампания правим същото. Но нека погледнем последните три сезона, откакто Роджърс води отбора."

"През последните три сезона само Тотнъм е допуснал повече грешки в защита, които са довели до отбелязване на голове. Ливърпул е втори, а Арсенал - трети."

"Но това не зависи ли от мениджъра? Не зависи ли от играчите, които се купуват? може ли мениджърът да направи нещо, когато защитникът прави грешка? Това е голям проблем за Ливърпул. Ако имаш бранители, който правят грешки, как ги поправяш?"

"Дали въпросните футболисти са с достатъчно дефанзивно мислене? Дали са подходящите защитници? Или се интересуват повече от атаката? Това е философията на Брендън Роджърс", добави Карагър.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари