Уволниха Любо Пенев от националния по футбол

Новият треньор нямало да бъде чужденец
Обновена: 20 ное 2014 18:15 | 20 ное 2014 16:47, Веселина Йорданова
110
Уволниха Любо Пенев от националния по футбол
Любослав Пенев Снимка: архив, Булфото

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев е освободен на днешното извънредно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз /БФС/, съобщи вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

"Ще има много сериозни кардинални промени на всички нива", каза членът на Изпълкома на БФС Наско Сираков, цитиран от БТА.

Още по темата
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов каза на пресконференция след заседанието, че новият старши треньор на българския национален отбор по футбол няма да е чужденец.

"Със сигурност направи много хубави неща. Вкара дисциплина в отбора, направи много добри неща", отбеляза обаче Боби Михайлов за работата на Пенев.

По-рано днес стана ясно, че Методи Деянов вече няма да води националния отбор на България до 19 години. Бившият капитан на ЦСКА хвърли оставка, след като младите ни лъвчета сериозно се издъниха в европейските квалификации.

България записа срамни загуби от Швеция, Украйна и Израел, което доведе до оставката на Деянов.

Така Мето няма да получи обезщетение от БФС, след като си тръгва по свое желание.

Неустойка обаче искал да прибере Любо Пенев и именно за това чакал Боби Михайлов да го уволни.

Така Любо ще прилапа 150 000 евро. България записа две загуби от Хърватия и Норвегия, след което завърши 1:1 с Малта в София.

48-годишният Любослав Пенев пое националния отбор през 2011 г., като наследи поста от германеца Лотар Матеус. До тогава Пенев беше треньор на Литекс. За това време той записа 9 победи, 7 равенства и 8 загуби с трикольорите.

Неговият първи мач като старши треньор на българския национален отбор бе на 29 февруари 2012 година с Унгария /1:1/.

До уволнението на Пенев се стигна след незадоволителното представяне на отбора ни в европейските квалификации. В момента България е на четвърто място в групата си, като победи единствено Азербейджан. Последваха загуби от Хърватия и Норвегия, както и равенство с Малта.

Под ръководството на Любослав Пенев българският национален отбор не можа да се класира за финалите на световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година, завършвайки на четвърто място в своята квалификационна група.

На 1 ноември 2013 година Любослав Пенев продължи своя договор като старши треньор на националния отбор с още две години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: футболЛюбослав Пенев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
който и да е няма да е като Пенев...ако му пречат или не се докаже би трябвало сам да си тръгне ,а не като Пенев да си гушка 150 хил. и да чака да го изгонят
71
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
загубиха 150 хил. ,но си спестиха 2.5 милиона ,ако бяха се класирали...ако с новия треньор имат успехи националите значи вината е в Пенев
70
8
 
36
 
! Отговори
червея преди 9 години
ПЕРУЦИ МАЙ ЩЕ ТИ ПАДНЕ ПЕРУКАТА СКОРО..ТИ СЕ ОКАЗА ПО НЕКАДЪРЕН ОТ ПИЯНДЕТО СЛАВКОВ.
69
8
 
35
 
! Отговори
коко преди 9 години
До ЛЕВСКАРА кой няма да иска да лапне 300 бона трябва да е луд
68
9
 
34
 
! Отговори
M преди 9 години
Кога ще доживеем да бъдат уволнени всички хрантутници на този гнил израстък БФС????? Ако не се поеме от нови хора, българският футбол ще затъва все повече.
67
8
 
34
 
! Отговори
Kalin преди 9 години
Sega chichovoto i perukata si delnat Po 75 kaimeta v evro .i mislqt Che nie sme mnogo tapi i ne moje se usetim.
66
9
 
34
 
! Отговори
Shark преди 9 години
И какво от това! Който и да дойде все ще е тая, в отбора няма футболисти, няма патриоти, няма дисциплина, няма отговорност. Има само алкохолици, които мислят за пари. Това е!! да се закрива националния отбор, по-добре никъде да не ходи да се излагаме и да ни подиграват.
65
9
 
34
 
! Отговори
Bobi преди 9 години
Защо толкова бързо забравихте за мачовете който направиха преди световното, много си е добър Любо Пенев футболистите са за гонене. За тия от БФС нещо да кажете най-голямата мафия.
64
8
 
35
 
! Отговори
Морал преди 9 години
Морал на първо място, дисциплина, себераздаване. Това се иска от спортиста, а не самочувствие, простотия и скатаване. Пари сякаш за футбола има. Виж за пенсионери и работници-не. Ама ги уволняват тях, а не шефа.
63
8
 
35
 
! Отговори
Ганчо преди 9 години
Най-накрая го изгониха.
62
10
 
41
 
! Отговори
Супата преди 9 години
Чичовото още веднъж доказа че е ***! Чака да го уволнят за да си прибере неустойката! Виж Методи Деянов бе, така постъпват истинските мъже, с достойнство! Айде, и ако не ме уважаваш, духай супата!
61
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво ,че сменят Пенев ,*** трябва и всички останали да се сменят и даже давещите мъката от загубите в алкохол. Всички те са забравили за морални ценности а мислят само за материалното (нищо против парите, все пак са средство за живот) , но трябва да имат респект ,когато представят РОДИНАТА. Ще ми се всички да се замислим това ли искаме да сме последни и да стават футболистите ни за ПОСМЕШИЩЕ на всички. Ако искат това давайте -това е пътят...
60
8
 
37
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Перуката заплашва: Ако го уволнят, ще поеме национала!
59
9
 
32
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Кой е по-подходящ?
58
9
 
41
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Браво на мето Деянов, човек трябва да знае кога трябва да тегли чертата. За Любо Пенев не се учудвам ако си иска неустойка, идеалният пример за това е престоят му в Ботев Пловдив където взимаше 50 000лв. на месец, КТБ фалира/фалираха я, парите свършиха и Любо си би камшика, иначе хубаво говори за младите, що не остана да ги води в Ботев Пловдив *** за по-малко пари?
57
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не става само с пиене требе (диалек.) и игра.
56
15
 
52
 
! Отговори
Дон Дуци преди 9 години
Перука,*** си с мир....,демек доброволно.
55
15
 
41
 
! Отговори
Пако Глупако преди 9 години
Новият да не се казва случайно.......Ники Перуники?Штото тая работа взе да мирише та се не трае,и никой го не е еня.
54
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С тези футболисти който и да дойде нищо няма да направи.
53
12
 
56
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
И Свети Петър да им е треньор на тия убитаци пак ще сме слаби.

Спонсорирани публикации