Българка стана световен шампион по бокс

Станимира Петрова обезличи италианката Давиде
Обновена: 24 ное 2014 11:19 | 24 ное 2014 11:18,
28
Българка стана световен шампион по бокс
Снимка: Българска федерация по бокс

Българката Станимира Петрова спечели титлата в категория до 54 килограма на Световното първенство по бокс за жени, което се провежда в южнокорейския град Джеджу.

Петрова победи на финала с 2:0 съдийски гласа действащата европейска шампионка от Букурещ 2014 Марция Давиде (Италия). Нашето момиче имаше превъзходство в три от четирите рунда на мача, информира БТА.

В крайна сметка тя получи предимство от реферите Йозеф Чер (Австрия) и Хьок Лий (Република Корея) от по 39:37 точки, а третият арбитър край ринга Рахимзан Рисбаев (Казахстан) даде равенство 38:38.

По този начин Станимира Петрова спечели първа световна титла в кариерата си.

„Станимира Петрова постигна изключителен успех не само за българския бокс, но и за целия ни спорт. Тя е нашата гордост!”, заяви президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

„Нашето момиче игра много разумно, спазваше дистанция и нанасяше удари в точния момент. Тя напълно обезличи европейската шампионка. Станимира е голямата изненада на световното, но успехът й дойде напълно заслужено", допълни още той.

Станимира Петрова е родена на 16 декември 1990 г. в Асеновград. Студентка е в НСА "Васил Левски" и се състезава за клуба на академията. Тя е дебютантка на световно първенство по бокс за жени, а на европейското в Букурещ през юни претърпя загуба още в първия кръг.

Станимира тренира бокс едва от 2012 г. Преди това тя е била състезателка по таекуондо-ITF, като е европейска шампионка на спаринг жени индивидуално (69 кг) и отборно, и световна шампионка отборно в същата дисциплина.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Stanly преди 9 години
Бравооооооооооо!!!!
17
1
 
3
 
! Отговори
ssds преди 9 години
bravoooo.MACHKAAAAAAAAAAAAAAAIIII
16
0
 
7
 
! Отговори
Sivenov преди 9 години
Истинските шампиони май не обичат да дават интервюта нагоре-надолу!
15
0
 
5
 
! Отговори
ме преди 9 години
Браво на момичето! Изобщо не харесвам бокс, но се гордея с нея и с титлата й! Да е жива и здрава и много успехи в кариерата й! И макар че нищо не разбирам от бокс, разликата в категориите наистина е голяма, така че й пожелавам да се бие там където тялото й се чувства комфортно, защото здравето е най-важното нещо.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пулев къде е сега? Преди само даваше итервюта и се оплакваше, че Кличко само бягал и се страувал от мач с него. Нарочно бил излъгал, че си контузил ръката, всички повярвахме в измишльотините му и после с ужас видяхме бруталното пребиване на нашия самохвалко!
13
1
 
9
 
! Отговори
мери преди 9 години
Анонимен 3''Уважавайте българското бе''-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Тя и мисис България Анита Желева е българка :)
12
1
 
15
 
! Отговори
11 преди 9 години
Браво на момичето. Време е да я запомним и да й следим успехите...
11
3
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
До АнонименКакви 2 минути!?Аз съм около 100 килограма, но ако получа само един професионален удър от Кличко, не интервю да давам, а направо в кома ще ме прати. Удърите в нанесени от професионалисти в бокса, без значение от категорията нямат нищо общо от удърите които си разменяме след някой свада в дискотека.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте бъзикали Кубрат! Айде някой да иде да го нокаутира Кличко и след 2 минути да дава интервю. Дали ще му тече ясно мисълта?
9
2
 
20
 
! Отговори
хатака преди 9 години
Да се готви Кличко!
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виновни са мафията, съдиите, ръкавиците, облачното време и международното положение ! ;))P.S. Браво на момичето!
7
2
 
21
 
! Отговори
до 8 преди 9 години
Ти влизал/а ли си някога в зала изобщо или пак говорим на изуст, това го можем най-добре? Ти имаш ли представа, че точно бокса и борбата не са само блъскане, а и има много мислене, тактика, надхитряване? Потренирай поне няколко месеца и тогава говори на изуст.
6
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интелигентните хора не се занимават с просташки спортове като бокс и производните му.Нито пък с борба.
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продължава напред момичето! ...не само на думи.
4
2
 
13
 
! Отговори
hasan преди 9 години
Bravo ! PRODALJAVAI NAPRED !!!
3
2
 
36
 
! Отговори
Райна преди 9 години
Браво на Станимира Петрова! За 2 години в бокса и вече световен шампион!!! В една от най-многолюдните категории... Феноменално!Само се боя, че много я "стопяват", т.е. от категория 69 кг е свалила 15 кг, за да се бие в категория, която дори не е олимпийска при жените. А това означава, че ще я карат да свали още 3 кг до квалификациите за Олимпиадата в Рио. Дано не се отрази на здравето й!Много успехи й желая!
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кубрат Пулев се вози в такси.Шофьорът стига желаната дестинация и го пита:- Тук ли да спра?- Не,не, продължаваме напред!:D:D:D
1
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважавайте българското бе

Спонсорирани публикации