Община Разград задели 1 млн. лв. за Лудогорец

Ще правят реконструкция на стадиона
19 дек 2014 15:35,
31
Община Разград задели 1 млн. лв. за Лудогорец
Снимка: архив Булфото

Реконструкцията на стадион "Лудогорец Арена" ще продължи с ускорени темпове и през 2015 година, като за целта Община Разград е осигурила 1 млн. лева, съобщи днес кметът на Разград Денчо Бояджиев.

В момента се работи денонощно, за да приключат довършителните дейности по строителството на сектор "Б". За реализацията му през 2014 г. бяха осигурени 3 млн. лева по проекта "Региони в растеж".

Реализацията на обществената поръчка започна в края на август, като срокът за изпълнение е 180 дни - т.е. до края на февруари.

Строително ремонтните дейности предвиждат цялостната реконструкция и модернизация на стадион "Лудогорец Арена" - Сектор "Б", който ще носи името на Козмин Моци.

Изгражда се монолитна стоманобетонна конструкция, като над трибуните в момента се прави козирка от метална конструкция с покритие от ламарина и поликарбонат, покриваща две трети от площта над зрителските трибуни.

Ще се обособят стъпаловидно разположени открити трибуни с 2355 седящи места и обслужващи помещения, разположени на две етажни нива под трибуните - съблекални, душови помещения, стаи за треньора, допинг контрол и др., както и технически, и помощни помещения за обслужване на стадиона, сервизни помещения за посетителите.

След този етап, ще започне реконструкцията и на останалите сектори. Цялостната реконструкция на стадиона ще приключи до края на 2015 година. За нея собствениците на "Лудогорец" трябва да осигурят 20 млн. лева, а приносът на Община Разград е общо 4 млн. лв.

От 2016 година ще може да се ползва целият обем на стадиона, като ще има възможност да се играят и мачове от евротурнирите.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
huk преди 9 години
Bravo...tezi milioni shte se vurnat otnovo v obshtinata...Ludogoretc e dobra investiciya! CSKA I LEVSKI...NE SA VECHNI....LITEX I LUDOGORETC SA VODESHTITE !!
18
0
 
3
 
! Отговори
марин преди 9 години
искам да се махна от цска ! искам да подам молба в ЛУДОГОРЕЦ !!! моля ви се ще се махна от софия ако трябва много ви моля приемете ме в ЛУДОГОРЕЦ това е отборът на народа !
17
2
 
2
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Моите уважения , но аз не съм съгласен с моите пари да се прави стадион на един частен отбор. Тове е изключително нерентабилна инвестиция. Не може в град с около 30000 души населени от които не повече от 5000 души се интересуват от футбол да правиш подобен стадион с държавни средства. Г-н Домусчиев с негови пари да прави стадион с размерите на Уембли ако иска. Ами по същата логика други градове също имат право да поискат да им се ремотират стадионете. Как решихте в Разград?
16
0
 
5
 
! Отговори
сесекар преди 9 години
представете си ситуацията,че този стадион остане единствения с лиценз за евро турнирите-и кво праим ние"гражданите"от София.с нашите порутени стадиони
15
0
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 9 години
Като меко говорящ от друг регион мога да ти кажа, че ти и подобно мислещите сте супер зле. Как може да слагаш цяла източна България под общ знаменател? Нима си нещо повече от всички 2 млн българи, които говорят с мек говор? Всички от Плевен на запад са само шампиони , защото говорят твърдо? Супер голям ръб си човече, жалка мишка...За пример малко по-успяла държава Швейцария - Градове на по 30км един от друг, хората говорят с различни акценти и всеки е горд и показва по този начин откъде е.
14
5
 
7
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Хей завистници говорим за футбол има ли значение къде кой, заради това няма да се оправим.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 19Поне Домусчиев вкара отбор в шампионската лига с народна пара. Ти огледай другите ккво правят с народните пари. И да футбола на Лудогорец е ударил дъното хаха. То и в Шампионската лига отиде с връзки нали хахахахА о 20- да ти кажа честно по добре да отида в Разград да гледам футбол, отколкото да дойда в София и да гледам червени и сини смешници.
12
12
 
9
 
! Отговори
ооо преди 9 години
И като се съберат на стАдиона и като завикат: Искаме гол! Искаме гол! Леле мале... провинциална комплексарщина- Това трябва да е новина. Парите на държават отиват за частен клуб. Оня гелосания нали печели от шампионска лига. Какво вкара в държавата ,че му дават милион! Мафиотски структури!
11
7
 
18
 
! Отговори
До до До цветанка преди 9 години
1во да кажа на онзи дето пита къде е Литекс - да погледне класирането в А група(3то място) и всяка година продават играчи в чужбина за милиони левове. В Ловеч направиха и завод за автомобили. После онзи дето казва че никой няма да се вдигне от София да гледал мач в Разград.. България да не е само СОФИЯ .. има Русе, Варна, Стара Загора, Бургас. 10-15 000 стадион много лесно ще се напълни. А колко време Лудогорец ще съществува..сигурен съм че повече от столичните "грандове" които съсипват футбола
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плаче ми се от това което виждам! Хора които таят единствено злоба и завист. Още повече ме натъжава факта, че с тези хора някой ден евентуално (надявам се никога) ще трябва да комуникирам. Па как веднъж нещо позитивно не се спомена... Завиждайте на тези които се развиват, но поне направете нещо за да ги достигнете!П.С. Докато един от отборите, на които хейтърите тук са фенове, не постигне същото което и Лудогорец постигна, а само плюе, няма да покажа уважение към него!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е че ЦСКА и Левски откъм организация и мениджмънт са просто катастрофа, цяло чудо е че все още съществуват тия отбори...
8
3
 
4
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
Защото мили ми смехурко има една поговорка:Помогни си сам за да... Като постоянно правите интриги,постянно се карате и нямате единство и организация не може да очаквате всичко да ви е наред... Все всички са срещу вас...
7
14
 
14
 
! Отговори
ЦСКА преди 9 години
Защо ЦСКА 20 години плаща наем, за да ползва собствения си стадион, а домузите ремонтират своя с държавни и общински пари ????ТОВА ЛИ Е РАВНОПОСТАВЕНОСТ ????
6
9
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Нелепо е това харчене на пари.Литекс също тръгна като Лудогорец и.....се видя докъде стигна.Просто това е поредната еднодневка на българския футболен хоризонт.В един момент на Домусчиев няма да му е повече интересно или ще си прави разходите другаде и ....до там.Същото като Гриша Ганчев.
5
5
 
16
 
! Отговори
До цветанка.. преди 9 години
Изключително ограничено мислене имаш. Създаването на стадион в града и позволяването да се играят мачове от евро турнирите ще вдигнат много икономиката на региона. Вместо да ходят феновете в София ще инвестират парите в община Разград - спане, храна сувенири и т.н. от там идват повече данъци и повече приходи за общината. Без приходи трудно може да се дават пари за бедните и сирачетата. Гледайте малко по глобално :)
4
13
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Колко хубаво ще е да не идват мазните миьекащи разградчани. Радвайте си се там. На ЦСКА-рите не им пука за вас ,стига да не ни се врете в хубавия град София. И летище и хотел си постройте,защото като дойдИ БарцИлонъТа да има къде да отседнат.
3
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2017 г. Лудогорец ще изпаднат заедно с Левски.
2
11
 
8
 
! Отговори
Цветанка преди 9 години
За ритни топковците има милиони,а за сирачета,самотни и бедни възрастни хора,за безработни,бездомни и зле платени и болни хора-няма!....Вървете по Дяволите всички които експлоатирате и ограбвате беззащитните.....Не ви щем ни комунизма,ни капитализма,ни краставата либерал-демокрация!!!
1
12
 
17
 
! Отговори
Razgrad преди 9 години
Цесекарите ще се молят за билети-но няма да видят ! Разград става най-желаният град за живеене -само ЛУДОГОРЕЦ !!!

Спонсорирани публикации