2014-та: Годината на Лудогорец

Успя ли българският шампион да обедини нацията
Обновена: 26 дек 2014 13:39 | 26 дек 2014 12:41, Камелия Цветанова
22
2014-та: Годината на Лудогорец
Снимка: Булфото, архив

2014-та година бе една от най-успешните в новата история на българският клубен футбол. През изминалите 12 месеца Лудогорец на два пъти извърши страхотен пробив в европейските клубни турнири. Нещо, което отдавна не се бе случвало на български клуб.

Първо през пролетта родният шампион стигна до осминафиналите на Лига Европа. Това стана след като бе спечелено първото място в груповата фаза, а на шестнайсетинафиналите бе елиминиран италианският Лацио. След това Лудогорец бе елиминиран от Валенсия, но натрупаният опит беше факт.

През лятото тимът на Кирил Домусчиев се пребори с Дюделанж, Партизан и Стяуа, за да постигне така чаканото влизане в груповата фаза на Шампионската Лига. При това го направи по невероятно драматичен начин с късен гол в редовното време и героичните изяви на Козмин Моци при дузпите.

Когато жребият за груповата фаза събра Лудогорец с Реал Мадрид, Ливърпул и Базел, това бе посрещнато със смесени чувства. От една страна хората се радваха, че идват така чаканите грандове. От друга, разбираемо мнозина предричаха разочароващи резултати, подобни на тези на Левски от 2007 година.

Лудогорец обаче се представи повече от достойно, като игра като равен с равен с европейския шампион Реал Мадрид в София, а срещу Ливърпул на два пъти надиграваше англичаните в големи части от мача. Постигната бе и историческата първа победа за български отбор в груповата фаза на Шампионската Лига след 1:0 срещу Базел.

Подробности четете в 
gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: футболЛудогорец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До муспиИрТишина!
13
4
 
4
 
! Отговори
БЕДНА ДУШИЦА преди 9 години
Когато ЦСКА,Левски,Локото,Славия и др.почнат да играят в Европа искам всички да викате за тях като сега ревете за Делиорман,инак ви е... майката!!!!
12
3
 
2
 
! Отговори
бедна душица преди 9 години
Лудите от гората станаха лудите на стадиона!!!!:)))и Моциии,Козмин Моциии-ааааааааааааааа-ааааааааа-АААААААААААААААА-БЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!:))))
11
0
 
5
 
! Отговори
СТОЛИЧАН СОФИЯНСКИ преди 9 години
Безспорно в футболно отношение, това е втората поредна година, на лудогорец.Надявам се за другата Стойчо(Тройчо) да има какво да извади....
10
3
 
4
 
! Отговори
с до олигофрена 14 преди 9 години
Ами по-добре да ядат луканки, отколкото години наред да лапат пенисите на анонимници ала Мура и Иртиш... ***.
9
5
 
14
 
! Отговори
Шано преди 9 години
Аз гледах Лудогорец - Ливърпул на стадиона, всички хейтъри ги е яд, защото са сини и червени и са победени от нашите зелени
8
12
 
6
 
! Отговори
bokluci преди 9 години
absolutno nepotrebni bugarski bokluci !!!
7
8
 
11
 
! Отговори
2014 преди 9 години
От едната страна плEVNелиев разединяваше от другата "Лудогорец" обединяваше.
6
6
 
16
 
! Отговори
Кремвирши Леки преди 9 години
Добре, че са "Лудогорец", че направихме хуууубав оборот!
5
0
 
8
 
! Отговори
Don Tuli преди 9 години
До ДО НОМЕР 1Трудно би могъл човек да разбере великите ти мисли. Както бе отбелязано по-долу формулировката за Лудогорец и обединението на нацията е поредното измукано от пръстите заглавие. Лудогорец като проект показа, че има и кадърни българи, които могат да достигат европейски стандарт, окуражи българите(тези които имат качества), че и те могат като колектив да постигнат добър резултат. Пък за умните че не могат да се обединяват... ще ти дам за пример евреите. Те за това са умни!
4
7
 
21
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Успя ли българският шампион да обедини нацията "Въпреки ,че това не му е "работата" той успя ,много повече от т.н."обединител на нацията г-н президентът плевнелиев. Пиша с малко " п" ,за да изразя неуважението си към него,към този ,който раздели нацията на "млади и красиви" и останалите.Пожелавам на "Лудогорец" много успехи и все така да бъде дразнител на софийските " грандове"
3
5
 
9
 
! Отговори
ДО НОМЕР 1 преди 9 години
Няма бедни и богати има *** и умни които не могат да се обединяват генетично.
2
2
 
31
 
! Отговори
Четец преди 9 години
Обединяването на Нацията не е работа на Лудогорец или дори Националния отбор.Каузите на съзидание дефинирани от политиците обединяват нациите, а не футболните победи.Лудогорец събуди възхищение, уважение,преклонение и др. защото се държа достойно и се бори с всички сили за статута си.... Нещо с което неможе да се похвали примерно държавната администрация и политическата класа.
1
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Определено успяха да обединят много българи. Успехи и през 2015-та