Меси нямал намерение да напуска Барселона

Отрече и да е искал смяна на треньора
12 яну 2015 11:20,
4
Меси нямал намерение да напуска Барселона
Снимка: Reuters, архив

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси проговори за първи път след събитията около тима в последните дни и обяви, че никога не е искал треньорът да бъде сменян, а освен това отново изтъкна, че няма да напуска.

Както е известно, на „Камп Ноу” се развиха драматични събития, които доведоха до раздяла със спортния директор Андони Субисарета и насрочване на избори след края на сезона. Освен това се заговори, че Меси и Луис Енрике са в сериозен конфликт и аржентинецът дори е готов да си тръгне.

„Благодарен съм, че получавам възможност да кажа своята версия за събитията. Чух много неща, които не исках да отричам, защото преди време непрекъснато се говореше, че съм в лоши отношения с Гуардиола, Ето’о, Ибра или Боян. Това обаче не е истина и сега е същото”.

„Разочарован съм, защото тези неща идват от хора от Барселона, които твърдят, че обичат клуба и милеят за Барса. Явно някой иска да ни навреди и затова е важно повече от всеки друг път да бъдем единни, защото ни предстоят важни неща” каза Меси пред клубния телевизионен канал.

„Аз съм футболист на този отбор като всички останали и не съм човекът, който взима решенията. Никога не съм искал треньорът Луис Енрике да бъде сменен и никога не бих го направил. Чух, че баща ми е говорил с Челси, с Ман Сити и мога да кажа, че всичко това е лъжа. Използвам тази възможност да отрека всичко това, да обявя че няма да напускам и да кажа истината” добави той.

„Не е хубаво да се говори за съперничество между мен и Луис Енрике, защото такова няма. Отново ще кажа, че е необходимо да сме единни повече отвсякога. Заливат ни ни с мръсотия и искат да ни наранят, но няма да успеят. Остават ни още 6 месеца, в които да постигнем добри неща за нас и клуба”, каза още Меси.

По отношение на победатаа над Атлетико Меси сподели: „Знаехме, че ще бъде важен двубой, който до голяма степен може да предопредели сезона ни. Атлетико е труден съперник, но ние стартирахме отлично и като цяло контролирахме ситуацията. Не мисля, че имаше дузпа, след като това бе първият случай, в който влязоха в наказателното ни поле”.

По отношение на предстоящото връчване на Златната топка довечера, аржентинецът, който е един от тримата финалисти, каза: „За мен ще бъде трудно да спечеля. Който от другите я вземе обаче, ще я заслужава, тъй като Кристиано вкара много голове, а Нойер стана световен шампион”.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
4
 
! Отговори
Кварталос Мучачос преди 9 години
За тези милиони,които взима е нормално да отрича,че има скандал с треньора ! А и снощи биха Атлетико ( М ) с 3:1 .В битката за титлата са,не иска този конфликт да влияе на целия ***.

Спонсорирани публикации