Челси на финал за Купата на Лигата след минимален успех над Ливърпул

Сините с мераци към Серхио Рамос
Обновена: 28 яну 2015 14:09 | 28 яну 2015 08:46,
0
Челси на финал за Купата на Лигата след минимален успех над Ливърпул
Снимка: Reuters

Челси удари с 1:0 Ливърпул след продължения и се класира за финал в турнира за Купата на Лигата. Единственото попадение в мача заби Бранислав Иванович в 94-ата минута.

Преди седмица двата отбора си врътнаха 1:1 на "Анфийлд", а сега редовното време на срещата на "Стамфорд Бридж" завърши 0:0, което доведе до продължения според правилата на турнира.

Още в началото на първото допълнително време Бранислав Иванович вкара и така класира "сините" от Лондон за финал в турнира.

По този начин футболистите на Челси се реваншираха поне малко пред феновете си за срамната си изцепка срещу Брадфорд за ФА Къп.

Ливърпул от своя страна изигра също добър мач, но червените направиха множество пропуски, което се оказа решаващо за отпадането им от турнира.

Часове след подебата стана ясно, че от Челси са направили първата стъпка по привличането на бранителя Серхио Рамос от редиците на Реал Мадрид.

Според "Дейли Стар" лондончани вече са установили контакт с агента на футболиста и са "отъпкали почвата".

Испанският национал има договор с "Кралския клуб" до лятото на 2017 година и след това може да премине в който и да е отбор без да бъде плащана трансферна сума за правата му. Той вече е отхвърлил първата оферта на Реал за нов договор, а освен лондончани Арсенал и Манчестър Юнайтед също следят с интерес ситуацията около него.

Жозе Моуриньо е работил с Рамос по време на престоя си на "Сантяго Бернабеу" и на драго сърце би го взел в редиците си.Той смята, че защитникът ще бъде перфектен наследник на Джон Тери, който вече е на годинки.

Тепърва обаче ще се види, дали Рамос ще има интерес да акостира в английски клуб или пък ще преподпише с Реал.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари