Фиго иска световно с 48 отбора

Допълнителните отбори обаче няма да бъдат европейски
19 фев 2015 16:27, Красимир Ангелов
4
Фиго иска световно с 48 отбора
Снимка: Reuters

Бившият футболист на Спортинг, Барселона, Реал Мадрид и Интер Луиш Фиго готви истинска революция във футбола.

Кандидат-президентът на ФИФА възнамерява да промени формата на световното първенство и на най-големия международен футболен форум да участват 40 или 48 отбора, вместо досегашните 32.

Това съобщи ибериецът по време на пресконференция на стадион "Уембли", на която агитираше в името на победата си в изборите.

"И двете опции могат да бъдат осъществени с допълнителни 3-4 дни, в които да се играят мачовете. Ако бройката на отборите се увеличи, страните-участници трябва да дойдат извън Европа", уточни Фиго, който набързо охлади мераците на малките нации на Стария континент.

Португалецът е заложил в програмата си и точка, според която половината от приходите на ФИФА да отиват за подпомагане на масовия футбол. Фиго е изчислил, че има възможност 2,5 милиарда долара да отиват за изграждане на игрища и развитие на масовия футбол.

Изборите за президент на ФИФА са на 29 май в Цюрих, а останалите трима кандидата са настоящият шеф Сеп Блатер, Михаел ван Прааг и принц Али Бин Ал Хусейн.

Още новини от света на футбола чететe в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а може и да е прав като се гледа какво стана с европейските артисти последното лято - срам и позор за европейския футбол, биха ги като шкембе у дувар разни уж аутсайдери
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За пари какво ли няма да направят? Да има повече държави, та да има повече парички от тв права. Ми то ако продължава така, дай направо да махнем квалификациите и директно всички да играят световно. Много ще е интересно с мачове като Бруней - Таити.
2
1
 
6
 
! Отговори
А преди 9 години
Това си е чист популизъм, но Фиго си има цел! Няма как такова първенство да е по-интересно, напротив, едва ли мач Габон Хаити ще е много зрелищен нали?
1
3
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
То това световно ще продължава повече от войната в Украйна! Ще омръзне.