Без БГ мачове и този уикенд за клиентите на "Булсатком"

Няма да подписваме неизгодни договори, категорични са от компанията
25 фев 2015 15:08,
39
Без БГ мачове и този уикенд за клиентите на "Булсатком"
Снимка: Reuters, архив

Половин България няма да може да гледа този уикенд мачовете на ЦСКА, Лудогорец, Литекс и Локомотив София. ЦСКА гостува на Локомотив София, а Лудогорец на Литекс.

Причината за това е, че най-големият телевизионни оператор в България - "Булсатком", няма да излъчва новите канали на "Нова Броудкастинг Груп" - Диема Спорт HD и Трейс Спорт Старс, тъй като двете страни не могат да постигнат разбирателство. Новината съобщи търговският директор на "Булсатком" Тинко Тотев.

Както е известно, феновете на мачовете от "А" група вече няма да могат да гледат свободно любимите си отбори по телевизията. Те обаче имат възможността да си платят 3,96 лева за пакет, който включва "Диема Спорт" и "Trace Sport Stars".

Добрата новина за феновете е, че другият голям оператор - "Близу" ще предостави тази възможност на своите абонати. Същото ще сторят и "Нет 1" и "Виваком".

"Далеч сме от разбирателство с „Нова Броудкастинг Груп". В началото на 2015 г. те ни завишиха с 2 лева на абонат цената за пълния пакет, който включваше Нова телевизия, Диема, Нова Спорт, Кино Нова и Диема Фемили. Тогава удовлетворихме искането им. И какво стана? Увеличиха таксата, а някои от мачовете паднаха от ефир заради новия спортен канал Диема Спорт", разкри Тотев.

"Правят нов канал в движение, вдигат още цената... Всички тези промени, и то в движение, затрудняват и нас, и абонатите ни“ , обяви още той през "7 дни спорт".

Тонев предполага още, че от "Нова" са предложили по-добри условия на останалите оператори.

"Проблемът е чисто търговски. Ние не проявяваме излишен инат. Наблюдавам, че върви кампания срещу нас и се насажда тезата, че "Булсатком" едва ли не се инати и извива ръцете на "Нова", обясни още той. Тонев беше категоричен, че от компанията искат да защитят собствените си интереси и тези на нашите клиенти по най-добрия начин. "Няма да подписваме договори при неизгодни условия и на всяка цена", добави той.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
miro преди 9 години
пичове, проблема е, че губим и много английски мачове... като тук гонг-а не е опция щото съботния мач от 19:30 ще го дават само то новия канал.....
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на "Булсатком"!Аз съм абонат на "Близу". Гледах мачовете от Английската лига и нито един от Българската "А" група. На 21 февруари, не мога да гледам дерби мачове от Английската лига? За да ги гледам, трябва да платя за нов канал, където са изтеглени, още 3.99 лв. месечно. На практика "Близу ми повиши цената на услугата с 4 лв? Защо, нали сме се договорили за тези програми да плащам. И аз плащам. Защо се нарушава договора? Никога няма да се абонирам за новия канал!
13
1
 
12
 
! Отговори
Жони преди 9 години
Аз пък искам да ми върнат английските мачове в събота! Кой ги гледа тези нашите чалгаджий?!
12
0
 
2
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
След като коментар 3 е изчерпал темата,какво се напъвате да пишете
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе то и за националния трябва да ни плащат за да гледаме.
10
1
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 9 години
сега го сметнах - 1 лев да е на месец, пак излиза 12 лева на година или предвид че кабела с който изскрелвам разни неща от компютъра на Тошибаат (42 инча) неограничеон нямаше и 15 лева, всъщонс 1 лев на месец е съкпо. Цената не трябав да е над 0,5 лева на месец за да сис трува въобще да се замисли човек. А като се има предвид качеството на футбола ни - няма и за каков да се замисля. Босовете по-добре да вдигнат качеството, нежели да скриват мачовете.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз съм Нет 1, обаче не съм луд да плащам...... мисля, че на втория месец ще се отакжат.колок души ще са навити да плащат -3000-.4000 души да речем които са най-лудиет фенове наЛевски и ЦСКа, умножете това по 40 лева, получвате няма и 150 000 лева и и то ако се закръгли силно нагоре. това - за цяла година. за какви цифри говорим изобщо?
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
както каза баща ми - Националния го предават по БНТ, а за другото трябав да ми плащат на мен, за да гог ледам.
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
гати смешниците - купил съм кабел за 15 лева - от компа мога да пусна всичко на телевизона -42 инчов и да го гледам.А те какво - или устройстов 40 лева или такас 3,50 на месец (годишно пак 40 лева) смешници.И за какво - ад гледам как някакви се ръгат. поне да беше английски футбол или италиянски а то - български
6
1
 
7
 
! Отговори
вв преди 9 години
има я телевизията и онлайн :))
5
1
 
19
 
! Отговори
DA преди 9 години
кой го интересуват нашите лигльовци-няма ги истинските мачове от Англия,а те се притесняват за нашата боза!И от тези 4 лева колко ще отиват за тях,а-3,5 лв. ли?!
4
2
 
7
 
! Отговори
ъ? преди 9 години
ъ?
3
2
 
36
 
! Отговори
Мен преди 9 години
Ме боли к**. Кой иска да гледа чалганизирани мърди разхождащи се в кална нива пред 5 човека псуващи и люпещи семки?
2
2
 
9
 
! Отговори
Чорбалан преди 9 години
Е, оти нема коментари бре!!!! Язе сакам тука жупел да се сипе, па то си е такъв боринг... Ке се върнувам пак и дано да е станало по-батално. Со здраве!
1
32
 
4
 
! Отговори
Селтак преди 9 години
Аз съм на Нет1 нямам никакъв проблем платих си и ми я пуснаха успешно.