Юве спаси равенството в Рим

10 от Рома изпуснаха победата в края
3 мар 2015 09:10, Елка Василева
4
Юве спаси равенството в Рим
Снимка: Reuters

Рома и Ювентус завършиха наравно 1:1 в директен сблъсък за титлата в италианската Серия А, игран на стадион „Олимпико” в Рим. Резултатът повече устройва „черно-белите”, които запазиха преднината си от 9 точки на върха и направиха решителна крачка към златните медали.

В 62-ата минута домакините останаха с човек по-малко, а 120 секунди след това Карлос Тевес изведе торинци напред от пряк свободен удар. Точката за римляните спаси ветеранът Сейду Кейта с попадение в 78-ата минута.

Дербито във Вечния град беше изпълнено с напрежение и напечени моменти, но „вълците” се разиграха чак след червения картон на Василис Торосидис и даже можеха да спечелят в края. По този начин Рома пропусна отлична възможност да съкрати изоставането си на 6 т., което почти сигурно ще сложи край на амбициите им за 1-то място.

Руди Гарсия заложи на най-доброто, с което разполага в момента. Легендата Франческо Тоти поведе атаката, подпомаган от Жервиньо и Адем Ляич. Изненадващо пък Раджа Наинголан беше резерва.

Масимилиано Алегри се завърна към схема 3-5-2 и заложи на по-дефанзивни футболисти. По крилата действаха Патрис Евра и Стефан Лихтщайнер, а защитата беше съставена от Джорджо Киелини, Леонардо Бонучи и Мартин Касарес. Пол Погба остана 90 минути на пейката заради мускулен проблем, а Андреа Пирло въобще не попадна в групата, тъй като е контузен.

Подробности за мача четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ювентусРома
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
зико преди 9 години
Есента в Торино съдията даде мача на Ювентус снощния съзия даде равния мач пак на Ювентус. Още с започването на мача съдията взе да раздава жълти картони на играчите от Рома и да дебне всеки момент да изпъди някой с втори картон. Подмина два пъти игра с ръка на играч от Юве не даде и 100% дузпа. Така юве печели мачовете си.
3
0
 
4
 
! Отговори
хмм преди 9 години
Заглавието:"Юве спаси равенството в Рим"В текста:"Точката за римляните спаси ветеранът Сейду Кейта с попадение в 78-ата минута."Те всички са се спасили с тоя равен явно.
2
1
 
3
 
! Отговори
илко преди 9 години
Тия гледали ли са мача въобще, мача можеше да завърши 0:5, били задържали равенството, хахахах, боже каква журналистика. Добре, че си вкараха автогол за да изравнят Рома без нито едно положение цял мач.
1
4
 
2
 
! Отговори
КАКАВАНИН преди 9 години
ЮВЕ В ИТАЛИЯ ГОЛЕМИ НАВЪН ПРЪДНЯ

Спонсорирани публикации