Витомир Вутов: Не виждам кой ще наследи Ники и Владо!

Клубовете да работят с вратарите си, заяви пред Gol.bg легендата на Литекс
Обновена: 4 апр 2015 21:21 | 4 апр 2015 14:56, Красимир Ангелов
11
Витомир Вутов: Не виждам кой ще наследи Ники и Владо!
Снимка: Gol.bg

Витомир Вутов е легенда на Литекс. Той е един от най-добрите български вратари през последните 20 години, а в момента прeдава качествата си на младите.

Вутов е треньор в школата на Литекс и работи в екипа на Антони Здравков в младежкия национален отбор. Той се съгласи да даде интервю специално за Gol.bg.

В него говори за качествата на подрастващите футболисти, за загубата на младите „лъвове” с 1:3 от Уелс, за Николай Михайлов и Владислав Стоянов, както и за родния си клуб Литекс. Ето какво каза Вутов:

Как ви се видя мача на младежите с Уелс?
- Започна с тактическо разузнаване. Противникът ни приемаше играта в половината си и за съжаление с две контраатаки изработи рано два от головете си. Второто полувреме момчетата показаха потенциала си и върнаха един гол, пропуснахме и изгодни ситуации. Имаше и удар към вратата, който бе спрян с ръка, но не бе отсъдено нарушение. Общо взето, проличаха стари слабости, но в движение ще продължава да се работи за отстраняването им.

Доволни ли сте от представянето?
- Момчетата се раздадоха, това е една неприятна първа стъпка, от която ще се вадят изводи и вземат решения за по нататъшните мачове. Все пак сега започва борбата и се надяваме в останалите мачове да са с положителни за нас резултати.

В лицето на кои вратари при младежите виждате бъдещия страж на мъжете?

- За съжаление не виждаме имена, които да са безспорни за своята възраст. По клубовете трябва много да се работи и усъвършенстват. В националните гарнитури трябва да идват добре подготвени както технически, така и тактически и с нужното самочувствие. Не искам да споменавам конкретни имена, за да не се чувстват други пренебрегнати. Ние с колегата Р. Михайлов сме в постоянна връзка и се стремим да викаме и обхванем максимален брой вратари в отборите и който показва добри игри и се защити и го покаже на терена, на него и ще се разчита за в бъдеще.

Цялото интервю прочетете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витомир Христов Вутов е съпруг на опасно лудата съдийка от Районен съд в Ловеч Йорданка Христова Вутова, която се саморазправя с жертви на престъпления. Тази псевдо съдийка е срам и заплаха за правосъдието на България. Страшно грозна и зла, толерира престъпници и има огромно самочувствие, но без покритие. Тя е невменяема, но правораздава. Как е взела диплома при толкова ниско ниво?!
8
0
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 9 години
Владо няма кой да го наследи, но Перуци може да го смени всяка чалгаджийка
7
0
 
9
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Как кой? Ми Алисия и Николета.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Викайте Моци. Поне 1000 пъти по-добре ще варди от Перуци.
5
1
 
11
 
! Отговори
Vnnie Jones преди 9 години
Вутов, Вутооооов, тъпо парче си ти щом не знаеш един Димитър Евтиомов в Нотингам Форест!!!
4
0
 
24
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Особено Ники малката перука трудно ще го наследи някой, не знам как ще се намери чак такъв некадърник.
3
0
 
17
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
И какво е наследството,то бива подмазване ама това с тази фамилия минава всички граници
2
0
 
18
 
! Отговори
Готино преди 9 години
Niki Mihailov shte bude zamenen ot sina si sled vreme,a sled tova shte stane prezident na BFS na mqstoto na bashta si Bobi Mihailov i taka do bezkrai...Dinastiata na perukite shte vlastva voveki..
1
0
 
16
 
! Отговори
хаха преди 9 години
Айде, айде... Голямо преклонение пред тези двамата. Нямало кой да ги наследи. Ники Михайлов особено си е доста незаменим. Ако не беше Боби Михайлов, щеше да гледа националния отбор само по телевизията.

Спонсорирани публикации