Мерцедес прецака Хамилтън, Росберг спечели в Монако

Ненужно влизане в бокса коства първото място на Люис
24 май 2015 19:30,
9
Мерцедес прецака Хамилтън, Росберг спечели в Монако
Снимка: Reuters

Неправилна преценка в тима на Мерцедес отне победата на Люис Хамилтън в Гран При на Монако.

Британецът водеше през цялото време, но бе извикан за допълнителна смяна на гуми след зрелишна катастрофа на Макс Верстапен, който се заби в Ромен Грожан при опит за изпреварване и това доведе до излизане на кола за сигурност.

Оказа се обаче, че след връщането си на пистата Хамилтън е едва трети, тъй като пред него минаха съотборника му Нико Росберг и Себастиан Фетел с Ферари.

В оставащите обиколки Хамилтън нямаше как да изпревари Фетел и в резултат приключи едва на трета позиция. Смяната на гуми бе абсолютно излишна, тъй като на това трасе изпреварванията са на практика невъзможни и затова решението на Мерцедес буди недоумение.

Победата за Росберг бе трета поред в Княжеството, като той е четвъртият с подобно постижение след Аертон Сена, Греъм Хил и Ален Прост.

Хамилтън остава лидер в класирането със 126 точки, но преднината му пред Росберг вече е само 10, тъй като съотборникът му е със 116. Фетел остава трети с 98.

Добри точки спечелиха пилотите на Ред Бул Данийл Квият и Даниел Рикардо, които приключиха 4-и и 5-и. Кими Райконен с второто Ферари остана 6-и, а 7-и бе Серхио Перес с Форс Индия.

Първи точки за сезона взеха в Макларън, благодарение на Дженсън Бътън, който бе 8-и. Фернандо Алонсо също имаше шанс да влезе в топ 10, но отпадна заради проблем със спирачките.

Фелипе Наср със Заубер и Карлос Сайнц – младши с Торо Росо бяха последните двама, които приключиха с точки. Провал претърпяха пилотите на Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас, които останаха едва 14-и и 15-и.

Още спортни новини в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Опорочено е преди 8 години
Там, където има залози, неминуемо стават манипулации.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хамилтън е добър пилот,но е гадно ,което си мисле,че всичко му е позволено,мислеше си ,че ще го пуснат Розберг и Фетел,ама..не стана,а не са и длъжни,това е Формула ч,Фетел има страхотна класа и ако Фераритата си пооправят малко колките,Хамилтън ще му диша прахта,ама има време ,може и това да стане до края на сезона.
4
2
 
11
 
! Отговори
родопа преди 8 години
Отказвам се да гледам формула 1.Никой не може да ме убеди че това е случайно взето решение от бокса.Няма и първокласник да постъпи по тоя начин.Язък за 20-десте години където почти не съм пропускал старт.Същото се случи и преди няколко старта в самото начало на състезанието, когато излезе кола за сигурност и пак подари победата при смяна на гуми.И това е в рамките само на този сезон.
3
0
 
7
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
Алонсо съвсем отчайващ , явно кадърна врачка го е проклела - където отиде и прокопсва отбора
2
4
 
11
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
Хамилтън има мозък и не е от вчера във Ф1. Напълно е способен да прецени дали трябва да слуша отбора и да смени гуми или да остане на трасето. Та кой по-добре от него ще знае в какво състояние са гумите? Просто се надцениха като си мислеха че ще изпреварят Фетел защото са шампионите от миналата година и имат най-бързия болид. Еми друг път може би няма да допускат същата грешка.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...и затова решението на "Мерцедес" буди недоумение. Защо ще буди недоумение? КОЛИТЕ ГЕРМАНСКИ, ОТБОРЪТ ГЕРМАНСКИ, РОЗБЕРГ- ГЕРМАНЕЦ...

Спонсорирани публикации