FIFA разпореди: - 15 точки за ЦСКА

Делата срещу армейците били десетки, съобщиха от БФС
14 сеп 2015 12:38,
39
FIFA разпореди: - 15 точки за ЦСКА
Снимка: архив Булфото

Световната футболна централа FIFA е издала заповед БФС да отнеме 15 точки от актива на ЦСКА заради задълженията на 31-кратния първенец на България и загубени дела.

За това информира изпълнителния директор на родния футболен съюз Борислав Попов, който направи изявлението на пресконференция. От FIFA са пратили официален документ до родната футболна централа.

"Това, че клубът се състезава във В група, не означава, че дълговете си стоят, независимо къде играят. FIFA е създала механизъм за бързо разплащане на дълговете", коментира Борислав Попов.

"Ръководството на ЦСКА е информирано ясно и точно. На 7 април тази година на среща с ЦСКА изрично сме обърнали внимание за последиците, които могат да възникнат, в случай, че тези дългове не бъдат обслужени или разсрочени. От ЦСКА изрично декларират, че са запознати, но по финансови причини не могат да преминат към разплащане. Пред FIFA има образувани двуцифрен брой дела" , обясни още Попов.

От БФС дадоха конкретни примери за дела, заради които ЦСКА може да се раздели с точки от актива си във В група. "На финален етап е делото с Хоакин Уриарте. Ако в определените срок задължението на бъде уредено със споразумение и кредиторът подаде жалба във FIFA, влиза в действие автоматична клауза за отнемане на точки", обясниха от футболната централа.

"БФС е единствено длъжен да изпрати доказателства, че това решение е изпълнение. Това е класирането преди и след отнемане на точки. С Уриарте е автоматично. Вторият случай е с играча Лоик Бен Саид – с още 6 точки. Очакваме писмо от Сукейна Бенжелюн с нова автоматична клауза за още 6 точки. Трябва да препратим доказателство за това. Процедурата не приключва с това. Ако и това не бъде изпълнено пред FIFA се открива ново производство, с което се изважда отборът в по-долна дивизия. Отборът има право да се състезава в по-долната група, но не преустановява задължението му към изплащане на дълговете", добави Попов.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: ЦСКАБФСделаВ група
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
34
 
! Отговори
У блатото преди 8 години
С всеки мошеник рано или късно се случва именно това! Дълги години ЦСКА назначаваха разни спасители, които харчеха като Мауриньо, докарвайки какви ли не маймуни от всевъзможните кътчета на света, но въпреки това накрая се дъниха в Европа като тъпан на селски събор... Сега да си берат гайлето! Левски ги чака същото, когато дойде Видовден за Мамин Прасчо и Тиквата.
9
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Перфектен план за затриването на ЦСКА-отне им десетина години за да се натрупа сума която е невъзможно да се върне,никой не закачи виновниците за това, и сега ще затрият отбора.По тази схема(бележка към НАП и даване само на част от парите),може да се затрие всеки неудобен отбор.
8
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гадните мутри наистина са се заели да унищожат ЦСКА.Не ми се мисли какво ще се случи с централата на БФС, а може и с други институции, които всячески искат да закрият клуба.Но дръжте се армейци, ще оцелеем някак си, да му мисли шайката продажници във футболната централа
7
9
 
27
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Никакъв запад не е унищожил нищо. Ако ЦСКА има истински фенове,да се съберат и да запалят всички имоти на Александър Томов. Той участва в източването на Кремиковци и ЦСКА Не съм цесекар,но е ми е мъчно за случващото се с този клуб
6
15
 
6
 
! Отговори
gost преди 8 години
интересно мие тая управа как е допуснала цска в в група а кадее блеяла преди или сега видя бие и трябва да се срива за да не иде там но това е блеиони са не цска а боби как го е допуснал сега как да гледа тия футболисти тоя идииот саест има ли макар и за 6 крага цска сие цска а тоя галмак явно го е направил с цел оронване на престиж на клуб а кадее бил спинкал а сега като е спинкал тои да си носи последствията а не армията понеже е било натрупано с годни как така стана натрупаното с години
5
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Запада унищожи армията ни и наистина доста се забави с унищожението и на ЦСКА.Абвреатурата ги дразни много но с помоща на доносниците продажници у нас са на път най-накрая да успеят.Ако се бяха се докопали и до ЦСКА Москва щяха да се разправят и се него но уви...
4
27
 
16
 
! Отговори
Разобличител преди 8 години
Синята FIFA, дирижирана от Гейарена е виновна! Заговорът срещу нашия любим клуб продължава! Армейци, дръжте се!
3
6
 
22
 
! Отговори
tvenkov преди 8 години
толкова ли е трудно ,да се види кои са главните виновници за тези дългове,да се посочат и целият гняв на привържениците на ЦСКА да се излее върху тях.Абе, да не би да са тия- перничанчетата?Не може и не трябва да страдат хиляди,заради алчността на двама,ако са те!
2
6
 
37
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Това не е спорт, а фабрика за пари.Аз не гледам футбол от години и не бих започнал да гледам какъвто и да е спорт отново, защото в днешно време това е просто една фабрика за пари.Спортът трябва да носи удоволствие и да създава приятелство.Лека им пръст на ЦСКА!
1
7
 
15
 
! Отговори
Червеният Змей преди 8 години
Катарзисът ни продължава! Но е изцеритерен.