Посрещнаха с камъни сръбските национали в Тирана

Автобусът на отбора бе потрошен, докато пътуваше към хотела
28
Посрещнаха с камъни сръбските национали в Тирана
Първият двубой между двата отбора бе белязан със страхотен скандал. Снимка: Reuters

Войната между Албания и Сърбия на футболния терен продължава с пълна сила. 24 часа преди европейската квалификация между двата отбора в Елбасан, сърбите бяха посрещнати с камъни от местните фенове.

Както е известно, преди година двата отбора предизвикаха огромен скандал, след като по време на сблъсъка в Белград на терена бе пуснато знамето на Велика Албания с дрон. Това вбеси сърбите, които скъсаха знамето и така предизвикаха масово сбиване и нахлуване на феновете.

Причината за обтегнатите отношения разбира се, е ситуацията в региона и отцепването на Косово от страната през 2008-а. Сега въпреки сериозната охрана, автобусът на сърбите бе обстрелван с камъни в столицата Тирана и в резултат едно от стъклата му бе счупено.

Във видео, публикувано в местна медия, инцидента е заснет, като външното министерство на страната планира да протестира, а случилото се без съмнение повдиха въпроси за охраната по време на двубоя тази вечер.

Все пак албанските власти са гарантирали, че подобни инциденти ще бъдат избегнати, като 1800 полицаи ще следят за сигурността около мача. „Знаем, че има напрежение, но някои хора искат да превърнат това в нещо повече от футболен двубой“ заяви защитникът Бранислав Иванович

Още футболни новини от света четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: СърбияалбанияЕвро 2016
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
западните покрайнини преди 8 години
2-0 с 2голав 90мин. за сърбия хахахаха! 1-0 за албания -голмайстор република косово 1999година! рано или късно и западните покрайнинин ще се върнат в България,и в градовете цариброд,босилеград и враня пак ще се свободно ще се говори български.
15
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от какво не е свободна Войводина ? а защо примерно Загреб е Свободен?
14
6
 
15
 
! Отговори
Исти преди 8 години
За нас свята е България- не Сърбия,не Албания! Сърбите ни бяха братя,но се покриха с хиляди грехове срещу нас- когато ги откупят и си върнат НАШЕТО,което непристойно ни откраднаха- тогава ще станем отново братя с тях,и тогава ще им помагаме срещу всички! Инак не- благодарим на такива "братя",които ни крадат и са избили в пъти повече Българи от албанците! Не че онези са добри- напротив,и те са зли. Но съдбата след 1912 г. не им е позволила да трупат грехове срещу нас,за разлика от сърбите!
13
2
 
10
 
! Отговори
Геренбахче преди 8 години
Няма да ги накажат !!! Шипоците си плащат директно на Блатер...
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
най-силната и жестока мафия в Европа е албанската. До 80% от доходите си отделят за освобождение на албанските земи на Балканите.
11
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм за сърбите ! Албанците са мафиоти .
10
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Косово е света земя Сръбска , шиптърите са най долното и мръсно племе на земята
9
9
 
9
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Друго е, да си имаме автомагистрала София --Тирана !!
8
5
 
22
 
! Отговори
s преди 8 години
Сърбите ще изкъртят измислените шиптъри. Поредното гнусно отроче на фашистите отвъд океана, което трябва да бъде озаптено.
7
30
 
11
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Така се посреща окупатор,който мародерства и беснее срещу народа ти! А ти така ли посрещаш сръбските окупатори,които още мародерстват и бечинстват в Западните краища на родината ти,Българино???
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 2-3 Aлбания е в НАТО
5
4
 
30
 
! Отговори
:( преди 8 години
Щатите насъскват мюслитата срещу православните, а западняците им помагат колкото могат. Системата е ясна - Разделяй и владей. Православния свят е най-големия враг на Западна Европа и Щатите, защото сме единствените способни да им бъдем конкуренция.
4
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хашим Тачи криминален престъпник , занимава се с търговия с човешки органи , продължавайте да подкрепяте тези бандити
3
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шиптърчетата , нещо много са си повярвали , веят баряци и сипят закани, я по-кротко козарчета , отивайте да си пасете козите , бой по шиптърите !!!!
2
23
 
6
 
! Отговори
do 2 преди 8 години
Албания все още не в НАТО.
1
12
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Желаем успех на Сърбия , и нека сърбите натрият носа на тези гадни американски марионетки, които без подкрепата на Америка са едно НИЩО, криминални престъпници и наркотрафиканти това са нашите"партньори" в НАТО -албанците