Малко не ни достигна за финал! Но не само късмет!

Извиних се, защото така го почувствах, призна Владо Николов
20 окт 2015 11:40, Красимир Ангелов
14
Малко не ни достигна за финал! Но не само късмет!
Снимка: Булфото

Малко не достигна на националния отбор на България да играе финал на Европейското първенство по волейбол, но това малко не е само късмет, обяви капитанът на тима Владимир Николов пред bTV.

"Може би не ни достигна малко късмет. А всъщност, ако не трябваше да разчитаме на късмет, това малко е много - разликата в спортно-техническите качества между България и Франция за момента категорично е в полза на Франция. Благодарение на тази невероятна публика, благодарение на нашето себераздаване, успяхме да направим така, че тази голяма разлика да бъде минимална и да не си личи. Но нея я има, съществува", категоричен бе диагоналът, който спечели наградата за феърплей на първенството.

Още по темата
"Бяхме 24:24 в третия гейм, който, ако бяхме успели да затворим, щяхме да играем на финал и най-вероятно да спечелим. В спорта е така, особено във волейбола", посочи Владо Николов. Той призна, че публиката е оказала важно въздействие върху играчите, но не толкова като мотивация, а по-скоро като енергия. "Публиката просто ни зареждаше с енергия и ни караше да правим неща, които иначе нямаше как да постигнем. Благодарим на всички фенове, които ни подкрепиха в залата", допълни капитанът, според когото титлата, която спечели Франция, е закономерна и логична.

Най-опитният волейболист в отбора ни коментира и защо се извини и пое отговорността за поражението върху себе си веднага след мача. "Така го почувствах след мача. В крайна сметка отговорност на най-опитния състезател е да реши тези моменти, защото, да, ние можехме да затворим мача и 3:0 но в петия гейм тези две точки според мен бяха най-важните. За съжаление отидоха в полза на Франция.

Когато се извиних, наистина го мислех, чувствах го. След това гледах мача, има доста други моменти, които можеха да повлияят на изхода на мача, но аз продължавам да смятам, че опитните играчи трябва да решават тези моменти", посочи Владо Николов.

Той призна, че като състезатели са имали противоречия с Пламен Константинов, но сега нещата са доста по-лесни. "Имаме много добри работни отношения с Пламен Константинов, сега е доста по-просто. Докато бяхме състезатели и двамата сме имали различни мнения, не особено добри отношения, защото всеки е смятал, че той е прав. Докато в момента, дори когато имаме различни мнения, правим това, което той иска. Сега няма проблеми, защото той е треньорът, той решава. Аз съм състезател и трябва да направя това, което той иска", подчерта нападателят.

Той призна, че всички контузени са липсвали на отбора по време на първенството. "Ако можехме в мачовете да използваме Теди Салпаров, Андрей Жеков, Ники Николов, Тодор Скримов, това можеше да е разликата между тази точка, която не ни стигна, можеше да бъде разликата между победата и поражението", подчерта Владо Николов. Той обаче бе категоричен, че Матей Казийски не липсва в това изреждане.

"Той не е тук защото не иска да играе за България. Преди всичко Матей беше мой приятел, бяхме колеги, но истината е това. Ако ме питаш дали с него щяхме да сме по-силни – да, щяхме да сме по-силни", продължи своята изповед водещият ни реализатор.

Той посочи, че в отбора има амбиция и огромно желание да се спечели квота за Олимписките игри в Рио, макар че задачата да е много трудна. "По-добре да играем с Германия и Полша, отколкото с Франция, Сърбия и Русия, коментира капитанът и продължи за своето бъдеще в националния отбор: "Ако имам възможност да помогна на отбора до края на олимпийския цикъл, ще бъда на разположение на старши треньора, стига да прецени, че има нужда от мен. След приключването на олимпийския цикъл ще приключа окончателно с играта в националния отбор", посочи 38-годишният волейболист.

Само преди дни стана ясно, че Владо Николов е дарил 30 000 лв. лични пари, с които да бъдат покрити задълженията на волейболния клуб "Левски" към НАП.

"Първото, което е необходимо, е да имаш възможност, за да помагаш на спорта. Второто – това, което съм аз в момента и това, което имам като статут в нашето общество, е благодарение на волейбола. Т.е. аз, ако имам възможност да помогна на някой друг да направи първите стъпки във волейбола и да продължи – защо не", посочи капитанът на волейболните ни национали. И добави, че не се чувства герой, "защото единственото, което направих аз е това, което съм правил тези 18 години – играх волейбол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Каров преди 8 години
А за мен не са шампиони.Щяха да бъдат, но инж.Данчо и Любо Ганев прогониха Радостин Стойчев и Казийски - с тях двамата България отдавна щеше да е волейболен фаворит.Но у нас кадърните се гонят. Нали Любо Ганев трябва да си развива търговията със спортни стоки, а и да играе с ББ, да флиртува с властта. Така е - Казийски щеше да направи разликата и сега той ни е виновен, а не онзи *** ИНЖИНЕРА.
9
1
 
4
 
! Отговори
stst09 преди 8 години
Само една дума : РЕСПЕКТ
8
1
 
8
 
! Отговори
БРАВО МОМЧЕТА преди 8 години
Браво момчета. Искам само да ви поздравя. Друго нищо. Напълнихте ми сърцето. Чудесни сте!!! ВИЕ ЗА МЕН СТЕ ШАМПИОНИ !!!
7
1
 
9
 
! Отговори
Bravo преди 8 години
Спокойно, и Зико и д-р Сократес през 70-те по футбол не станаха шампиони, но всички и досега ги помнят като най-добрият бразилски отбор. Някой помни ли вече кой беше шампион тогава? Малцина. Но тях ги помнят всички. Аз бях дете тогава и ги помня... Има вечни неща - и Вие сте вече едно от тях, Владо!
6
1
 
4
 
! Отговори
asd преди 8 години
Велик и легенда! Дано този статут да не го промени.
5
1
 
8
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Не само Владо Николов, а всички волейболисти са премерени в изказванията си и не страдат от мания да са звезди! Като ги съпоставя с футболистите ни направо се смея през сълзи...
4
1
 
11
 
! Отговори
някой 2 преди 8 години
Поклон пред такава личност като Владо Николов!Как политиците ни нямат капка срам и след 25години поне някой от тях да вземе да направи нещо за този народ и държава!!!
3
1
 
23
 
! Отговори
Мери - до №3 преди 8 години
Гледах интервюто - Владо се чувстваше безкрайно неудобно от въпросите и изтъкването на качествата му от Хекимян. За мен той е и винаги е бил доста обран и възпитан и не си е позволявал да се надува и мисли за герой. Както сам каза - не е направил нищо велико, просто е играл волейбол.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно този момент при третия гейм, Пламен Константинов направи огромна грешка, гигантска, аматьорска и най-малкото учудваща за всички, при сервиза 23-23 извади едно младо момче от нашите, не му запомних името, но това момче от 10 сервиза 9 грешеше. И Константинов го вкара именно тогава и той отново сгреши при сервиса и удари мрежата!! По интересното е че го извади при 23-23, странно защо го извади, бихме сервиз и пак го върна?!?!!
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Владо Николов е дарил 30 000 лв. ЛИЧНИ пари - да истинските хора даряват от себе си, а не като политиците - да дават държавни пари....