Папагала и Булдога идват за юбилея на Камата

Хорхе Кампос и Хосе Луис Чилаверт са поредните звезди в събитието
12 ное 2015 11:45, Красимир Ангелов
13
Папагала и Булдога идват за юбилея на Камата
Снимка: Reuters

Култовите латиноамерикански вратари Хорхе Кампос и Хосе Луис Чилаверт са поредните звезди  в юбилейния мач по случай 50-годишнината на Христо Стоичков.

Събитието "50 години номер 8" е на 20 май 2016 г. на Национален стадион "Васил Левски", като билетите за звездния футболен мач вече са в продажба в мрежата на Eventim на цени от 18,88 лв. до 88,88 лв.

За една от най-позитивните фигури в световния футбол – мексиканският вратар Хорхе Кампос, известен с прякора си Папагала заради пъстрите си екипи, ще е истинско предизвикателство отново да застане на вратата и да успее да я опази от безапелационната "левачка" на носителя на "Златната топка", с когото го свързва голямо приятелство.

Както е известно, Кампос пази на вратата на своя национален отбор по време на историческия за българския футбол 1/8-финал от САЩ`94 срещу Мексико, спечелен от нашите с дузпи. Двубоят в редовното време завърши 1:1, като точно Стоичков прониза Папагала с чудесен удар първото полувреме.

"Въпреки, че Стоичков ми е вкарвал много голове, това не може да развали нашето приятелство", категоричен е Кампос. Двамата се познават от дълго време, играли са и в един и същи футболен клуб "Чикаго Файър", макар и по различно време – Стоичков в периода 2000 и 2001 г., а Кампос през 1998 г.

Папагала и Булдога идват за юбилея на Камата
Снимка: Reuters

Най-добрият вратар изпълнител на преки свободни удари в историята на футбола - Хосе Луис Чилаверт, носещ прякора Булдога, също ще зарадва българската публика.

"Много ще се радвам да дойда на 20 май за празника на моя добър приятел Христо Стоичков", заяви гениалният парагваец. "С нетърпение очаквам отново да се срещна и с друг мой скъп приятел от близкото минало Наско Сираков, с когото бяхме съотборници в Реал Сарагоса".

Чилаверт три пъти печели приза за най-добър вратар на планетата, като в своята 25-годишната  кариера е отбелязал 62 гола и е спечелил 12 национални и международни трофея. Чилаверт е единственият вратар в историята на футбола, който е успял да отбележи хеттрик в рамките на един мач. 

Както е известно, другите обявени футболни легенди до момента, които ще участват в юбилейния мач за 50-годишнината на Христо Стоичков, са: Диего Армандо Марадона, Карлос Валдерама, Джика Хаджи и Джика Попеску.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
12 преди 8 години
До тракийченцето Траките са изчезнали преди да се появи Аспарух -как пък стана ти тракиец ?ха-ха Еми ти футболисти ли ще гледаш или етноси -нещо си пообръкал спорт с човешките раси бе момче !
7
0
 
14
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
кой кво ще да говори Ицето събра футболният елит на света - марадона, хаджи, попески и тн
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Зоопарк.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чилаверт е вкарал повече голове от Божинов?!
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поканете и Тиквата да не се обиди.
3
8
 
5
 
! Отговори
Оху преди 8 години
Тапира и Кюнеца също искат да дойдат- приемете ги.
2
12
 
4
 
! Отговори
аз преди 8 години
Папагала, булдога, камата. Това някакви мутри ли са. Да не е някакво резюме от полицията за поредните арестувани мутри
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Папагала и Булдога ?а Крокодила няма ли да дойде?