Неделни шпаги: Гришо – топ тенисист или кифла?

Ще тръгне ли кариерата му напред или ще си остане медийна звезда
29 ное 2015 16:12, Екип на Dnes.bg
79

2016 ще бъде годината на Гришо. Снимка: Reuters
Маша, Шерцингер, а в Топ 3 кога? Снимка: Instagram

Общо гласували: 387
2016 ще бъде годината на Гришо
34%
Маша, Шерцингер, а в Топ 3 кога?
66%

В последните месеци за Григор Димитров се говори и пише доста повече заради отношенията му с Мария Шарапова и Никол Шерцингер, отколкото заради тенис успехите му. Мнозина негови критици дори бързат да го обявят за пропилян талант, който набляга на тънката част.

Топ тенисист ли е Гришо, или модна кифла. В Неделни шпаги мнения кръстосват редакторите в Dnes.bg Красимир Ангелов и Александър Попов.

2016 ще бъде годината на Гришо. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Със сигурност отминалият сезон далеч не бе най-добрия за първата ракета на родния тенис Григор Димитров. Гришо завърши годината като 28-ми в света, а драмите с треньорите му през сезона оказаха своето негативно въздействие върху неговото представяне. Покрай всичкото това хасковлията предизвика истинска полемика около себе си с отказа да играе за България в решителния мач от Купа Дейвис срещу Унгария, а жълтите издания постоянно се интересуваха повече от връзката му с Мария Шарапова и евентуалната такава с певицата Никол Шерцингер, отколкото от играта на Димитров.

За тази година – било каквото било. Гришо зарадва снощи родните фенове с красив и ефектен мач с Гаел Монфис и още от утре трябва да започне да мисли за сезон 2016. И със сигурност ще го направи. Защото Григор най-после намери своя нов треньор след раздялата с Роджър Рашийд - аржентинецът Франко Давин, а освен това вече е готов с екипа си за следващата година - Йохан Йортегрен от академията "Good to Great" ще бъде помощник-треньор на Давин, а Себастиан Дюран ще продължи да се грижи за физическата му подготовка. А това показва повече от ясно, че Димитров от рано мисли за новия сезон и е готов за скок в ранглистата и нови победи.

Разбира се, българите сме си такива, че чакаме само някой леко да тръгне по надолнището, за да го дръпнем отново там долу. И да го обсъждаме с кой излиза, колко пие и с кого спи. Но Григор Димитров знае перфектно, че вече е на 24 и ако иска да стигне до върха в тениса, времето за това са точно следващите 2-3 години. И вярвам, че ще го направи. А след 12 месеца спокойно ще можем да кажем: 2016 бе годината на Гришо.

Маша, Шерцингер, а в Топ 3 кога? Александър Попов, Dnes.bg

2015-та година очаквахме Григор Димитров да се утвърди в първата десетка на световния тенис, дори мечтаехме за тройката. Вместо победи обаче Гришо трупаше точки най-вече в булевардните рубрики и логично се срина до 28-ми в света.

Григор заприлича донякъде на Валери Божинов. И двамата бяха спрягани за големи надежди и им предричаха бляскаво бъдеще още в тийнейджърските им години. Божинов може би е българският футболист, за когото са похарчени най-много милиони за трансферите му в Ювентус, Манчестър Сити, Спортинг Лисабон и т.н. Но така и си остана в графа "надежда".

Григор пък вече е на 24 години и на специалистите им поомръзна да го спрягат за бъдещия крал на тениса. То не беше "бейби Федерер", то не беше място в тройката след няколко години. Годините минават, а българинът си остава далеч от призовите места. Не успя да съчетае любовта с Маша Шарапова и успехите на корта. Докато бележеше ас след ас в леглото на рускинята се срина в класацията. Сега се задава Никол Шерцингер, вероятно само веселият креват ще е с американски акцент. И вместо да скача в ранглистата, скачат само кифленските снимки в Instagram.

Каквото и да стане Григор е най-успелият български тенисист и всички му дължим уважение. Но остава лека горчивина, че неговият талант остава в сянката на Маша, Никол, че дори и Николета. Дано новият му треньор успее да му избистри мислите и наистина постигне и собствените си мечти. Всичко друго е само закани и празни приказки. А мястото му е 28-мо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
3
 
! Отговори
бивш негов фен преди 8 години
Фотото с коремните му бръчки е косвено изображение на мозъчните му гънки.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за публикация и коментари?!? Няма абсолютно нищо лошо, което да се каже за Гришо. А тук толкова оплюване изсмукано от пръстите, вместо да се гордеем с постиженията на момчето. Какво като тази година не е била неговата, нима всички ние не преживяваме падения, че сте тръгнали да го плюете?!? Важното е, че не спира да се бори и не се отказва-за това заслужава адмирации. Хора, съвземете се!!!
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля че това е топ за него, просто толкова си може момчето, нищо лошо.
58
8
 
12
 
! Отговори
*** преди 8 години
По голяма кифла от противягата кристияно роналдо дори.
57
1
 
5
 
! Отговори
Barni преди 8 години
Извинете, сега си изпих хапчетата и видях какви глупости съм написал. Още веднъж - съжалявам.
56
4
 
6
 
! Отговори
Barni преди 8 години
До 64Пич, можеш ли да четеш? Бягай да слушаш чалга, тенисът не е за комбайнеролози-чалгари!
55
6
 
8
 
! Отговори
до 65 преди 8 години
А гришо с какво доказа, че е повече от другите българи? Прави се, че е забравил българския и не играе за националния, а идва да изкара някой лев от билети
54
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като чета повечето коментари, нямаше как да не се сетя за липсата на дяволи-пазачи при българския казан в ада. Не забравяйте че България не е от страните с традиции в тениса и че това момче тръгна от нищото. Ще продължавам да му стискам палци, пък дори и да не успее да стигне до световния връх!
53
1
 
2
 
! Отговори
do 56 преди 8 години
Пич, ти можеш ли да четеш? Къде точно съм се радвал на неуспехите му. А да не говорим, че не аз съм т.нар. радикал, а коментарът ми е до него. Ако ще се заяждаш, поне чети внимателно, не се дракай на изуст.
52
1
 
0
 
! Отговори
Top 1 преди 8 години
Gazificiraneto na kmetstvata, oborite, domovete v selo Bulgarin, selo Shipka, selo Batak, Krasno selo i selo Manastir uspesho finalizirano?!
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gri6o li kuv e nego znam ama e porednata mastiq nare4ena kifla
50
3
 
16
 
! Отговори
Верно ли? преди 8 години
Александър Попов, не само трябва да се засрамиш от глупостите, които пишеш, но и публично да се извиниш. Критики към един успял българин могат да бъдат отправени само от човек на нивото му, ти очевидно познаваш само Валерката и плеядата му от кифли. Що не се занимаваш с тях, някак по-добре стоят на нивото ти.
49
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гришо си кани нейзвестни неггърчета, и иска да го гледам! Е, нема как да стане!
48
2
 
8
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
след тази статия ще стои много на място друга ,в която да се говори за горките братя Илиеви ,Галеви ,сем.Павлови и изконните български ценности ,които защитиха с кръвта си , ... Цъкайте минуси на Григор -изпаднал , деградирал морално поклонник на разложения капитализъм.
47
7
 
27
 
! Отговори
кроасан преди 8 години
Кифла е тъпата глава измислило това тъпо заглавие...
46
6
 
12
 
! Отговори
Barni преди 8 години
До до РАдикалБагай да слушаш чалга, радикални умнико. И продължавай да се радваш на всеки неуспех на Григор, без да забелязваш, че той е в елита на един от най-елитните спортове на планетата.
45
10
 
18
 
! Отговори
Barni преди 8 години
Сравняването на Григор с Божинов е популярна идиотщина на полуграмотни хорица, които едва ли някога ще могат да стоплят, че Божинов никога не е бил осми в световния футбол. Па макар и за няколко месеца. Не е бил и двадесет и осми. Дори във Висшата лига. Да не говорим какви са разликите между един индивидуален и много жесток спорт спорт, като тениса, и футбола, където и десет години можеш да си "надежда", търкайки резервната скамейка...Едно "Браво!" от мен за Григор!
44
4
 
16
 
! Отговори
до РАдикал преди 8 години
Да работиш като тенисист, не е като да работиш като комбайнер. Разликата е, че си известен. Когато си известен, носиш отговорност. Славата ти дава много (пари, авторитет и др.), нои носи отговорности. Не може да се ползваш само от хубавото на славата, а да бягаш от отговорността.Освен това като си известен, си зависим от хората, защото точно хората те правят известен и не можеш да очакваш уважение то тях, след като се снимаш като кифла, вместо да си вършиш работата.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дават Веско Маринов по Нова тв.
42
9
 
7
 
! Отговори
Момчето преди 8 години
Незнам какъв е Гришо, но е супер секси парче! Излъчва някакъв сексапил, стил и класа! Има ли вероятност да е гей?