Държавата дала на Гришо 500 бона. За подготовка

Министерството не дало толкова пари на никой друг спортист
28 яну 2016 11:22,
82
Държавата дала на Гришо 500 бона. За подготовка
Снимка: архив, Ройтерс

Над половин милион лева е получил Григор Димитров от държавата през последните 7 години, става ясно от справка, получена по Закона за достъп до обществена информация от Министерството на младежта и спорта.

Особено силно е било финансирането преди олимпийските игри в Лондон. Друг български спортист е получил подобна сума за подготовката си, съобщава "24 часа".

Григор Димитров отказа да участва на турнира в София, който стартира идната седмица. Като една от причините негов представител изтъкна, че става въпрос за частен турнир, като програмата на тенисиста била готова отдавна.

Баща му Димитър Господинов пък заяви, че Григор въобще не знаел, че ще има турнир в София, а никой от организаторите не се бил свързал с него, за да му обясни за какво става въпрос.

В същото време в парите са включени и средства за международен спортен календар, който включва и турнирите, които не са държавни.

Министър Красен Кралев изрази надежда, че поне за следващите две издания на турнира Григор ще намери време да дойде до София. Договорът с АТП е за три издания.

Най-добрият ни тенисист се прибра в Лос Анджелис, където започва подготовка за сезона в САЩ.

Първото му участие е на турнира в Делрей Бийч, Флорида, а след това отива в Акапулко, където спечели втората си титла от професионален турнир.

Григор отпадна на откритото първенство на Австралия, след като срещна Роджър Федерер. Той има само два спечелени сета срещу швейцарската легенда.

Жребият за турнира в София ще бъде теглен в събота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен: Джоката е в пъти по-добър и от Федерер.Ама не е чак толкова по-читав. Публиката не го обича колкото Гришо.
25
1
 
2
 
! Отговори
тенисист- мечтател преди 8 години
Ами като го искат толкова много, да му отправят предложение, което не може да откаже ....Лено е ! Дай за да получиш. Да се изчисли, колко евентуално би донесло участието му и да му се предложи оферта.
24
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гришо не е толкова читав колкото нашите надупени медии го изкарват, и не знам кой ги мотивира, Новак Джокович е в пъти по добър и като състезател, и като човек.
23
12
 
6
 
! Отговори
гого преди 8 години
браво! с тези пари ако не велик тенесист поне за жиголо на стари чанти ще успее да се подготви много добре, да си ги харчи с кеф!
22
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кръв пи.ка.ят мутрите, че Гришо ги отсвири и си гледа неговия бизнес.
21
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Григоре, по-добре не се връщай никога в тази ***.Статията е меко казано гадна.Държавата дала толкова пари на Григор, а той не иска да участва в частния турски турнир.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва ли има нужда от държавни спонсори.Отдавна е мултимилионер.
19
1
 
28
 
! Отговори
Тракийски преди 8 години
Началото на 2015 г. Григор Димитров беше в топ 10, в началото на тази е топ 30 . В този ред на мисли някой може ли да ми каже с колко пари е финансирала държавата Боби Михайлов и останалите планетяни от БФС за да сме повече от 10 години надъното в топ 100 на световната футболна ранклиста ? П.П. Айде на бас, че тия дето не плащат данъците реват най-много за това къде държавата пръска пари !
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалък в случая не е Григор, той просто си гледа парите. Жалки са тия, които го направиха национален герой и все креватните му изпълнения коментират.
17
2
 
11
 
! Отговори
Хмм преди 8 години
Доколкото си спомням когато Григор печелеше турнири (все пак има 4 титли) от министреството веднаха обясняваха как благодарение на тях той бил спечелил. Еми явно си ги е заслужил парите.Инаеи ние сме големи разбирачи. Като чета форумите половината българи са достигали топ 10 и са много наясно как се играе и печели :)
16
13
 
16
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Целите на тези писания е да се очерни Григор, защото не дойде тука да им прави PR на разни Красеновци и Боковци и турския им турнир. Със сигурност е по-полезен на България там, където е.
15
1
 
20
 
! Отговори
Турнира преди 8 години
Този турнир е голямо изхвърляне. Григор го натискат понеже знаят, че той ще осигури голяма посещаемост. Но накрая ще стане както на Европейското по волейбол - залата е пълна само когато играят националите!!!Ако се сметне колко кинти са дали можем да си представим на колко клуба бюджетите щяха да се оправят.И сега е същото, вместо да се инвестира в съоръжения за спорт и той да се направи по достъпен и по-популярен се дават маса пари за нищо (или за да се пълни залата)!
14
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега без Григор кой ще ви гледа турнира,кой ще ви гледа рекламите,кой,кой,кой?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Красенее,Красене,насади се на пачи яйца,сега и онези от Варна не мой та спасят,сега ще правите ресто с Бойко,ресто на турчетата.Браво на Григор ,че не се поддаде на турски изкушения
12
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста малко са тези пари - средно по 83000 на година. Тенисът е скъп спорт и с тези пари реално почти нищо не може да се плати.
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мафията се чувства прецакана,жалкият им турски турнир отиде по дяволите без Григор.Григор трябва да е луд да участва на Турският турнир в София непосредствено след турнира в Австралия.Турчетата се набалбукаха с едни кинти хахаха и сега на Красен му стана леко топло
10
8
 
21
 
! Отговори
срам за министъра преди 8 години
О, я стига! Били дали мнооого пари.А колко окрадохте ве,тюфлеци? Във всяка една федерация е пълно с корупция и скандали-футбола,волейбола,тениса,щангите,шахмата, гребането! Навсякъде-скандали,кражби,злоупотреби.А тоя министър-нищо не е разрешил! И откъде накъде ще задължават Гр.Димитров да участва на някакъв турнир?ААА,щото ще окрадат на гърба още парички,затова и го плюят! Човека сам си е платил обучението с години,а това са доста повече от 500 000.И играе от името на България! Срам,Кралев!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО ГРИЩО! ТИ СИ "ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН"! Ама ти не си виновен, че си "истински българин", виновни са учителите ти които са те учили по учебници одобрени от к*етени.....
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AMI DA BADE OSADEN I DA VARNE PARITE NA DARGAVATA.DA BADE OSADEN I TOZI,KOITO MU GI E DAL.
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз като данакоплатец ще си ги търся от чатала на Маша...