Хамилтън откри тестовете във Формула 1

Световният шампион излезе пръв на пистата в Барселона
22 фев 2016 15:37, Красимир Ангелов
0
Хамилтън откри тестовете във Формула 1
Снимка: Reuters

Действащият световен шампион Люис Хамилтън с "Мерцедес" излезе пръв на пистата в Барселона и откри предсезонните тестове във Формула 1.

Първите официални тестове преди началото на кампанията са с продължителност четири дни, а вторите и последни ще се състоят на същото трасе от 1 до 4 март.

Новият сезон започва на 20 март в Мелбърн с Гран при на Австралия.

Хамилтън се стреми към трета поредна световна титла и общо четвърта в кариерата си, но може да очаква сериозна конкуренция от съотборника си Нико Розберг и от Себастиан Фетел, който със сигурност ще се опита да надгради след отличния си дебютен сезон във "Ферари" през 2015 година.

Всичките 11 отбора във Формула 1 имат право да изпробват по един болид на ден. Хамилтън ще тества днес и в сряда, а Розберг - във вторник и в четвъртък.

Фетел пък ще кара днес и утре, а неговият съотборник и също бивш световен шампион Кими Райконен - в сряда и в четвъртък.

Дебютиращият тим "Хаас" използва Ромен Грожан в първия си официален тест във Формула 1, а завърналият се в надпреварата екип на "Рено" днес ще разчита на Джолион Палмър.

Още новини от Формула 1 четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари