Българинът, превзел сноуборда: Труд, лишения и... съм №1

Радослав Янков бе посрещнат с гайди и пита при завръщането си
Обновена: 8 мар 2016 11:17 | 8 мар 2016 11:14,
18

 

Снимка: БТА

Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков се завърна в България, след като смая всички и взе титлата в Германия.

Успешният българин беше посрещнат на Летище София с гайди и питка от много свои съграждани, приятели и близки от Чепеларе.

Нашето момче грабна Световната купа в неделя, след като достигна четвъртфиналите в състезанието във Винтерберг. Постижението му е изумително, тъй като в България няма писта за сноуборд.

При награждаването му организаторите изпаднаха в срамна ситуация, защото не бяха подготвили българския химн и се наложи да го изтеглят от телефона на Радослав.

Още по темата

"Чувството е уникално. Благодаря на всички, които са дошли. Наистина съм много развълнуван от това, което виждам тук", каза Янков, който носеше с гордост Големия кристален глобус, пише БТА.

Радослав обясни, че е постигнал победата с много труд и лишения. "Чувството да държа този кристален глобус е уникално, на седмото небе съм. Това означава, че съм най-добрият сноубордист за този сезон", разказа младежът. Той е доволен, че е успял да издържи психически и в последното състезание.

"Трудно беше от момента, в който започнахме да се борим за глобуса. Не беше борба за всяко състезание, а за крайната цел. След старта в Словения разбрах, че мога да се боря за този трофей. Със сигурност сега съм малко по-уверен в себе си и ще продължа да работя по същия начин, а дори и повече", разказа още Радослав Янков.

Българинът обясни, че му е трудно в подготовката, тъй като се тренира предимно в чужбина.

"Трудно е много, защото тренираме в чужбина, постоянно пътуваме, Имаме подкрепата на БФСки. Те успяват да направят дори и невъзможното за нас", допълни Янков и призна, че една от мечтите му е олимпийското злато.

"Не си го поставям като очакване, но естествено си мечтая за олимпийски медал. Но карането прави резултатите. Стойността на този успех е огромна. Това е нещо велико. Успях да бъда постоянен, да вляза във финалите на седемте старта, и това ми отреди тази купа. Тя е с голяма тежест", добави сноубордистът.

Треньорът му Георги Атанасов, който преди два дни стана и баща, също беше изключително радостен.

"Следващият сезон ще има по-големи очаквания към нас. Готвим се, тренираме и се надявам нещата да се получат. Горд съм и нямам търпение да си видя детето", каза Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Мери преди 8 години
Дааа.... Това го могат само Родопчани-чепеларци.И химна си знаят. И като ревнаха ...., като лъвове.Беше много величествено( въпреки пропуските на някой си).Браво момчета.Радо, бъди жив и здрав и все така. Напред и нагоре.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на момчето!!!
13
0
 
4
 
! Отговори
cat преди 8 години
Нямали химна на България?!Егати и нещастниците!!Срам и позор за тях!Българската федерация по ски и тя да се засрами,ама и да подадат контестация за излагацията!
12
0
 
21
 
! Отговори
Блъско преди 8 години
За мен този успех на този голям БЪЛГАРИН е нещо в сферата на научната фантастика,сравнявам го като да станем олимпийски шампиони по хокей на лед.Н езнам какво да кажа за тези българи ,които от нищо правят УМОПОМРАЧИТЕЛНИ неща.Без да мрънкат и оплакват,просто отиват и мачкат наред.Свалям му шапка и му казвам едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаех, че няма такава писта в България, направо си е срамно при нашата природа. Но явно е по-доходоносно да има къде да ходят к*рвите за студенткия празник, още хотели построете.
10
0
 
16
 
! Отговори
PILOT преди 8 години
За такива постижения трябва да им се дават до животна достойна пенсия и добра заплата !!! Тупаните в Парламента само лапат за нищо !!!
9
1
 
15
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Какъв министър, какъв бок да го посрещат? Те сигурно не знаят кой е, какъв е, що е! Парадоксалното е, че няма писта, където да тренира, а го прави в чужбина. То така е е с почти целият ни спорт - без зали, писти и др. условия. Браво на момчето, да продължава с това темпо и един ден кой знае къде ще .
8
0
 
8
 
! Отговори
Шефът преди 8 години
Браво само така смело напред и Бог с теб! Много ме зарадва това момче и дано има повече такива оптимисти и луди да покоряват света и прославят България! Браво и нови успехи следващият сезон :-)
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво на това момче! да е жив и здрав! Дай Боже и олимпийско злато да ни донесе, да се чуе българския химн! Браво!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така, да го четат "футболистите" и некои тенисисти! Само заглавието на статията, нищо друго!
5
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е първа световна купа за България изобщо в зимните спортове. Това момче трябва да го позлатят! Браво!
4
0
 
27
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Браво наше българско момче!Бог да те благослови и даде здраве и много сили да имаш и олимпийски медал.Младите хора на България като теб,като математиците,физиците и всички ,които с успехите си стават посланици на милата ни Родина,ВИЕ сте истинския елит.Постигате резултати с много труд и лишения...и висок борбен дух.Благодарим Ви!
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно голямо БРАВО!!!
2
1
 
33
 
! Отговори
българка преди 8 години
А министъра на спорта къде е ? Къде е Стефка Костадинова от МОК ?!? Защо само с тъпите футболисти-чалгари се занимават ?!? Това момче са го посрещнали негови съграждани и приятели. Защо няма никой от правителството ?!? Той е спечелил тази награда за България, всички са чули нашия химн.
1
1
 
7
 
! Отговори
Бен Ган преди 8 години
Сега да се остави един състезател по ски и всички останали ресурси да се пренасочат към сноуборда.Същото бих направил и във футбола но... това е друга тема.

Спонсорирани публикации