Шарапова ще мине метър, това е реалността!

Има двойни стандарти, категорична е Каратанчева
10 мар 2016 09:52,
66
Шарапова ще мине метър, това е реалността!
Снимка: архив, Bulphoto

Българската тенисистка Сесил Каратанчева смята, че славата на Мария Шарапова ще я спаси от сериозно наказание заради употребата на забранени субстанции.

"10 години да вземаш някакъв препарат, който сега го забраняват, означава, че си ползвала предимство с нещо достатъчно ефективно, което те е подпомагало в спортното развитие и възстановяване. Повишавало е нивото ти на тенис и физическото ти състояние", коментира Каратанчева пред "Tennis24".

"Това е идеята на допинга: Да ти помага за по-добро представяне. Затова не мога да оправдая нещо такова. Защото аз самата за къде-къде по-невинно нещо бях осъдена много по-строго", припомня българката.

Сесил, която през 2005 г. бе наказана от Международната федерация за 2 години заради употреба на нандролон, е на мнение, че рускинята няма да понесе голямо наказание.

"Нека бъдем реалисти. Това е Шарапова и тя няма да понесе нито голямо наказание, нито сериозни финансови загуби. Чакам да видя развитието. Нямам особена вяра в системата, особено когато се отнася за топиграчи, защото малко или много има двоен стандарт", коментира още тя.

На въпрос дали самата Каратанчева се оказва най-големият престъпник в тениса, Сесил отговори: "Явно да. След мен и Хингис я наказаха за 2 години. Но като имаш предвид, че после имаше случай като този с Гаске, чиято санкция беше направо смешна в сравнение с нашите, а пък и обяснението му за кокаина... Системата е относително нещо, както казах".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
16
 
! Отговори
За Съсила преди 8 години
Пак проста.
11
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой спортист не взима "препарати"?!просто като забранят един, преманва на други, тя химията работи здраво. Те наркотиците не могат да опишат, апа кво остава за легални препрати.
10
1
 
26
 
! Отговори
bek преди 8 години
кво ревеш ***? не стига, че се ***, а като ти свърши наказанието отиде да играеш за маймунистан. тебе освен парите нищо друго не те интересува. затова се и издъни.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аре стига бе. Нека Каратанчева да каже тя какъв препарат взима! Ще го забранят и него след 5 години. Смешници. Тенисисти нямаме като хората, иначе всеки се изказва. Аз тази за първи път я чувам.
8
0
 
9
 
! Отговори
ФЕН НА Мария преди 8 години
Ако това от статията е вярно ... вероятно трябва Мария да осъди лекърите си .... не вижда нищо друго логично.Друго, със сигурност при този активен спорт трябва да се потдържа но тук излизат други факти ... да оставим това, че този медикамент е забранен от 01.01.2016.Ако медикамента е даван 10 години а се препоръчва за месец ... или това си е 110 % допинг или наистина Маша има някъкви здравни проблеми ... дано не е поне второто. Ако има вина то тя е само в това, че се е предоверила на лекърите
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко много разбирачи на тениса и задкулисието ми са писали тук, не ти е работа! Правлна, таваришчи? Патриоти мои, обичащи рускинята и мразещи българскката ни състезателка!
6
2
 
10
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
До teoТи пък бургаска мършo, отритната, жалка и смешна. Ти пък къде се вреш да пишеш тука??
5
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Казахстанчева, не коментирай наказания и смешни оправдания, при положения, че твоето беше, че си била бременна на 14...Иначе Шарапова трябва да си отнесе стабилно наказание, оправданията и са глупави и несериозни, а напоследък нещо много руски спортисти решават, че правилата не важат за тях...то верно, че имат за цар свръх-човек и полубог, ама чак толкова..
4
17
 
6
 
! Отговори
teo преди 8 години
Сесил, не се притеснявай, защото не само в България важи максимата: ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА, А ЗА МИЛИОН, НЯМА ЗАКОН, ОК? МИЛИОН НА ШАРАПОВА СЕ ЗАЧИТА ПОВЕЧЕ ОТ ИСТИНАТА!!! НЕ СЕ ЯДОСВАЙ, А ИГРАЙ И Я ПОБЕДИ НА КОРТА - ТЯ Е ЖАЛКА И СМЕШНА, ОК???
3
5
 
34
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
Съсел Карабатакова, да си го вземала и ти бе, кво ревеш тука че те побеждавали с еди кво си. Ами а си вземала и ти, ама пак щяха да те бият като шкембе у дувар. Тъй че скрий се и не изказвай повече мнение, като мълчиш изглеждаш една идея по умна. Не си на нивото на Шарапова за да й коментираш успехите, неуспехите и това какво е взимала и какво не. Когато стигнеш до нейното ниво, тогава коментирай... що ли си мисля че никога няма да можеш да коментираш? :D
2
4
 
54
 
! Отговори
awda преди 8 години
Първо се научи да играеш и после коментирай по-добрите. Като си 100 пъти под тяхното ниво нямаш право да говориш.
1
2
 
4
 
! Отговори
Банкатя преди 8 години
Мачкай..............