Кличко мечтае за нов медал на Олимпийските игри

На професионалистите ще им е трудно срещу аматьори, смята боксьорът
24 мар 2016 08:13,
5
Кличко мечтае за нов медал на Олимпийските игри
Снимка: архив, Reuters

Бившият световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Владимир Кличко мечтае да спечели своя втори златен олимпийски медал на игрите в Рио де Жанейро, ако бъде разрешено на професионалните боксьори да участват на олимпиадата.

"Мисля, че ще бъде справедливо, ако професионалните боксьори могат да участват на олимпийските игри в Рио, макар че все още няма нищо на този стадий", каза Владимир Кличко днес в интервю за германската спортна агенция СИД.

Международната федерация по бокс за аматьори /АИБА/ трябва до края на юни да направи реформа, която да разреши на професионални боксьори да участват на олимпиади.

"Аз съм сигурен, че много професионални боксьори ще изпитват трудности срещу стила на аматьорите. Ако това бъде разрешено, аз ще бъда на олимпиадата. Ще бъде невероятно да бъда на олимпийски игри двадесет години след моята победа в Атланта", каза Владимир Кличко, който спечели златен олимпийски медал на игрите през 1996 година в Атланта като аматьор от сборния отбор на Украйна.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Олимпиадакличко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Медал за най-много бой ял, това са му опциите.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА ОЛИМПИЯДАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ УРЕЖДАТ МАЧОВЕ ОБАЧЕ
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина защо забраняват на професионалните боксьори да се състезават, при положение, че 99% от спортистите на Олимпиадата се хранят само от спорт
2
1
 
3
 
! Отговори
KKK преди 8 години
това ще бъде много интересно ако стане :)
1
4
 
3
 
! Отговори
Мечти,мечти преди 8 години
И аз мечтаех да стана президент на Марс,но много трудно ще отида дотериторията си.Кличко може да мечтае за медал,но медалът му ще бъде за боксьор вдостолепна възраст,явил се на олимпиада(ако даваха такива медали).