Луис Енрике пое отговорност за отпадането на Барса от ШЛ

Каталунците отпаднаха от Aтлетико Мадрид с общ резултат 2:3
14 апр 2016 08:22,
39
Луис Енрике пое отговорност за отпадането на Барса от ШЛ
Снимка: Reuters, архив

Aтлетико Мадрид сътвори голямата сензация на 1/4-финалите на Шампионската лига, след като детронира шампиона на Европа Барселона. Столичният испански тим спечели реванша с 2:0 и така с общ резултат от двата мача 3:2 продължава на 1/2-финалите.

Така за втори път в рамките на няколко години "дюшекчиите" елиминираха своя съперник на тази фаза в турнира. През сезон 2013/2014 мадридчани отново елиминираха тима на Барса от турнира, а след това момчетата на Чоло Симеоне играха дори и финал срещу Реал Мадрид.

Гризман бе големият герой за домакините, след като вкара и двата гола за успеха, като го направи в 36-ата минута и 88-ата минута от дузпа.

Успехът на домакините дойде със солидна съдийска помощ от страна на Никола Рицоли, който в 91-ата минута не отсъди 100 процентова дузпа за игра с ръка на Габи в наказателното поле. Въпреки огромната грешка на съдията като цяло Атлетико игра много по-добре тази вечер.

Доста интересно е да се припомни, че преди този мач Атлетико имаше цели 7 поредни загуби от Барса, но днес късметът на "дюшекчиите" се усмихна и то в най-важния момент.

Този мач ще бъде също така запомнен и с безличното представяне на Лео Меси, който е в най-сериозната криза, в своята кариера, от няколко години насам.

След мача треньорът на Барселона Луис Енрике пое отговорността за отпадането на все още настоящия клубен шампион на Европа. "Аз съм треньор на този отбор и аз съм човекът, който трябва и ще поеме отговорност. Честно казано Атлетико ни изненада, че се прибираше толкова дълбоко в защита, в този мач. Определено нямахме изобщо ден", заяви той.

Диего Симоне, треньорът на Атлетико, заяви, че изобщо не е изненадан, че отборът му се класира на полуфинал.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
33 преди 8 години
а защо не изгониха
3
2
 
16
 
! Отговори
Р. Р преди 8 години
Голямо Браво! Атлетико нито имат парите нито резервната пейка на Барса и на Реал, но показаха, че с борба, сърцата и колективна игра също може да се побеждава и без да имаш супер звезди в състава.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Несвирената дузпа е малка компенсация за съдийството от първия мач, но както читателите, така и джурналята трудно помнят толкова дълго - цели две седмици.
1
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дузпалона реве, че не са им дали дежурната дузпа. Те и да им я бяха дали щяха да я изпуснат!