Ансамбълът ни със злато - на обръчи и бухалки, и на ленти

Момичетата ни завършиха с общо три медала от Световната купа в София
Обновена: 29 май 2016 18:58 | 29 май 2016 18:30, Анисия Иванова
23

Снимка: БТА

Ансамбълът на България спечели два златните медали на финала на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в София. Нашите момичета грабнаха златото в съчетанието с пет ленти, и в композицията с два обръча и три чифта бухалки.

Възпитаничките на Ина Ананиева, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, изиграха безупречно съчетанието си и получиха оценка от 18.550 точки. Грациите бяха аплодирани на крака от публиката в "Арена Армеец".

Българският ансамбъл взе сребро в многобоя вчера, а по-късно днес ще участва на финала на два обръча и три чифта бухалки.

Веднага след финала момичетата от ансамбъла бяха поздравени от министъра на младежта и спорта Красен Кралев и от президента на БФХГ Илиана Раева.

Това състезание е последно за ансамбъла пред българска публика, защото момичетата ще прекратят кариерата си след олимпийските игри в Рио де Жанейро.

На второ място на финала на ленти е Русия с 18.300 точки, а третото място заеха Израел и Беларус, които получиха равни оценки от 18.150 точки.

На другия финал - с обръчи и бухалки, на второ място след нашите момичета се наредиха Беларус с 18.350, а трети е Италия с 18.300. Това беше второ златно отличие за българките от надпреварата, след като по-рано днес те триумфираха и на пет ленти.

Ансамбълът на България завършва с общо три медала от Световната купа в София, след като вчера заслужи сребро в многобоя. Четвъртото отличие за страната в състезанието пък донесе Невяна Владинова, която също по-рано днес взе бронз на лента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Добре надървен преди 7 години
супер са, но да можеха и с моята бухалка да поиграят
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Дано да имат успех и в Рио. Там рускините ще са в топ форма. Дано нашите треньорки да не са избързали и формата на момичетата да започне да спада. И все пак Браво и успех в Рио.Хубаво ще бъде да има повече златни медали не само от купата в София.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Погледнах колко са коментариите- 17 за това значимо събитие, а само като си помисля когато трябва да се защити късокраки баталните драми стигат до към 500/700 поста- това правят едни левчета от едни площАДИ- не сме читав народ ний, отминаваме нашите успехи хей така, и се кланяме на чуждите- затуй някой беше казал за нас-" НЕ НАРОД, А ***- САМО ЗНАЕМ И ЩЕМЕ ЕДИН ДРУГ НИЙ ЗЛОБНО ДА СЕ ЯДЕМЕ" КАЗАЛ ГО Е СЛАВЕЙКОВ 1875 Г, А ВСЕ ЕДНО ГО Е НАПИСАЛ ЕЙ ТИЯ ДНИ.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО- БЯХТЕ УДИВИТЕЛНО КРАСИВИ, ПОКЛОН ЗА ПОЛОЖЕНИЯТ ТРУД НА ВАС И ТРЕНЬОРИТЕ ВИ. НЕ ПОЛИТИЗИРАЙТЕ НЕЩО ТОЛКОВА КРАСИВО И ИЗИСКВАЩО МНОГО ТРУД И САМОЖЕРТВА. РУСИЯ, НЯМА ВАША НЯМА НАША, ИДЕЯТА НА СПОРТА И СЪСТЕЗАНИЯТА Е ДА ОБЕДИНЯВАТ, А НЕ ДА РАЗЕДИНЯВАТ И НАСТРОЙВАТ НАРОДИТЕ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ- ЖИВЕЕМ В ГЛОБАЛЕН СВЯТ- Я СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ВИЕ КОЛКО НАРОДИ СТЕ ОБЕДИНИЛИ ОКОЛО СЕБЕ СИ И СЛЕД ТОВА ИЗЯЩЕСТВО И КРАСОТА КАК НАМЕРИХТЕ СИЛИ ДА СЪСКАТЕ.
13
0
 
6
 
! Отговори
някой преди 7 години
До 7Що за глупости бърбориш ти бе, човече късогледо, този спорт е обичан от милиони хора по света, а не само от бившите соц-републики ! За победи в него бленуват страни като Италия, Испания, Франция, Корея, и още много други, но малко са, които го могат !
12
1
 
4
 
! Отговори
патриот преди 7 години
Браво момичета !
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Перфектни! По добри от балерините на Болшой театър, от жонгльорите и акробатите на цирковия фестивал в Монте Карло!
10
0
 
17
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
Браво девойчета, на Вас и на треньорката Ви. Живот и здраве Ви желая и все така да показвате на света , че България е жива и , че може много неща да покаже пред света.
9
15
 
4
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Анонимен ДОЛЕН МРЪСЕН ГАДЕН БЕЗ ДА СПОМЕНАВАТЕ НАША РАША НЕ МОЖЕТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ АМЕРИКАНСКИ ВАЙСАЛИ
8
0
 
12
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
До Анонименела мен да ме душиш от долу и да ми испиеш белият сок без срамник може ли таково нещо тези красавици представиха българия те са наша гордост
7
0
 
25
 
! Отговори
Радостин Белов преди 7 години
Велики са тези момичета! Гордост за БЪЛГАРИЯ!
6
16
 
4
 
! Отговори
Пич преди 7 години
След капитулацията на съветския режим има ли вече държави, които да имат някакви амбиции в този спорт?! Преди беше въпрос на чест, да покажем на лошите капиталисти, че сме по-добри от тях. Сега вече май си се състезаваме сами със себе си? Тъжна работа ... иначе браво на тези деца, че имат желание.
5
4
 
14
 
! Отговори
Медалист преди 7 години
Ако беше отишъл Баце,щеше да ги скъса на многобоя!А на бухалките щеше да вземе първо,второ и трето место наведнъж!
4
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** са в дълбока икономическа криза. Пълно въз.
3
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги душа отдолу и да им пия сока искам.
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, все така и занапред!
1
20
 
4
 
! Отговори
Rambling преди 7 години
Stangistite, borcite i boxiorite sa po-dobri...:-):-):-):-) bulgarski unaci...:-):-):-):-) na bulgarskata kultura!