А група отива в историята, новият ЦСКА влиза в елита

14 футболни отбора ще са част от новата ни първа лига
30
А група отива в историята, новият ЦСКА влиза в елита
Съставът на новата А група трябва да стане ясен официално днес. Снимка: Булфото

Новият формат на първия ни футболен ешалон трябва да стане ясен днес. От 14:00 часа, в хотел "Експо" на бул. "Цариградско шосе" в София ще се проведе среща между работната група от БФС, холандската фирма Hypercube и заинтересованите страни за оптимизация на структурата в първенството.

Професионалните клубове ще изберат чрез гласуване новия формат на провеждане на шампионата, след което той да бъде предложен за одобрение от страна на Изпълнителния комитет на БФС.

По информация на “24 часа” днес ще бъде последния ден на “А” група, която ще бъде закрита от изпълкома на БФС, за да може да се направи тоталната реорганизация на първенството.

В новият елит отборите ще са 14, като освен отборите от този сезон, там ще са още преобразуваният “Литекс”, който вече се нарича ЦСКА-София, първенецът в Б група от този сезон “Дунав Русе”, “Локомотив” (Горна Оряховица), “Верея” (Стара Загора) и “Нефтохимик” (Бургас). Любопитното е, че последните 2 отбора едва се спасиха този сезон от изпадане във В група.

След изиграването на 26 кръга първенството се разделя на първа шестица и втора осмица. В тях обаче ще има и плейофи, а не само мачове един срещу друг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: БФСА група
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Е това е затри се малък отбор за да остане голям ба това освен в бг го няма никъде и то отбор кво ме интересува това ако са наистина велики нямаше да посегнат на отбор от малък град софия при толкова бизнес отиде по дяволите за да заличи клуб от малко градче е това ение станахме това което очакваме преди няколко години като няма спонсор друг това е резултат унщищожаване неисе хората развиват ние закриваме
25
0
 
0
 
! Отговори
РККА преди 7 години
на този в БФС със пластмасовата глава явно доде са му присаждали коса са работели доста небрежно със скалпела, има и вътрешни увреждания....
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българският футбол отиде в историята и с това БФС няма скоро да се върне.Ако имат поне малко достойнство тия смешници трябва летят оставки и да се свика извънреден конгрес незабавно!
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kirin Cup - Дания - България - 4-0 83 минута - ЗЯАКРИВАЙ!
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верея (Стара Загора) и Нефтохимик (Бургас). Любопитното е, че последните 2 отбора едва се спасиха този сезон от изпадане във В група.""Доста време давах на заето, затова ще попитам направо: по каква схема последните в Б група влизат в новата А група?
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това извращение май само перуката ще си го гледа.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с конкурс за тъпотия ли го измислиха?
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако УЕФА позволи това извращение значи и са по-зле и от БФС.
18
3
 
5
 
! Отговори
фре преди 7 години
На бас, че това първенство няма да започне с литекс-чавдар вкаран с УКАЗ на партията!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е това е вече пълен цирк.Дано уефа се намеси
16
10
 
5
 
! Отговори
факт преди 7 години
ЦСКА е отбора на комунистическия Варшавски Договор, същия Варшавски Договор, който удави в кръв Пражката пролет . # България е член на НАТО, кому е нужен ЦСКА ? # 3 000 000 българи избягаха от настоящите управници - комунистическите ЛЪЖЕдемократи и техния символ ЦСКА. # Трябва ли отново с кървави народни пари да плащаме за реанимацията на комунистическото iz4adie ЦСКА, както реанимирахме milicionerskoto Д.С.-iz4adie ЛЕВСКИ ? ? ?
15
3
 
12
 
! Отговори
nick преди 7 години
Левски въобще да не се включва към това наредено първенство. Отбор който е изхвърлен от А група заедно с отбор от В група се обединяват с име на отбор който е фалирал и искат да играят в София... И това се осъществява с помоща на партията партията майка и червеното бфс... Позор и срам за цяла България са тези!
14
2
 
19
 
! Отговори
сова преди 7 години
Не може едно първенство да се дели на шестици и осмици. Там всички са равнопоставени. Ако един отбор есента се е представил лошо то през зимата е направил добра селекция и добра подготовка защо да му се пречи за добро класиране. Че то тогава София има 4 отбора да си играят за първите 4 места а другите за останалите 10 места. А ЦСКА може да играе ако си е изплатил всичките милиони задължение. За това ли бяха всичките врътки до сега.Цирк ама пълен. Че то и държавата е пълен цирк.
13
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Психарията е пълна! Поморие, който направи приличен сезон, завърши 2-ри и игра баражи за влизане в А група не се класира, третият Локо Горна влиза????!!!! АЛООО ЧУВАТЕ ЛИ СЕ КАКВИ ГИ ВЪРШИТЕ БЕ! За Верея и Нефтохимик не искам и да коментирам!!! За какво играхме цяла година Б група като накрая който иска влезе в А!!!!!
12
5
 
5
 
! Отговори
rik преди 7 години
До nickЕ на едните с указ им се дават спонсори, строят стадиони, други ги пускат да играят с указ, само дето не могат с указ да ви направят шампиони, а вие без указ сте си вечно втори. Въобще УКАЗА му е майката, нали така?
11
16
 
4
 
! Отговори
п преди 7 години
става въпрос за загуба на пари! без цска първенството не е гледаемо достатъчно!! например аз не гледам защото съм цска! и не гледам и рекламите примерно да кажем на дамски превръзки по време на мачовете!а какво ме интересува мач лудогорец левски !
10
7
 
12
 
! Отговори
nick преди 7 години
Новото цска както и старото влязоха в А група с УКАЗ на партията майка!
9
1
 
26
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
Пълен цирк! Затова отдавна не гледам нашето първенство! Ако искате го направете и да се играе всеки срещу никой! Смешници!
8
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи сливаш отбор от Б група с отбор от В група и като резултат се получава отбор от висшата лига. Ей, това съм убеден, че и в Занзибар не се е случвало.
7
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам направо да се закрие първенството и да се прави само 1 търг кой отбор ще даде най-голям рушвет на перуката и направо да става шампион, а останалите да се класират по размера на рушвета. Пронографията ще си е същата, поне ще си спестим целия цирк с нагласените мачове.